Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Διώχνονται... αυθημερόν 2.500 συμβασιούχοι του Δημοσίου. Διακόπτεται η μισθοδοσία

Δημοσιεύθηκε: 12 Ιανουαρίου 2014, 08:15 www.sofokleousin.gr
Διώχνονται... αυθημερόν 2.500 συμβασιούχοι του Δημοσίου. Διακόπτεται η μισθοδοσία
Διακόπτεται η μισθοδοσία τους και φεύγουν άμεσα από τις θέσεις τους περίπου 2.500 συμβασιούχοι του Δημοσίου, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, αλλά παρέμεναν εργαζόμενοι  με προσωρινές δικαστικές διαταγές ή με αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων.  Καθώς η εκδίκαση των υποθέσεών τους και η έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων καθυστερούν, η κυβέρνηση αποφάσισε να "βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο", κλείνοντας το θέμα ενόψει των κρίσιμων νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα για απολύσεις-διαθεσιμότητες.
Την διαγραφήτων συμβασιούχων αυτής της κατηγορίας από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων του Δημοσίου προβλέπει απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, που ορίζει ρητά «να μη γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους». Οι συμβασιούχοι απομακρύνονται άμεσα και θα έχουν δυνατότητα επιστροφής μόνο εάν τα δικαστήρια εκδώσουν αποφάσεις που θα τους δικαιώνουν.

Στην απόφαση επισημαίνεται μάλιστα ότι σε περίπτωση που οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν συμμορφωθούν και συνεχίζουν να απασχολούν τους συμβασιούχους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Για τον σκοπό αυτόν ορίζεται ότι θα γίνουν έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στην υπουργική απόφαση ορίζεται επίσης ότι μέχρι τις 17 Ιανουαρίου  πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων και οι συμβασιούχοι  που έχουν προσφύγει σε ανώτερο δικαστικό επίπεδο, μετά την απόρριψη αγωγών τουςσε πρώτο βαθμό.

Αναφέρεται τέλος ότι εαν οι Δήμοι δεν εξαντλούν τα ένδικα μέσα  κατά την αντιδικία με απολυόμενους υπαλλήλους, οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων εντέλλονται να κινήσουν διαδικασίες πειθαρχικής ευθύνης των Δημάρχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου