Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ



Σεμνά και ταπεινά, όπως πάντα, γιόρτασε και φέτος η Ανθούσα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Βοηθούντος και του καιρού πλημύρισε η κεντρική πλατεία  , από χαρούμενα πρόσωπα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα των  παιδιών  τα οποία καμαρώσαμε στην παρέλαση.
   Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία επισήμων, όλων των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθηγητών, δασκάλων και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση στο χώρο του μνημείου, ο πανηγυρικός της ημέρας  η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση της νεολαίας.
Δείτε ορισμένες φωτογραφίες























Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΦάπα στα ακίνητα δια παντός

«Συνιδιοκτήτη» αποκτούν από το 2014 και στο εξής εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι κάθε χρόνο θα καλούνται να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα.

Το σχέδιο που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών με πικρή γεύση καθώς θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τον ετήσιο φόρο. Μάλιστα, υπάρχει η πρόβλεψη πως αν δεν πληρώνουν, δε θα μπορεί να γίνεται καμιά μεταβίβαση και θα πέφτουν πολύ βαριά πρόστιμα.

Σημαντικό είναι επίσης ότι ο φόρος θα πληρώνεται σε δόσεις, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσες, ενώ θα υπάρχει έκπτωση 1,5% για την εφάπαξ καταβολή του.
To υπουργείο καθορίζει το νέο φόρο επί των Τιμών Ζώνης κι όχι επί των αντικειμενικών αξιών στις οποίες υπάρχουν συντελεστές παλαιότητας ή ορόφου.
Στους κερδισμένους όσοι  έχουν μικρά ακίνητα σε περιοχές με αντικειμενική αξία έως 1.700 ευρώ/τ.μ. αλλά δεν έχουν άλλη περιουσία, οικόπεδο ή χωράφι. Αυτοί θα πληρώσουν μικρότερο φόρο απ' ότι πλήρωναν για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

Στους μεγάλους χαμένους όσοι έχουν απρόσοδα ακίνητα αλλά και όσοι δεν έχουν σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο φόρος πλήττει καίρια εργολάβους με κλειστά και απούλητα διαμερίσματα και μεζονέτες καθώς και ιδιοκτήτες γραφείων και καταστημάτων που είναι ξενοίκιαστα επί χρόνια.

Σοκ φυσικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που έχουν μαντριά αλλά και για τους ιδιοκτήτες σε πολυκατοικίες καθώς θα φορολογηθούν οι θέσεις στάθμευσης,οι βοηθητικοί χώροι και οι πισίνες που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών. 

Στο νέο φόρο υπάγονται όλα τα ακίνητα εκτός αυτών που ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ προκειμένου για άλλους φορείς του Δημοσίου, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα κ.λπ. είναι όλοι υποκείμενοι στο φόρο για ακίνητα που δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Εξαίρεση αποτελούν μόνο ακίνητα που είναι δεσμευμένα από το δημόσιο, χωρίς καμία αποζημίωση, ή θα έπρεπε να έχουν αποδεσμευτεί ή αποζημιωθεί για την απαλλοτρίωσή τους και το δημόσιο δεν το πράττει.

Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο με ελάχιστες απαλλαγές που θα χορηγούνται όμως υπό αυστηρές προϋποθέσεις για άτομα τα οποία βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο, ιδιαίτερα αν έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, οπότε υπό προϋποθέσεις απαλλάσσονται ολοσχερώς του φόρου. Τα νομικά πρόσωπα τα οποία αδυνατούν, λόγω των συνθηκών, να αντεπεξέλθουν στη φορολογική τους υποχρέωση, μπορούν να μεταθέσουν χρονικά την πληρωμή του φόρου.


Σημαντικό είναι επίσης ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν με μετρητά τον Ενιαίο Φόρο θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν το σύνολο ή μέρος του οφειλόμενου φόρου με μεταβίβαση σε τρίτο της πλήρους κυριότητας του ακινήτου. Ταυτόχρονα θα εκχωρούν στο ελληνικό Δημόσιο την απαίτηση καταβολής του τιμήματος ή μέρους του τιμήματος
Εξάλλου απαγορεύεται η σύναψη συμβολαίου χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού πληρωμής του φόρου. Συμβολαιογράφοι και υποθηκοφύλακες που παραβαίνουν την ρύθμιση αυτή τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πηγή: RE+D Magazine
24-10-2013, 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

                       - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ -
 ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ “28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940” 2013
ΣΤO ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
_______________________________________________________________________
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής της 26ης Οκτωβρίου 2013 μέχρι το βράδυ (δύση) του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2013.
                                   
                                    ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών  καταστημάτων,  καθώς και Ν.Π.Δ.Δ.,  Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου,  Ιδιωτικών καταστημάτων και κοινόχρηστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2013.


                                      ΔΕΥΕΤΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

                                                     [ Μ Ε Ρ Ο Σ    Α΄  ]

Ώρα
07:30

Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς.
Ώρα
10:00

Προσέλευση των μαθητών των Σχολείων.
Ώρα
10:10

Προσέλευση των προσκεκλημένων.



Α. Στην έδρα του Δήμου, στο Μητροπολιτικό Ναό ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΓΕΡΑΚΑΣ, προσέλευση του αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδημάρχου  κ. Φώτη Αβαρικιώτη, μετά των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του  Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΓΕΡΑΚΑ, του Διευθυντή του Τμήματος Τάξης και λοιπών προσκεκλημένων.
Β. Στη Δημοτική Ενότητα ΠΑΛΛΗΝΗΣ, στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ, προσέλευση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανασίου Ζούτσου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΠΑΛΛΗΝΗΣ, του Διευθυντή του Τμήματος Τάξης και λοιπών προσκεκλημένων.
Γ. Στη Δημοτική Ενότητα ΑΝΘΟΥΣΑΣ στον Ιερό Ναό ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, προσέλευση του Αντιδημάρχου κ. Γρηγόρη Καραγιάννη, του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΑΝΘΟΥΣΑΣ και λοιπών προσκεκλημένων.
Ώρα
10:30

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.
Ώρα
10:45
-
Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο του ΗΡΩΟΥ.


-
Πανηγυρικός της ημέρας


-
Κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟ


-
Σιγή ενός λεπτού.


-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ


                                                       [ Μ Ε Ρ Ο Σ   Β ΄-ΠΑΡΕΛΑΣΗ  ]

Ώρα   11:30    Στην έδρα του Δήμου Παλλήνης, Δημοτική Ενότητα Γέρακα επί της οδού  
                        Ηρώων Πολυτεχνείου
Ώρα   11:30    Στην Δημοτική Ενότητα Ανθούσας επί της Λεωφ. Ανθούσας
Ωρα   12.00    Στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος

                                                     - Ο Δήμαρχος -
                       Αθανάσιος Η. Ζούτσος







                                   

Αντιγριπικά εμβόλια και εφέτος από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης



 To Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης εξασφάλισε 300 αντιγριπικά εμβόλια για τους δικαιούχους του, τα οποία πρόκειται να διατεθούν μετά  τις     30 Οκτωβρίου 2013.
Εξ’ αυτών τα 200 θα διατεθούν στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Παλλήνης.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας του είναι δημότες/κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι και τα εξαρτώμενα μέλη αυτών.

Για την εγγραφή του δικαιούχου στο Πρόγραμμα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1.     Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2.     Ταυτότητα
3.     Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι
4.     Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.
5.     Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από έρευνα.
6.     Ιατρική γνωμάτευση
7.     Για ανήλικους πιστοποιητικό γέννησης
8.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
9.     Νόμιμα δικαιολογητικά για (μετανάστες, πολιτικούς πρόσφυγες, ομογενείς).

Για τη διανομή μέσω των ΚΑΠΗ θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κατάσχονται περισσότεροι από 50.000 λογαριασμοί καταθέσεων - Βάζουν χέρι ακόμα και στα επιδόματα ανεργίας



- Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τσουνάμι κατασχέσεων από την Εφορία σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ γίνονται παράνομα κατασχέσεις ακόμα και σε επιδόματα ανεργίας
- Οι κατασχέσεις γίνονται αδιακρίτως σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δηλαδή τρεχούμενους, μισθοδοσίας ενώ ''σπάνε'' ακόμα και προθεσμιακές καταθέσεις
- Απροστάτευτοι είναι οι καταθέτες καθώς γίνται μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και Τραπεζών
- Διαβάστε ποιοί κινδυνεύουν με κατάσχεση καταθέσεων και πως μπορούν να προστατευθούν
Κατά χιλιάδες φεύγουν τα κατασχετήρια από τις εφορίες προς τις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Από την αρχή της χρονιάς εως τώρα η Εφορία έχει βάλει χέρι σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς και σύμφωνα με τα ΝΕΑ είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των κατασχετηρίων που γίνεται λόγος για αύξηση εως και 130%

Οι κατασχέσεις γίνονται σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε είναι τρεχούμενοι είτε μισθοδοσίας αλλά ακόμη - ακόμη και σε προθεσμιακές καταθέσεις!

Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των κατασχέσεων που γίνονται ακόμα και σε επιδόματα ανεργίας, παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά.
Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός πως υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που οι πολίτες βλέπουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αδειάζει παράνομα και να μην μπορούν να βρουν το δίκιο τους γιατί γίνονται μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και Τραπεζών.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι Εφορίες στέλνουν ομαδικά κατασχετήρια στις τράπεζες εις βάρος φορολογουμένων, χωρίς να γνωρίζουν εάν οι καταθέσεις τους προστατεύονται από κατασχέσεις ή όχι.
Δηλαδή σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι τράπεζες οφείλουν να ελέγξουν εάν ο τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να κατασχεθεί ή όχι, όπως για παράδειγμα οι λογαριασμοί μισθοδοσίας ή τα επιδόματα ανεργίας.
Ποιοί τραπεζικοί λογαριασμοί μπορούν να κατασχεθούν

Όπως ρητά προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ''δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ''.
πηγή:newsit.gr