Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΝΘΟΥΣΑΣ



+ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ                                      + ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
7:00 π.μ  Θεία Λειτουργία                                    8:00 π.μ Ακολουθία Μεγάλων Ωρών
7:00μ.μ Ακολουθία Νυμφίου                               10:00 π.μ Εσπερινός Αποκαθηλώσεως
+ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ                                      &  ενώπιον του Επιταφίου,
7:30 πμ, Θεία λειτουργία                                      τρισάγιο  κεκοιμημένων
Προηγιασμένων Δώρων                                       7:00 μμ Ακολουθία Επιταφίου
7:00 μμ. Ακολουθία Νυμφίου                              9:00 μμ .Έξοδος & Περιφορά Επιταφίου
+ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ                                                   + ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
7:30 π.μ Θεία Λειτουργία                                     7:10 πμ Θ. Λειτουργία Μ.Βασιλείου
Προηγιασμένων Δώρων                                       11:00 μ.μ  Εναρκτήριος Ακολουθία
7:00 μμ Ακολουθία Νυμφίου                                      Αναστάσεως
+ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ                                             +ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
4:30 μ.μ  Άγιον Ευχέλαιον                                   12:00 μεσάνυκτα  Τελετή  Αναστάσεως
7:00 μμ. Ακολουθία Μυστικού Δείπνου                & Θεία Λειτουργία
+ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ                                        7:00 μμ. Εσπερινός Αγάπης &
7:00 πμ Θεία Λειτουργία                                       Αγίου Γεωργίου  ( Στο παρεκκλήσιο
6:00 μμ. Ακολουθία Αχράντων Παθών               του Αγίου Γεωργίου Σκιάθου& Ρόδου)


Ο εφημέριος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, οι Κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και το προσωπικό του Ιερού Ναού, ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Ανθούασας  
                        Εύχονται σε όλους 
Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τι θα πληρώσουμε τους επόμενους 9 μήνες

Τι αλλάζει με το χαράτσι της ΔΕΗ
- Μέσα στο καλοκαίρι η αποστολή σημειωμάτων ΦΑΠ 2011 και 2012
- Τον Ιούλιο τα πρώτα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος

Συχνές επισκέψεις στην εφορία θα είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τους επόμενους εννέα μήνες αφού θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να πληρώνουμε δόσεις των διάφορων υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων κλπ.

Ο “Γολγοθάς” για τους φορολογούμενους, σύμφωνα με την Καθημερινή, αρχίζει απο τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο.

Έτσι, τους επόμενους 9 μήνες θα πρέπει να πληρώσουμε:

ΕΕΤΑ: Πρόκειται για το μεταβατικό στάδιο μεταξύ του χαρατσιού και του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που θα εφαρμοστεί το 2014. Για το 2013 το ΕΕΤΑ θα υπολογιστεί όπως ακριβώς και το χαράτσι και θα καταβληθεί μέσω ΔΕΗ, σε 5 διμηνιαίες δόσεις, με τελευταία τον Φεβρουάριο. Η διαφορά με το ΕΕΤΗΔΕ είναι οτι το ΕΕΤΑ θα είναι μειωμένο κατα 15%, ωστόσο, περίπου  5.000.000 νοικοκυριά θα κληθούν από τον Ιούλιο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 να καταβάλλουν 1,9 δισ. ευρώ.

Απο το πολυνομοσχέδιο προκύπτει επίσης οτι:
-Στις απαλλασσόμενες ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες εντάσσεται και το 17% των επιφανειών των επιχειρήσεων κάμπινγκ.
-Θα είναι αυξημένο για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών, αφού πλέον θα υπολογίζεται με βάση τη μέση τιμή ζώνης του δήμου και όχι με 3 ευρώ το τ.μ.
-Θα επιβάλλεται και στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους δήμους και τις επιχειρήσεις.
-Θα επιβαρύνει όλες ανεξαιρέτως τις ηλεκτροδοτούμενες κατά την 1η Μαΐου 2013 δομημένες επιφάνειες, ακόμη και τις μη αποπερατωμένες οικοδομές που χρησιμοποιούν "εργοταξιακό" ρεύμα.

ΦΑΠ του 2011 και του 2012: Αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους και η αποστολή των σημειωμάτων θα ξεκινήσει από Ιούνιο και Ιούλιο. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε όσους έχουν κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η πληρωμή των ΦΑΠ 2011 και 2012 θα γίνει σε 7 μηνιαίες δόσεις και ο συντελεστής φορολόγησης είναι κλιμακωτός (από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου). Σύμφωνα με τις διατάξει του Πολυνομοσχεδίου η ελάχιστη δυνατή δόση είναι 50 ευρώ.

ΦΑΠ 2013: Ο συγκεκριμένος φόρος θα καταβληθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις και το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει την αποστολή των σημειωμάτων πιθανότατα από τον Σεπτέμβριο.

Φόρος εισοδήματος: Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών που για τους περισσότερους θα προβλέπουν την καταβολή φόρων. Το ποσό μπορεί να αποπληρωθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις και τα πρώτα εκκαθαριστικά θα σταλούν τον Ιούλιο.

Τέλη Κυκλοφορίας: Στο τελευταίο δίμηνο του 2013 οι κάτοχοι αυτοκινήτων θα κληθούν να πληρώσουν και τέλη κυκλοφορίας.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Η νέα ρύθμιση προβλέπει 48 ή και απεριόριστες μηνιαίες δόσεις για όσους ενταχθούν και αποδεικνύουν ότι έχουν πραγματική αδυναμία.
Πηγή : www.newsit.gr

Διανομή Αγροτικών Προιόντων '' χωρίς μεσάζοντες''



Την Κυριακή 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη φορά διανομή αγροτικών προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» στα πλαίσια των δράσεων παρέμβασης στο καταναλωτικό κίνημα, του Δήμου Παλλήνης.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στην οδό Ιθάκης από τις 9:00 ως τις 13:00 για όσους έχουν υποβάλλει παραγγελία και από τις 13:00 έως τις 15:00 για όσους δεν έχουν παραγγείλει.

Ο Δήμος Παλλήνης ζητά την κατανόηση σας για την πιθανή και πρόσκαιρη ταλαιπωρία καθώς και τη συνεργασία σας προκειμένου μια ακόμη διανομή προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» να ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Παρακαλούμε λοιπόν να αποφύγετε κατά τις ως άνω ώρες τη χωρίς λόγο διέλευση από την γύρω από το Δημαρχείο περιοχή προκειμένου να μην υπάρξει πρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση πέραν αυτής της διανομής

Επίσης παρακαλούμε να μη σταθμεύσετε τα αυτοκίνητά σας από το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου στην οδό Ιθάκης για το τμήμα της από την οδό Χίου έως την οδό Κεφαλληνίας. 

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει προσωρινή τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 306 ως εξής:

Διαδρομή προς το τέρμα 306:

Από την οδό Ξενοφώντος, δεξιά Γαργηττού συνέχεια Γαργηττού, αριστερά Αιτωλίας συνέχεια κανονικά μέχρι το τέρμα.

Διαδρομή προς αφετηρία 306:

Από την Αιτωλίας, δεξιά Γαργηττού, αριστερά Ξενοφώντος συνέχεια κανονικά μέχρι την αφετηρία.

Ευχαριστούμε εκ των πρότερων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πρωτάθλημα Σκακιού για Μαθητές και Γονείς

Το 2ο Πρωτάθλημα Σκακιού για μαθητές διοργανώνει η Ένωση Γονέων Παλλήνης την Κυριακή 19 Μαΐου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.

Φέτος υπάρχει μια πρωτοτυπία σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα με το πρωτάθλημα των μαθητών η Ένωση Γονέων διοργανώνει και πρωτάθλημα ΓΟΝΕΩΝ.

Στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Σκακιού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η Λογική και το συναίσθημα στην Εκπαίδευση», στις 11:00 πμ. Εισηγητής θα είναι ο Διεθνής Μετρ, προπονητής σκακιού και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης (πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο).
Δείτε: 

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έργα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Υδάτων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   
ΔΗΜΟΣ  ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΙΘΑΚΗΣ  12 - Γέρακας
Τ.Κ.               : 15344
ΤΗΛ.             : 210-6604600
F.A.X.           : 210-6612965
email             : press@palini.gr
ΓΕΡΑΚΑΣ,  22/4/2013




                                                    



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εργα κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην ΔΕ Γέρακα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην περιοχή Γαργηττός Ι στην Δημοτική Ενότητα Γέρακα.

Με το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που οδηγούνται στην Ψυτάλλεια στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς: Μιλτιάδου, Αριστογείτονα, Ξενοφώντος, Λεωνίδα, Πίνδου, Μελίτωνα, Βοΐου, Αγ.Νεκταρίου, Αριστείδου, Γκιώνας, Ταϋγέτου, Αρακύνθου και Παναχαϊκού.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Βορείως της Αττικής Οδού περιοχής η οποία έχει αποκτήσει συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων από το 2009. Στόχος είναι σε σύντομο διάστημα το έργο να έχει ολοκληρωθεί για το σύνολο της ανωτέρω περιοχής.

Η Δημοτική αρχή έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, ένα  έργο αναπτυξιακού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα φροντίζοντας παράλληλα να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκούς πόρους ώστε η επιβάρυνση των Δημοτών να είναι η μικρότερη δυνατή.

Στη δύσκολη αυτή πορεία έχουν ήδη επιτευχτεί η οριστικοποίηση της σύνδεσης του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας και η εξασφάλιση 74 εκατομμύριων ευρώ για την  κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις δημοτικές ενότητες Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης.

Επίσης, στην κατεύθυνση αυτή, ένα ακόμη σημαντικό βήμα έγινε με την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο της εισήγησης του Δημάρχου σε έκτακτη συνεδρίαση για την  υποβολή προς χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου Παλλήνης.


Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 14.500.000 € που αφορά την κατασκευή του συλλεκτήριου αγωγού ολόκληρου του Δήμου Παλλήνης, που θα ξεκινά από την περιοχή «Βακαλόπουλο» και ακολουθώντας την Υμηττού - Ραφήνας αφού περάσει από το Φούρεσι των Γλυκών Νερών θα φτάνει στο Σταυρό και στη συνέχεια μέσω των Μεσογείων - Χαλανδρίου - Αγίας Παρασκευής - Πλατεία Κένεντι - Παπανικολή θα συνδεθεί με υπάρχοντα αγωγό προς την Ψυττάλεια.

«Δεν θριαμβολογούμε, δεν πανηγυρίζουμε, βήμα - βήμα με συνέπεια και επιμονή, επιδιώκουμε την επίλυση του τεράστιου αυτού ζητήματος της πόλης μας» τόνισε ο Δήμαρχος Παλλήνης. 

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Φιλανθρωπικός μαραθώνιος χορού και γυμναστικής «ZUMBA»το Σάββατο 27 Απριλίου

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ
Αιγίου 1 & Μεσσήνης Ανθούσα 15349
http://eksanthousas.blogspot.com , e-mail: anthousas@gmail.com
                                                                      Ανθούσα 19 Απριλίου 2013

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ‘’ ZUMBA’’
 Τρίωρος φιλανθρωπικός μαραθώνιος χορού και γυμναστικής «ZUMBA»  θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 Από τις 10:00 έως 13:00 στο χώρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθούσας στην οδό Αιγίου 1 και Μεσσήνης.
Σκοπός μας να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, προκειμένου να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με την προυπόθεση ότι κάθε μία/ένας θα φέρει , έστω και ένα κιλό από τρόφιμα: αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι, ζυμαρικά, λάδι, ντοματοπελτέ, όσπρια, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και χαρτικά.
 
Η Zumba ενσωματώνει εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα χορευτικό πρόγραμμα γυμναστικής. Καίει θερμίδες, σμιλεύει το σώμα, δυναμώνει την καρδιά και επειδή κάθε προπόνηση είναι σαν ένα πάρτι, φτιάχνει την ψυχολογία και ανεβάζει τη διάθεση. Τα προγράμματα είναι για όλες τις ηλικίες.
 Ευκαιρία λοιπόν να το δοκιμάσουμε όλοι και ταυτόχρονα το κάθε βήμα μας  να προσφέρει ένα χαμόγελο σε όσους  το έχουν ανάγκη. Σας περιμένουμε.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης: Σταυρούλα Καμινιώτη, Δήμητρα Γελαδάρη  και όλα τα παιδιά και κυρίες του Προγράμματος ‘’ zumba’’ του Συλλόγου.

Πληροφορίες:  τηλέφωνο: 6977-575939

                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δεύτερη ευκαιρία για χαμηλότερες εισφορές στον ΟΑΕΕ


Δεύτερη ευκαιρία για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω της κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, δίνουν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΕ σε ασφαλισμένους – ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι είχαν χάσει το σχετικό δικαίωμα λόγω οφειλών. Με απόφαση του Γιάννη Βρούτση “όσοι απώλεσαν για οποιοδήποτε λόγο το δικαίωμά τους, δύνανται να επανέλθουν για μία και μόνο φορά με νέα αίτηση”. Το δικαίωμα καταβολής χαμηλότερων ασφαλίστρων θα ισχύει έως τις 31/12/2014 και η κατάταξη στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα αρχίζει από το επόμενο δίμηνο μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.