Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Νέο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών για τα παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας

Σύμφωνα με την από 13/10/2016  Ανακοίνωση, η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού-Πολιτισμού-Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης ανακοινώνει την έναρξη  του  νέου προγράμματος παραδοσιακών χορών για  προσχολική& νηπιακή ηλικία.
Με λύπη μας δεν βλέπουμε στην ανακοίνωση που θα πηγαίνουν τα παιδάκια της Ανθούσας, που κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν      8 έως 12 επιθυμίες για τη λειτουργία τμήματος και στην Ανθούσα. Πιστεύουμε ότι θα εξεταστεί η δημιουργία τμήματος και στην Ανθούσα για όλους τους λόγους/στόχους που αναφέρονται στην ανακοίνωση και για να μη δίνονται αφορμές για παράπονα ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γέρακας 13/10/2016

ΘΕΜΑ: Νέο Πρόγραμμα παραδοσιακών χορών προσχολικής και νηπιακής ηλικίας

 Σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουμε την ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό  αλλά  κυρίως  στοχεύοντας  στην ανάπτυξη των  κινητικών και  εκφραστικών δεξιοτήτων των παιδιών, εξυψώνοντας παράλληλα την προσωπικότητα τους  και δίνοντας έμφαση  στην κοινωνικοποίηση και την ομαδικότητα τους, η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού-Πολιτισμού-Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης ανακοινώνει την έναρξη  του  νέου προγράμματος παραδοσιακών χορών για  προσχολική& νηπιακή ηλικία.
 Στόχοι Μαθήματος
1. Κατανόηση της σπουδαιότητας του ρυθμού και του χορού τόσο για τη φυσική-σωματική όσο και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.
2. Άσκηση στο ρυθμό και  ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων  μέσω της ανάλυσης της  δομής της κίνησης και βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών.
3. Εμβάθυνση σε τρόπους έκφρασης μέσω του ρυθμού, της κίνησης και του χορού δια μέσου παιχνιδιών.
4. Κατανόηση της σπουδαιότητας της ψυχοκινητικής και ρυθμικής αγωγής, της ευεργετικής  επίδρασής της  στις κινητικές δεξιότητες και κατ’ επέκταση  στη  συναισθηματική, νοητική και κοινωνική, υπόσταση και ζωή του παιδιού.
5. Προαγωγή και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού της ελληνικής παράδοσης.
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ηλικία: 4 & 5 ετών
1.     Δ.Ε. Γέρακα
Τόπος διεξαγωγής:   10ο Νηπιαγωγείο Γέρακα (Αργοστολίου 2, Γέρακας)                Ημέρα-Ώρες ΠρογράμματοςΔευτέρα 17.00-18.00 & 18.00-19.00                    Εγγραφές:  Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, τηλ.2106619937
2.     Δ.Ε. Παλλήνης
Τόπος διεξαγωγής:   2ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης (Κρήτης 6, Παλλήνη)                       Ημέρα-Ώρες Προγράμματος: Τετάρτη 17.00-18.00 & 18.00-19.00                          Εγγραφές:  5ο  Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης, τηλ.2106032245
Κόστος Προγράμματος:  40 ευρώ το έτος/2 Δόσεις
 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα παραπάνω τμήματα θα δημιουργηθούν με την συμπλήρωση κατά  ελάχιστο αριθμό  8 παιδιών και με μέγιστο  12 παιδιών. Η έναρξη των μαθημάτων θα ανακοινωθεί με την συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού μαθητών  και  μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου