Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εκκλησιαστική Πανήγυρις επί της εορτής της Αγίας μεγαλομάρτυρος Σοφίας

Άλλη μια Εκκλησιαστική Πανήγυρις έλαβε χώρα στην όμορφη πόλη μας επί της εορτής της Αγίας μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των θυγατέρων  αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.
Το καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρίσκεται στην πόλη μας και είναι στις προαναφερθείσες άγιες μάρτυρες γυναίκες, είχε την ετήσια πανήγυρή του, όπου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων λειψάνων της Αγίας Σοφίας που φυλάσσεται εντός του ιερού Ναού.
Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιου, συμμετείχαν περί τους 10 ιερείς,μεταξύ των οποίων και ο ιερέας της ενορίας μας πατήρ Ιωάννης, η Δημοτική αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο με το επιτελείο του, η φιλαρμονική του Δήμου, που συνόδεψε οδηγώντας τη λιτανεία παιανίζοντας και πλήθος πιστών.
Το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου , τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή ,αν και εργάσιμος ημέρα, πλήθους πιστών.
Την οργάνωση και ετοιμασία της Πανηγύρεως είχε ο υπεύθυνος ιερέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής με τους συνεργάτες του.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με τη μεσιτεία των Αγίων Μαρτύρων Γυναικών να μας δώσει ο Μεγαλοδύναμος, ΣΟΦΙΑ,ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου