Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αλλαγές στον προσανατολισμό της αποχέτευσης για Κάντζα και Άγιο Νικόλαο

Αλλαγές στον προσανατολισμό της αποχέτευσης για Κάντζα και Άγιο Νικόλαο, αποφάσισε προσφάτως η ΕΥΔΑΠ. 

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η Κάντζα και ο Άγιος Νικόλαος της Κάντζας (περιοχές του Δήμου Παλλήνης)διαχωρίζονται αποχετευτικά από τον υπόλοιπο Δήμο Παλλήνης και οδηγούνται στο ΚΕΛ Κορωπίου. 

Η απόφαση αυτή δημιουργεί την ανάγκη τροποποίησης της μελέτης του κεντρικού αγωγού προς το ΚΕΛ Ψυττάλειας που πρόκειται να αποχετεύσει ολόκληρο τον υπόλοιπο Δήμο Παλλήνης. Μικρές αλλαγές επίσης θα χρειαστεί, η μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Παλλήνης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί ήδη όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι μελέτες.

Παράλληλα αναφερόμενος στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου τη διαχώρισε από την πηγή χρηματοδότησης (δηλαδή είναι άλλο το αν θα γίνει και άλλο το πώς θα χρηματοδοτηθεί) εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι η μελέτη κατασκευής που ήταν ενταγμένη στο ΕΣΠΑ που έληξε, θα ενταχθεί και στο νέο ΕΣΠΑ όταν αυτό «ανοίξει».

Σημειώσεις:
α) Το ΚΕΛ Κορωπίου είναι κατασκευαστικά εν εξελίξει.
β) Μαζί με την Κάντζα και τον Άγιο Νικόλαο στο ΚΕΛ Κορωπίου οδηγείται και το Φούρεσι των Γλυκών Νερών, το οποίο μέχρι πρότινος ακολουθούσε αποχετευτικά το Δήμο Παλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου