Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αντιδράσεις για την εγκατάσταση ΣΜΑ-Πράσινου σημείου στην Ανθούσα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-10-2015 και ώρα 18:00 συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Ανθούσας στην αίθουσα συνεδριάσεων, με μοναδικό θέμα συνεδρίασης την ενημέρωση των κατοίκων για την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει ΣΜΑ στα όρια του Δήμου Παλλήνης.

 Παρόντες ήταν και οι έξι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Παλλήνης καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, παρόντες ήταν και επιχειρηματίες της περιοχής ζώνης χονδρεμπορίου Ανθούσας, όπου έχει προταθεί η δημιουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων).

 Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δρακόπουλος Πέτρος αφού καλωσόρισε στο μικρό μα φιλόξενο χώρο όπως είπε, ξεκίνησε την τοποθέτησή του. Ενημέρωσε για την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει ΣΜΑ, ξεκινώντας από την 23-6-2015 λήψη Απόφασης του Δήμου για την εύρεση χώρου. Η συγκεκριμένη Απόφαση όπως είπε φωτογραφίζει την Ανθούσα, το μόνο που έλειπε ήταν τα ονόματα των ιδιοκτητών.

 Στη συνεδρίαση της 13-10-2015 ο Δήμαρχος ανακοίνωσε προς ενημέρωση ότι βρέθηκε ο ενδιαφερόμενος για το ΣΜΑ στην περιοχή της Ανθούσας.

  Ο Πρόεδρος εξέφρασε την απορία του πως δόθηκε η μελέτη στο συγκεκριμένο γραφείο, με διακήρυξη; ή με ανάθεση; Είπε επίσης ότι με ομόφωνη Απόφαση του τοπικού Συμβουλίου έχει ζητηθεί να εξαιρεθεί η Ανθούσα διότι είναι κατοικημένη περιοχή και πρότειναν τα δυο άκρα της πόλης, έναντι Κοσκοτά και στα μαρμαράδικα.
 Ενημέρωσε ότι σε δυο Δημοτικά Συμβούλια έχει δηλώσει , ότι εάν έρθει το θέμα για την Ανθούσα θα το καταψηφίσει. Η Ανθούσα είναι ήδη επιβαρυμένη από το αμαξοστάσιο, το ΜΑΚΡΟ, την τσιμεντοβιομηχανία, το κέντρο διανομής αερίου.
Δεν θα δεχθούμε άλλη υποβάθμιση - επιβάρυνση της κυκλοφορίας από το πλήθος των απορριμματοφόρων.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ.

 Οι περιοχές που προτάθηκαν εξαιρέθηκαν άτυπα, το δε ΒΙΟΠΑ Γέρακα διότι είναι κατοικημένη περιοχή, όπως και της Παλλήνης και τα σημεία του αμαξοστασίου του Δήμου ως και το σημείο πίσω από το αμαξοστάσιο που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, όπου δεν θα πληρώναμε και ενοίκιο.

 Άρα τι αναζητά η Ανθούσα; ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ! Είμαστε στο καλύτερο προάστιο και δεν θα μας το χαλάσει κανείς. Δεν θα το επιτρέψουμε. Κύριοι φρενάρετε την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ποιός θα έρθει να επενδύσει στην περιοχή όταν υπάρχει το ΣΜΑ; Έτσι χάνονται θέσεις εργασίας που θα προέκυπταν με τη προγραμματισμένη αξιοποίηση της περιοχής με την ένταξη στο σχέδιο.

Η κ. Κουνενάκη προσπάθησε να ακυρώσει το Συμβούλιο γιατί δεν μπορεί είπε να πάρει Απόφαση. Ο δε κ. Λιακόπουλος παρότι ερωτήθηκε επίμονα ποιά είναι η θέση του, αρκέστηκε μόνο να σχολιάσει ότι ο Πρόεδρος κ. Δρακόπουλος του ζήτησε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά με ένα πλό χαρτί, όχι με αίτηση, για να πάρει την απάντηση του Προέδρου ''έχουμε να συζητήσουμε πιό σοβαρά θέματα''.
 Το τοπικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε σύσσωμο κατά της Απόφασης του Δήμου όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί και δηλώσει με ομόφωνη απόφασή του.
Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Ανθούσας κ. Μαντζώρος είπε ότι θα ενημερωθεί ο κόσμος σε συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί από τεχνικό κλιμάκιο και από ειδικούς.
 Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αβαρκιώτης προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις λέγοντας λίγα λόγια για το ΣΜΑ ως αρμόδιος, εισπράττοντας την έντονη αντίδραση του κόσμου.
Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανάλυσε τη μελέτη, είπε διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη συνάρτηση του σχεδίου πόλης με την εγκατάσταση του ΣΜΑ. Χαρακτηριστικά είπε ότι επιτρέπεται η δημιουργία ΣΜΑ και σε εγκαταστάσεις Γεωργικής Γαίας. Άρα τα σημεία εγκατάστασης πολλαπλασιάζονται.

 Παρόντες ήταν και τοποθετήθηκαν ο κ. Γαβράς, ο κ. Μπάκας και ο κ. Κωνσταντάς, ο οποίος είπε ότι υπάρχει χώρος του Δήμου 5,5 στρεμμάτων κατάλληλος στην άκρη της πόλης προς Σπάτα.  

Την έντονη αντίθεσή τους για εγκατάσταση του ΣΜΑ-Πράσινου σημείου, στην Ανθούσα,εξέφρασαν όλοι οι κάτοικοι ως και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ζητώντας την επανεξέταση της θέσης για εγκατάσταση του ΣΜΑ, σε σημείο που δεν θα καταστρέφει περιουσίες ,υπάρχουσες δραστηριότητες και προγραμματισμένες για το μέλλον με την ένταξη στο Σχέδιο πόλης. Ζήτησαν επίσης τη δραστηριοποίηση των συλλόγων για την παρακολούθηση του θέματος ,συνεχή ενημέρωση των πολιτών και κινητοποίηση όποτε χρειαστεί.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου