Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα δάνεια των οινοποιείων



Υπογράφηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου η υπουργική απόφαση που αναστέλλει για έναν χρόνο την εξόφληση δανείων με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που χορηγήθηκαν το 2009 σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές οργανώσεις της χώρας. Την ίδια ώρα, μια νέα πρόταση κανονισμού των ευρωβουλευτών απειλεί να βάλει φρένο στην άνοδο του ελληνικού κρασιού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την υπ’ αριθ. πρωτ. 2/23249/0025/15.03.2011 (ΦΕΚ Β’ 578) Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών για την «Παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που θα χορηγηθούν σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές οργανώσεις της χώρας για αγορά ή παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής της αμπελοοινικής περιόδου 2010-2011 και συμπλήρωση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2/65089/0025/02.10.2009 Απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2155)».
Με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, η οφειλόμενη χρεολυτική δόση της 31.12.2012 δύναται να καταβληθεί μέχρι και την 31.12.2013.

Οι τόκοι που αφορούν στην ως άνω δόση και θα παραχθούν για το χρονικό διάστημα από 01.01.2013 έως και την εξόφληση αυτής βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες και δεν καλύπτονται από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Περισσότερα: http://www.agronews.gr/agora/organoseis/arthro/94361/pagonoun


Νομιμοποίηση με Αεροφωτογραφίες




Αεροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 28 Ιουλίου 2011, ημερομηνία-σταθμό των ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα, θα παρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε κάθε ενδιαφερόμενο.
 Η σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, που αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση στο προσεχές διάστημα και θα προβλέπει ότι έξι μήνες μετά την ψήφισή του οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο ΥΠΕΚΑ και να ζητούν αεροφωτογραφίες από οποιοδήποτε σημείο στη χώρα, προκειμένου να αποδείξουν ότι το αυθαίρετο που σκοπεύουν να εντάξουν στη ρύθμιση «υπήρχε» την 28η Ιουλίου 2011.
 Με τη ρύθμιση το ΥΠΕΚΑ ευελπιστεί σε αύξηση του αριθμού δηλώσεων αυθαιρέτων από πολίτες που δεν διαθέτουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες με τα οποία να πιστοποιείται ότι το παράνομο κτίσμα υπήρχε τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
 Επιπλέον, στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα με τις περίπου 60.000 δηλώσεις που είχαν υποβληθεί με βάση ιδιωτικά έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις, η διεκπεραίωση των οποίων «πάγωσε» τον περασμένο Απρίλιο με εντολή του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ωστόσο, η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ένα μειονέκτημα: οι φωτογραφίες δεν δείχνουν αυθαιρεσίες εντός του περιγράμματος του κτιρίου ή αλλαγές χρήσης και κατ’ επέκταση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Πηγή: http://www.realestatenews.gr/perivallon

Παραιτήθηκε από τη θέση του στην οικονομική επιτροπή ο κ.Κουτσικούρης



Ο συντοπίτης μας και πρώην κοινοτάρχης Ανθούσας κ. Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης  παραιτήθηκε από τη θέση του στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Παλλήνης ,σχετική ανακοίνωση, που ακολουθεί, εξέδωσε ο Συνδυασμός Δήμος Ισχυρός Πόλη με Όραμα όπου εξηγεί τους λόγους.
        «Η απόφαση του κυρίου Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη να παραιτηθεί από την θέση του στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Παλλήνης, αποτέλεσε μια κοινή απόφαση της παράταξής μας. Ήταν κάτι αναμενόμενο να συμβεί, καθώς στα πλαίσια της εσωτερικής διαδικασίας να περάσουν όλα τα μέλη της παράταξης απ’ όλες τις επιτροπές (όσο αυτό είναι δυνατόν) προκειμένου να έχουν καλύτερη γνώμη και γνώση για τα ζητήματα, πραγματοποιούνται συχνότατα αυτές οι αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται και παρουσιάζεται, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα».

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Θερινή Ώρα ξημερώματα Κυριακής 31 Μαρτίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,   η περίοδος της θερινής ώρας για το 2013 θα αρχίσει την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 3π.μ.  
 
Κατά την ώρα αυτή οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 3 βάζουμε τα ρολόγια μας στις 4 ( ή για να είμαστε σίγουροι για τα πρωινά μας ραντεβού βάζουμε το ρολόι μας μια ώρα μπροστά με την κατάκλισή μας).
 
Η περίοδος της θερινής ώρας θα τερματιστεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, 2013.   Ο πιο πάνω θεσμός εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ