Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Περατώθηκαν οι Εκδηλώσεις ''Πολιτιστική Άνοιξη 2013 '' του Δήμου




Η «Πολιτιστική Άνοιξη 2013» συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου με την καθιερωμένη εκδήλωση λήξης των μουσικών προγραμμάτων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.
Στη συναυλία πήραν μέρος οι μαθητές όλων των τμημάτων που λειτουργούν, παρουσιάζοντας τις δεξιότητές τους παίζοντας σόλο ή σε σύνολα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους:
 


Κλαρινέτο: Λιουδάκη Κατερίνα, Τσάμου Ασημίνα
Φλάουτο: Μακρή Μελίνα
Σαξόφωνο: Τσακμακλή Μαριέτα
Τρομπέτα: Μωραϊτης Γιάννης
Κόρνο: Μπακούρης Αναστάσιος
Τρομπόνι: Κλαβανίδης Σταύρος
Κρουστά: Ωραιόπουλος Χρήστος      

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετά από τα παιδιά που ξεκίνησαν 4 χρόνια πριν διακρίνονται σε διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχουν.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή λειτουργία των τμημάτων της Φιλαρμονικής κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ευχόμαστε το έργο της μουσικής - πολιτιστικής αναβάθμισης του τόπου μας να συνεχιστεί με τα ίδια ή ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Την Δευτέρα 17/6 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, ήταν η σειρά των μαθητών των εφηβικού θεατρικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα να παρουσιάσουν το υποκριτικό τους ταλέντο στην παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρέχτ. Μία διασκευή του γνωστού έργου από τον Γιάννη Καλατζόπουλο σε σκηνοθεσία της δασκάλας των παιδιών, κυρίας Ασπασίας Τζιτζικάκη.

Με την ρεαλιστική απόδοση του έργου από τα παιδιά, πέρασαν διαχρονικά και επίκαιρα μηνύματα ζωής, για τον πόλεμο, την ζωή, την αγάπη και την δικαιοσύνη, προκαλώντας έτσι τον ενθουσιασμό και την προσοχή του κοινού που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η παράσταση ήταν το επιστέγασμα των κόπων μίας ολόκληρης χρονιάς και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία αφού οι μικροί μας ηθοποιοί, με επαγγελματισμό που θα ζήλευαν ενήλικες, ενσάρκωσαν τους ρόλους τους με τρόπο ρεαλιστικό που μαρτυρούσε την θέλησή τους για ένα αποτέλεσμα αντάξιο της αφοσίωσής τους στην τέχνη της υποκριτικής.

Με τις δύο αυτές εκδηλώσεις, η «Πολιτιστική Άνοιξη 2013» του Δήμου Παλλήνης έφτασε στο τέλος της. Άλλη μία χρονιά με πλούσιο ρεπερτόριο, ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου «έκλεισε», μόνο και μόνο για να ακολουθήσουν κι άλλες πολλές και να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο η προσπάθειά μας για Πολιτισμό, Τέχνη και Ψυχαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου