Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Προκήρυξη Δημοπρασίας για εκμίσθωση ''ΠΕΤΡΙΝΟΥ'' της πλατείας Ανθούσας.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                             Παλλήνη21-05-2024

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ                                                    Αρ.Πρωτ.  15142                                                                          

 

                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

της Ανοιχτής Πλειοδοτικής Δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικού Ακινήτου, επί της Πλατείας Ηρώων Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας του Δήμου Παλλήνης

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Προκηρύσσει ανοικτή πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω:

Εμβαδόν: 58 περίπου τ.μ. πλέον βοηθητικών χώρων και τουαλετών σε τρία (3) επίπεδα.   

Οδός: Πλατεία Ηρώων Δ.Ε. Ανθούσας. 

 Είδος: Καφέ- Αναψυκτήριο- Μπάρ- Εστιατόριο

 Η Δημοπρασία θα διεξαχθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 και ώρα: 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Γέρακα (Ιθάκης 12- Γέρακας).

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς, (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €) ανά μήνα.

 Εάν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο, προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

 Οι όροι συμμετοχής στην Ανοιχτή Πλειοδοτική Δημοπρασία αναφέρονται αναλυτικά στους όρους της υπ΄αριθμ. 15120/21-05-2024 διακήρυξης, όπως αυτοί ορίστηκαν με την υπ΄αριθμ 228/2024 (ΑΔΑ: 95Η0ΩΞΚ-ΠΜ7) απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παλλήνης.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της ανοιχτής προφορικής δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Παλλήνης (Ιθάκης 12, Γέρακας).

Αρμόδιος υπάλληλος: Σακκά Παναγιώτα - τηλέφωνο: 210-66.04.710.

                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

                                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η χρήση του Διαδικτύου αυξάνει την εγκεφαλική λειτουργία στις μεγάλες ηλικίες

Αναδημοσίευσηαπό:www.mednutrition.gr

Ενισχύει τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων

   Αύξηση της εγκεφαλικής λειτουργίας στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διαδικασία της μνήμης και της λήψης αποφάσεων, παρατηρήθηκε σε ενηλίκους που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά εντατικά το Διαδίκτυο στο πλαίσιο σχετικού πειράματος από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA).

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα παρουσίασαν σημαντική αύξηση της εγκεφαλικής τους λειτουργίας έπειτα από εντατική χρήση του Διαδυκτίου.

Τα αποτελέσματα, αν και το δείγμα ήταν σχετικά μικρό - μόλις 24 άνθρωποι συμμετείχαν στο πείραμα - ενθουσίασαν τους ερευνητές. Συγκεκριμένα, η ομάδα του πανεπιστημίου ζήτησε αρχικά από ανθρώπους ηλικίας από 55 έως 78 που δεν είχαν ποτέ χρησιμοποιήσει εντατικά το Ιντερνετ για να ερευνήσουν θέματα του ενδιαφέροντός τους, να πραγματοποιήσουν μία σειρά από «ψαξίματα» στον παγκόσμιο ιστό, ενώ κατέγραφαν την εγκεφαλική λειτουργία τους με τη χρήση απεικονιστικών σαρωτών εγκεφάλου (fMRI).

Εν συνεχεία τους ζητήθηκε να συνεχίσουν επί μία εβδομάδα να χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου μία ώρα την ημέρα, μέχρι να επιστρέψουν στο εργαστήριο για έναν δεύτερο έλεγχο με fMRI.

Κατά την πρώτη απεικόνιση παρατηρήθηκε αυξημένη λειτουργία των περιοχών που σχετίζονται με τη γλώσσα, την ανάγνωση, τη μνήμη και την όραση. Κατά τη δεύτερη απεικόνιση εμφανίστηκε, πέραν όλων των άλλων περιοχών που είχαν ενεργοποιηθεί και στην πρώτη, έντονη δραστηριότητα στις περιοχές της μέσης μετωπιαίας έλικας και της κάτω μετωπιαίας έλικας, δύο περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη βραχυχρόνια μνήμη και με τη λήψη αποφάσεων.

Σημαντικό κρίνεται το στοιχείο ότι σε ενηλίκους που χρησιμοποιούσαν συχνά τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, οι περιοχές με αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία ταυτίζονται με τις περιοχές με έντονη δραστηριότητα των εγκεφάλων των μη συστηματικών χρηστών, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία «μαθαίνει» ο εγκέφαλος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΓκάριΣμολ, καθηγητής ψυχιατρικής του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών και Ανθρώπινης Συμπεριφοράς του UCLA: «Ανακαλύψαμε ότι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι με μικρή εμπειρία στη χρήση μηχανών αναζήτησης, μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας και την ποιότητα αυτής».

Γράφει ο Χρ. Στασινόπουλος   Πηγή : ΈΘΝΟΣ Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, 16