Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ- ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ



 Την Πρωτομαγιά, Την πρώτη ημέρα του Μαΐου γιορτάζουμε δυο γεγονότα. Γιορτάζουμε τη μέρα των εργατών και είναι αφιερωμένη στην εξέγερση των εργατών στις Η.Π.Α το 1886, η οποία έχει καθιερωθεί επίσημα πλέον σαν ημέρα αργίας.
Την Πρωτομαγιά του 1886, τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας με σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο». Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα και πάνω από 80.000 στο Σικάγο.
Στην Ελλάδα η πρώτη διαδήλωση την Πρωτομαγιά έγινε το 1892 και το 1893 όταν περίπου 2.000 εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων.
Τον Μάιο του 1936 οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους, κατέλαβαν ένα εργοστάσιο και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια.
Εναντίον τους κινήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους 8 εργάτες από τους πυροβολισμούς χωροφυλάκων.
Σ’ αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον «Επιτάφιο».
Την Πρωτομαγιά, γιορτάζουμε επίσης τη μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης, μια αρχαία εορτή, την οποία τιμούμε και σήμερα φτιάχνοντας στεφάνια.
H γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης, η αρχαία Πρωτομαγιά, η οποία πήρε σιγά-σιγά κι επίσημη μορφή.
Τα λεγόμενα Ανθεστήρια, ήταν η πρώτη επίσημη γιορτή ανθέων των Ελλήνων, η οποία ιδρύθηκε πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου κατά την τελετή κατευθύνονταν προς τα ιερά πομπές με κανηφόρες, που κουβαλούσαν λουλούδια.
Αργότερα, με το πέρασμα των αιώνων, η αρχική έννοια της Πρωτομαγιάς χάθηκε και τα έθιμα επιβίωσαν απλώς ως λαϊκές γιορτές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται περιφορά δέντρων, πράσινων κλαδιών ή στεφάνων με λουλούδια, χορός γύρω από ένα δέντρο ή ένα στολισμένο κοντάρι-γαϊτανάκι.
Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες γιορτές χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο που έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας με εκδηλώσεις στον λαϊκό πολιτισμό πολλών ευρωπαϊκών λαών.
Πρωτομαγιά – έθιμα
Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο έθιμο είναι η δημιουργία του πρωτομαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια κομμένα από τους αγρούς. Παραλλαγή του εθίμου εντοπίζεται και στην αρχαιότητα, όταν στο πλαίσιο της εορτής των Θαργηλίων, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα πράσινο κλαδί που μόλις είχε πετάξει φύλλα, το τύλιγαν με ταινίες και επάνω του κρεμούσαν σύκα, ψωμί, φλασκιά με λάδι, κρασί και μέλι, συμβολίζοντας την ζωή, την υγεία, την καλή τύχη, την καλή σοδειά και την ευφορία. Στην πάροδο των χρόνων, βέβαια, το έθιμο άλλαξε πολλές φορές για να πάρει τελικά τη μορφή που έχει σήμερα.
Στη σύγχρονη εποχή, απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους συμβολισμούς, το στεφάνι της Πρωτομαγιάς αποτελεί περισσότερο μία ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά τα οποία απολαμβάνουν την ημέρα χωρίς σχολείο και προσπαθούν να φτιάξουν το ομορφότερο στεφάνι της γειτονιάς. Το κρεμούν στην πόρτα ή το μπαλκόνι όπου και το κρατούν μέχρι τις 23 Ιουνίου, παραμονή του Αη Γιάννη του Κλήδονα, οπότε και το καίνε.
Η παράδοση θέλει τους αγρότες να φτιάχνουν από μόνοι τους τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια με κάπως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Στη Σέριφο, ήδη από το βράδυ της πρωτομαγιάς, κρεμούν στην πόρτα του σπιτιού τους ένα στεφάνι από λουλούδια, προσθέτοντας όμως και τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο.
Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα «δαιμοναριά», άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί. Στα μέρη της Μικράς Ασίας σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά.
Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως του Αϊ – Γιαννιού του Θεριστή και τότε, το καίγανε στις φωτιές του αγίου.
Εκτός από το μαγιάτικο στεφάνι, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας αναβιώνουν ακόμα και στις μέρες μας κάποια ενδιαφέροντα έθιμα που έχουν λυτρωτικές, εξαγνιστικές ιδιότητες και κυρίως έχουν να κάνουν με την καλοτυχία και την υγεία.
Στην Κέρκυρα, ένα νησί που φημίζεται για τις ξεχωριστές της παραδόσεις και για τους ανθρώπους της που παραμένουν πιστοί σε αυτές, το Μαγιόξυλο έχει την τιμητική του. Οι κάτοικοι περιφέρουν έναν κορμό κυπαρισσιού, σκεπασμένο με κίτρινες μαργαρίτες που γύρω του έχει ένα στεφάνι με χλωρά κλαδιά. Με το μαγιόξυλο αυτό, οι νέοι εργάτες ντυμένοι με κάτασπρα παντελόνια και πουκάμισα και κόκκινα μαντήλια στο λαιμό βγαίνουν στους δρόμους, τραγουδώντας το Μάη.
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το πήδημα στη φωτιά είναι μία απαραίτητη τελετουργική διαδικασία που θα αποτρέψει τις αρρώστιες εξασφαλίζοντας την καλή υγεία. Νέοι και γυναίκες μεγάλης ηλικίας μαζεύονται την παραμονή της Πρωτομαγιάς, μόλις δύσει ο ήλιος και ανάβουν φωτιές με ξερά κλαδιά που έχουν συγκεντρώσει αρκετές μέρες πριν.
Όσο η φωτιά είναι αναμμένη οι γυναίκες χορεύουν κυκλικούς χορούς γύρω από τη φωτιά και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια για την Πρωτομαγιά. Τα νέα παιδιά, αφού βρέξουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους, πηδούν πάνω από τις φωτιές σαν μία συμβολική πράξη που αποσκοπεί στο να διώξει τον χειμώνα και την αρρώστια. Στην συνέχεια όλοι παίρνουν έναν δαυλό από φωτιά και την πηγαίνουν στο σπίτι τους για να φύγουν όλα τα κακά.
Ένα πολύ θεατρικό έθιμο είναι η Ανάσταση του Μαγιόπουλου, που το συναντάμε σε περιοχές όπως ο Βόλος, το Ζαγόρι Ηπείρου, ο Καστανιάς Στυμφαλίας κ.α. Ανά περιοχές μπορεί να το ακούσετε ως Φουσκοδένδρι ή Ζαφείρη. Ένας έφηβος παριστάνει στους αγρούς τον πεθαμένο Διόνυσο. Οι κόρες του χωριού του τραγουδούν τον «Κορμό» ένα θρηνητικό τραγούδι με σκοπό να τον αναστήσουν και μαζί με αυτόν και ολόκληρη τη φύση.
Η Πρωτομαγιά είναι μία από τις λίγες αργίες που δεν κρύβουν κάποιο θρησκευτικό λόγο και οι ιστορικές πηγές αποκαλύπτουν ότι είναι ένα έθιμο που εντοπίζεται από τα βάθη των αρχαίων χρόνων.
Είτε πιστεύουμε είτε όχι στις συμβολικές διαστάσεις των εθίμων αυτών, δεν παύουν να αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της λαογραφικής μας παράδοσης που αν μη τι άλλο μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να απολαύσουμε τη φύση που βρίσκεται στα καλύτερά της.
Πηγή: https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/protomagia-ti-giortazoume-ithi-ke-ethima-apo-oli-tin-ellada/

Επισημάνσεις του Δημάρχου Πεντέλης για το Νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»

30 Απριλίου 2018|15:52

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» προς διαβούλευση.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, επικεφαλής του Συνδυασμού Δημοτική Συμμαχία σε συνάντηση που είχε με τα στελέχη του επεσήμανε τα σημεία ιδιαίτερης προσοχής του Ν/Σ θέματος όπως παρακάτω:

Η θητεία ορίζεται στα τέσσερα (4) έτη.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα λάβουν χώρα τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (13/10/19) και σε περίπτωση δεύτερου γύρου την τρίτη Κυριακή Οκτωβρίου (20/10/19).
Οι Δήμοι κατατάσσονται σε έξι (6) κατηγορίες.
Η Εκλογή όλων των Δημοτικών Συμβούλων γίνεται στον πρώτο γύρο με βάση το εκλογικό «Μέτρο».
Ο αριθμός των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του κάθε Συνδυασμού μπορεί να είναι όσες και οι έδρες αυξημένος κατά 10%, ενώ ή αναλογία κατά φύλλο ορίζεται στο 40% τουλάχιστον.
Οι σταυροί προτίμησης για το κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι ως τρεις(3) για κάθε τοπική κοινότητα συν ένας (1) για τις άλλες δύο (2) κοινότητες του Δήμου κατ΄ επιλογήν του ψηφοφόρου.
Δημιουργούνται δύο (2) κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές: μία (1) για το Δημοτικό Συμβούλιο και μία (1) για εκλογή Τοπικού Συμβουλίου.
Τα Τοπικά Συμβούλια εκλέγονται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.
Δεν υπάρχει όριο εδρών κατά Συνδυασμό στο σύνολο του Δήμου.
Οι Αντιδήμαρχοι μπορούν να ορίζονται και από την μειοψηφία από τον Δήμαρχο.
Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν:
α.  Να ενταχθούν σε παράταξη με την αποδοχή από τα 2/3 των μελών (ΔΣ) της παράταξης που θέλουν να ενταχθούν, για παρατάξεις με πάνω από τρεις (3) Δημοτικούς Συμβούλους. Για παρατάξεις με λιγότερους από τρεις (3) πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης υποδοχής τους.

β. Να δημιουργήσουν νέα παράταξη ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων (σελ. 76).

Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου ορίζεται ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους.
Αν στον δεύτερο γύρο είναι υποψήφιοι πάνω από δύο Δήμαρχοι λόγω ισοψηφιών στον πρώτο ή δεύτερο υποψήφιο τότε η εκλογή Δημάρχου γίνεται στον δεύτερο γύρο με απλή πλειοψηφία.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ εκλέγεται από την παράταξη του Δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Γραμματέας από τον τρίτο (3ο) Συνδυασμό.
Στις Συνεδριάσεις Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καλούνται και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων για θέματα στα οποία τους αφορούν με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου (σελ. 86).
Επίσης στις Επιτροπές δίδεται ο λόγος σε τυχόν παρευρισκόμενους με απλή πλειοψηφία των μελών.
Επεσήμανε δε, πως στο άρθρο 76 για ορισμό 8μελούς ΟΕ και ΕΠΖ υπάρχει λάθος. Το ΔΣ πρέπει να είναι 33μελές και όχι 45μελές.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε με λεπτομέρεια τα μέλη του Συνδυασμού του για όλα τα θέματα που πραγματεύεται το Ν/Σ και επεσήμανε τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις του.

Τέλος ζήτησε από την Πρόεδρο του ΔΣ κα Ευαγγελία Μπουσίου τη σύγκληση ΔΣ για το θέμα.

Πηγή:Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Πεντέλης

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


Από την Τρίτη 1 Μαίου 2018 ,σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη1/2018 της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής ,αρχίζει η Αντιπυρική περίοδος για το έτος 2018 και θα διαρκέσει έως την 31 Οκτ 2018
Κατά την παραπάνω περίοδο τίθενται σε ισχύ  και για την περιοχή μας όλοι οι κανόνες που αφορούν στα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης της κρίσιμης περιόδου για την αποφυγή των πυρκαγιών.
Το προάστιό μας έχει πληγεί πολλές φορές στο παρελθόν από τις πυρκαγιές και οι πληγές είναι ορατές ακόμα και σήμερα. Ας ενεργοποιηθούμε όλοι μας και να λάβουμε τα προβλεπόμενα  μέτρα και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας………

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 4/2012/ΦΕΚ 1346/Β/25.4.2012
 Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών.
 Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
     Έχοντας υπόψη:
    1. Τις διατάξεις:
     α. Του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν.3511/2006 «Αναδιοργά­νωση του Πυροσβεστικού Σώματος, αναβάθμιση της αποστολής του και άλλες διατάξεις» (Α' 258).
    β. Του άρθρου 75 παρ. Ι τομέας β' αριθμός 26 του «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» (Ν. 3463/2006), όπως προστέθηκε με το άρθρο 94 παρ. 1 του Ν.3852/ 2010 (Α' 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης».
     γ. Του άρθρου 90 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π. δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ Α' 98).
     δ. Του άρθρου 1 του Π.Δ. 210/1992 (Α' 99) «Κωδικο­ποίηση διατάξεων Προεδρικών Διαταγμάτων του Κα­νονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος».
     ε. Του Π.Δ. 184/2009 «Σύσταση Υπουργείου Προστασί­ας του Πολίτη» (Α' 213).
     στ. Της υπ' αριθμ. ΕΜ/2/39/2012 (Β' 762) Απόφασης Πρωθυπουργού και Υπουργού Προστασίας του Πολί­τη «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Προ­στασίας του Πολίτη Εμμανουήλ Όθωνα και Ελευθέριο Οικονόμου».
     2. Το γεγονός ότι υφίσταται ανάγκη τήρησης των υποχρεώσεων καθαρισμού των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους.
     3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋ­πολογισμού, καθορίζουμε:
 Άρθρο 1
Πεδίο Εφαρμογής - υποχρεώσεις
     1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
     2. Στους χώρους που αναφέρονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.
 Άρθρο 2
Κυρώσεις
     1. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων του άρθρου 1 παρ. 1 της παρούσας, ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περίπτ. 26 εδάφ. β' του Ν. 3852/2010 (Α'87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκε­ντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης». Οι ανωτέρω ποινικές κυρώσεις ασκούνται από την Πυροσβεστική Αρχή.

(Νόμος 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» Άρθρο 94 παρ. 26
«Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου Δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».}

     2. Οι παραβάτες του άρθρου 1 παρ. 2 της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

(Άρθρο 433. Παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από τη φωτιά. Με κράτηση μέχρι τριών μηνών ή με πρόστιμο τιμωρείται, αν άλλη διάταξη δεν επιβάλλει βαρύτερη ποινή όποιος: α) κάνει απερίσκεπτη και αμελή χρήση της φωτιάς ή των μέσων φωτισμού, κατά τρόπο που να μπορεί να προκύψει από αυτήν βλάβη σε άνθρωπο ή σε ξένο πράγμα και β) παραβαίνει τις διατάξεις που εκδίδει η αρμόδια αρχή και ιδίως η αστυνομική για την αποτροπή του κινδύνου εμπρησμού.}

 Άρθρο 3
Λοιπές υποχρεώσεις αρμόδιων Αρχών
     Η αρμοδιότητα για την εξέταση καταγγελιών περί μη συμμόρφωσης των υπόχρεων του άρθρου 1 παρ. 1 της παρούσας, ανήκει στους οικείους κατά τόπους Δήμους, ενώ η Πυροσβεστική Αρχή επιλαμβάνεται των περιπτώσεων που εμπίπτουν στο άρθρο 1 παρ. 2 της παρούσας.
 Άρθρο 4
Καταργούμενες Διατάξεις
     Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, καταργείται η υπ' αριθμ. 4/1987 Πυροσβεστική Διάταξη (Β' 724).
 Άρθρο 5
Έναρξη ισχύος
    Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
     Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως


Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μια επικίνδυνη τρύπα


Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ όταν πηγαίνετε τα μικρά παιδιά σας για να παίξουν στην πλατεία Ηρώων ,προσέξτε πάρα πολύ γιατί στην περίφραξη με την πίσω σκαμμένη πλευρά και συγκεκριμένα κοντά στο τελευταίο παγκάκι προς το ιατρείο , υπάρχει μια τρύπα στην περίφραξη (φωτο)


και εγκυμονεί μεγάλους κίνδυνους. Κυνηγώντας τη μπάλα του το παιδάκι μπορεί να γκρεμιστεί 2-2,5 μέτρα και να πέσει στο υπαίθριο πάρκινγκ. Τελευταία στιγμή γλύτωσα το εγγονάκι μου ,πριν 2 ημέρες, που προσπάθησε να πιάσει τη μπάλα του . Έβαλα πρόχειρα κάποια κλαδιά από το διπλανό δέντρο και ενημέρωσα αρμοδίους.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ



Με μεγάλη συμμετοχή πιστών έγιναν οι 2ήμερες εκδηλώσεις στο παρεκκλήσιο του Αγ, Γεωργίου στην Ανθούσα, την παραμονή και ανήμερα της εορτής.
Την παραμονή 22/4  κατάμεστο  από πιστούς το μικρό εκκλησάκι και ο περίβολος που με κατάνυξη και ευλάβεια παρακολούθησαν τον Εσπερινό. 

Στη συνέχεια έγινε, με απόλυτη τάξη ,η Λιτάνευση της Εικόνας στην περιοχή και  ακολούθησε στο προαύλιο παραδοσιακό πανηγύρι.


 Αρχικά Προσφέρθηκαν αναψυκτικά και εδέσματα και αμέσως  άρχισε  το   γλέντι  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αρχικά από την ομάδα του χορευτικού    Εθνογραφικά Παλλήνης και  συνέχεια από όλους σχεδόν τους πιστούς.



Ανήμερα της εορτής  23/4 , οι πιστοί παρακολούθησαν τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία  μαγεμένοι από το χώρο και τους ύμνους από τη χορωδία των ψαλτών ,  που έψαλλαν χωρίς μεγάφωνα ,θυμίζοντας σε όλους τα εξωκκλήσια του χωριού τους. Έγινε αρτοκλασία και μοιράστηκαν οι άρτοι στον περίβολο ,όπου ανταλλάχτηκαν ευχές σε χαρούμενο κλίμα.      Οι εκδηλώσεις περατώθηκαν το απόγευμα με την Παράκληση      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Παρακολουθείστε και τα video :


Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ

Ι Ε Ρ Α     Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ γεωργιοσ και ο δρακοσ

ΕΠΙ   ΤΗΣ  ΕΟΡΤΗΣ   ΤΟΥ
ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΤΟΥ  ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ

ΣΤΟ  ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ  ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
************* ΑΝΘΟΥΣΗΣ  *************
ΕΠΙ  ΤΩΝ  ΟΔΩΝ  ( Σκιάθου  & Ρόδου )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ    22   ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
Ἀπόγευμα:   ὥρα: 18:00μ.μ.
ΜΕΓΑΣ   ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΚΑΙ   ΠΕΡΙΦΟΡΑ   ΤΗΣ  ΑΓΙΑΣ   ΕΙΚΟΝΟΣ
ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΛΕΙΤΑΝΙΑ  ΘΑ  ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ  ΚΕΡΑΣΜΑ  & ΘΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ  ΧΟΡΟΙ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΑ  ΠΑΛΛΗΝΗΣ.
ΔΕΥΤΕΡΑ   23  ΑΠΡΙΛΙΟΥ : Πρωΐ : 07:10π.μ.
ΟΡΘΡΟΣ  & ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ  ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΩΡΑ:18:00 μ.μ.
 Η  ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ  ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΑΓΙΟ  ΓΕΩΡΓΙΟ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ







Στην Ανθούσα η μοναδική παιδική χαρά που είναι σε περιοχή εντός σχεδίου είναι αυτή που βρίσκεται στην οδό Μεσσήνης στα Πηγάδια, δυστυχώς όμως είναι εντελώς εγκαταλελειμμένη τα τελευταία χρόνια  και είναι επικίνδυνη για τα παιδιά γιατί δεν έχει γίνει καμιά συντήρηση στα παγκάκια, στα όργανα, το ύψος από τα χορτάρια  στο μισό μέτρο και ενώ έχει καλή περίφραξη δεν έχει όμως πόρτες και      ‘ ’ εμπάτε σκύλοι αλέστε ΄΄ στην κυριολεξία…
Αφορμή για τη σημερινή ανάρτηση είναι αφενός  για να τονίσουμε, ακόμα άλλη μια χρονιά , την αδιαφορία για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά και αφετέρου να ευχαριστήσουμε το φίλο από τη Ραφήνα που αφού ήρθε με το εγγονάκι του επίσκεψη σε φιλικό σπίτι στα Πηγάδια  , που έχει συνομήλικο αγοράκι, διαπίστωσε  ότι τα παιδάκια δεν μπορούσαν να παίξουν με ασφάλεια και ήρθε σήμερα με το χορτοκοπτικό του και έκοψε τα χόρτα.
Ελπίζουμε να αποτελειώσουν τον καθαρισμό και να μεριμνήσουν για την αποκομιδή τα συνεργεία του Δήμου ,καθώς επίσης ότι θα επισκευαστούν τα παγκάκια  και θα μπουν οι πόρτες ώστε να μη μπαίνουν τα αδέσποτα μέσα και να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδάκια.
Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες .












Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ


Οι δέκα προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την κτηματαγορά, την οικοδομή και την οικονομία παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο συνάντησης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτο Παραδιά και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) κ. Γιώργο Στασινό, στην οποία εκ μέρους ΠΟΜΙΔΑ συμμετείχαν και ο Αντιπρόεδρος της Καθηγητής ΕΜΠ κ. Χαράλαμπος Τσουτρέλης και ο Τεχνικός της Σύμβουλος Μηχανικός κ. Θεόδωρος Σεραφείδης, τ. Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το ζήτημα της αγοράς ακινήτων στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα» ενώ αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του κόμματος που περιλαμβάνουν μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αναστολή του ΦΠΑ και του φόρου υπεραξίας, έκπτωση φόρου 40% έως 50% για εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης ακινήτων, απλοποίηση των μεταβιβάσεων και ενίσχυση των φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα από πολίτες άλλων κρατών.
Οι 10 προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την κτηματαγορά και την οικοδομή είναι συνοπτικά οι εξής:
1. Μείωση ΕΝΦΙΑ σε ποσοστό έως 30%, με προτεραιότητα στην άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος ευθύνεται για την επενδυτική αποχή όλων εκείνων των φορολογουμένων από τους οποίους περιμένουμε να μπουν στην πρωτοπορία της ανάπτυξης της χώρας!
2. Φορολογική επιδότηση 50% του κόστους των εργασιών ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης των υφισταμένων κτιρίων που εκτελούνται με πλήρη νόμιμα δικαιολογητικά, μέσω δυνατότητας συμψηφιστικής πληρωμής κάθε οφειλόμενου φόρου προς το Δημόσιο. Εκεί κρύβεται η πραγματική δυνατότητα και ευκαιρία για την οικονομία και την απασχόληση, και όχι τόσο στην κατασκευή νέων οικοδομών!
3. Προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών (τιμών ζώνης) στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα της οικονομίας και της ανύπαρκτης κτηματαγοράς.
4. Εκλογίκευση της φορολογίας εισοδήματος από ακίνητα.
5. Κατάργηση ή σημαντική μείωση του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και τις επισκευές κτιρίων.
6. Μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίας) στο 50% των ισχυόντων, ώστε να προσαρμοστούν στα σημερινά εισοδήματα, όχι στα προ της κρίσης.
7. Τριετή αναστολή πόθεν έσχες στην αγορά και ανοικοδόμηση ακινήτων.
8. Απλοποίηση των διαδικασιών των συναλλαγών στα ακίνητα, με πρώτο βήμα τη μείωση του τεράστιου αριθμού των απαιτουμένων δικαιολογητικών.
9. Παράταση της προθεσμίας οριστικοποίησης των πρώτων εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου μέχρι τη συμπλήρωση 20ετίας από την έναρξη λειτουργίας κάθε κτηματολογικού γραφείου.
10. Αυτόματη βεβαίωση στους λογαριασμούς ρεύματος των δημοτικών τελών για νομιμοποιημένους χώρους, χωρίς χρέωση αναδρομικών τελών.

Μη πληρωμή ενοικίων- Τι πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με τους κακοπληρωτές ακινήτων, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Η δικηγόρος της ΠΟΜΙΔΑ, Βασιλική Παραδιά απαντά στα ερωτήματα σχετικά με τη μη απόδοση των ενοικίων στους ιδιοκτήτες και κυρίως στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Αναφέρεται στις συνέπειες που υπάρχουν όταν δεν πληρώνονται τα ενοίκια, πώς μπορούν να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, τι συμφέρει τους ενοικιαστές, ποιες οι διαδικασίες που υπάρχουν.

Αναλυτικά αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ:

Η μη πληρωμή μισθωμάτων από μερίδα των ενοικιαστών, και ιδιαίτερα από εκείνους που κατά σύστημα δυστροπούν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, ήταν και είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, και ένα πρόβλημα χωρίς λύση για τους ιδιοκτήτες που πέφτουν θύματά τους. Τις προηγούμενες δεκαετίες η αποχώρηση ενός ενοικιαστή που άφηνε πίσω του μεγάλες οφειλές ενοικίων, ήταν μια πράξη χωρίς καμιά ουσιαστική συνέπεια εναντίον του. Η διαδικασία αποβολής του βραδυκίνητη, η εκχώρηση μισθωμάτων ήταν χωρίς καμιά συνέχεια, και συνεπώς αυτός μπορούσε να συνεχίζει ανενόχλητος την συμπεριφορά του αυτή σε βάρος του κάθε φορά επόμενου ιδιοκτήτη...

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ουσιωδώς. Ναι μεν ποτέ δεν κατοχυρώθηκε πρακτικά ο ιδιοκτήτης να μην χάσει τα χρήματά του, αφού όποιον δρόμο και να ακολουθήσει, δύσκολα θα ικανοποιηθούν τελικά οι οικονομικές απαιτήσεις του, όμως η μη πληρωμή των ενοικίων έχει πλέον κάποιες συγκεκριμένες και σοβαρές συνέπειες σε βάρος εκείνων που «εξαφανίζονται» κυριολεκτικά, αφήνοντας πίσω τους ανεξόφλητες οφειλές μισθωμάτων, τις οποίες οφείλουν να γνωρίζουν και γι'αυτό θα πρέπει να είναι συνεπείς στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενοικιαστές:
* Παλαιότερα η αποβολή ενός τέτοιου ενοικιαστή μπορούσε να διαταχθεί μόνον μετά από διεξαγωγή κανονικής δίκης, με αναβολές, μάρτυρες, προτάσεις, εφέσεις κλπ. Σήμερα, μετά και από πολύχρονες προσπάθειες της ΠΟΜΙΔΑ ισχύει και η σύντομη διαδικασία της διαταγής απόδοσης μισθίου, δικαστικά αλλά χωρίς δίκη, αναβολές κλπ., στην οποία μπορεί να σωρευτεί και αίτημα επιδίκασης του ποσού των οφειλομένων ενοικίων. Αν αυτά δεν καταβληθούν, ο εκμισθωτής μπορεί να κινήσει διαδικασία κατάσχεσης όσων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να εντοπίσει, η ακόμη και δέσμευσης του ποσού αυτού από τραπεζικό του λογαριασμό, αν υπάρχει και βρεθεί, πράγμα όχι εύκολο, αλλά τώρα πλέον ούτε και αδύνατο, αφού οι τράπεζες είναι σήμερα μόνον τέσσερις!

*Παλαιότερα οι υπηρεσίες του Δημοσίου σπανιότατα ασχολούντο με τη βεβαίωση και είσπραξη των ανείσπρακτων μισθωμάτων που τους εκχωρούσαν οι εκμισθωτές για να απαλλαγούν από το φόρο εισοδήματος που αναλογούσε σ΄αυτά, ακριβώς γιατί σπανιότατα θα μπορούσαν να τα εισπράξουν. Ετσι οι ενοικιαστές εγκατέλειπαν το μίσθιο με την βάσιμη ελπίδα ότι απαλλάχτηκαν οριστικά από την πληρωμή τους.

Σήμερα όμως με το άρθρο 11 του Ν. 4346/2015 που νομοθετήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΟΜΙΔΑ και αφορά τη δυνατότητα αναβολής φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων από 1.1.2015 και μετά, ορίστηκε ότι: «Τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Τα εν λόγω εισοδήματα φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράχθηκαν, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 8. Τα μη εισπραχθέντα εισοδήματα δηλώνονται σε ειδικό κωδικό ανείσπρακτων εισοδημάτων από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.».

*Παλαιότερα πολλοί εκμισθωτές, για κάποιους μήνες που οι ενοικιαστές τους ενώ βρίσκονταν στη χρήση του ακινήτου τους, δεν τους κατέβαλαν τα μισθώματα, για να μην μπουν στον «μπελά» της διαδικασίας είτε της εκχώρησης, είτε σήμερα της αναβολής φορολόγησης, απλά δήλωναν τα ακίνητά τους ως «κενά». Σήμερα από τη διασταύρωση της δήλωσής τους με τα στοιχεία της ΔΕΗ, αυτό θεωρείται αμέσως ως ψευδής δήλωση, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς η άσκηση δικαστικής ενέργειας προς αναβολή της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων είναι πρακτικά μονόδρομος για τον κάθε εκμισθωτή, εκτός αν το οφειλόμενο ποσό είναι ασήμαντο.

*Τέλος παλαιότερα η αποβολή ενός ενοικιαστή για καθυστέρηση μισθωμάτων ήταν κάτι το οποίο γνώριζε μόνον ο «δράστης» και το «θύμα» της συμπεριφοράς αυτής, μια και αυτό δεν καταγραφόταν πουθενά ως στοιχείο της γενικότερης οικονομικής συμπεριφοράς του. Σήμερα, από την 1η Ιουλίου 2013 και μετά, κάθε δικαστική απόφαση ή διαταγή απόδοσης που διατάσσει αποβολή από μισθωμένο ακίνητο καταχωρείται νόμιμα στο διατραπεζικό σύστημα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ», πράγμα που επισύρει τις γνωστές σε όλους συνέπειες, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες μισθωτές και για τις επιχειρήσεις. Η απόφαση παραμένει στο σύστημα αυτό για τρία χρόνια, ακόμα και αν εξοφληθεί μεταγενέστερα, για δε τη διαγραφή από το σύστημα αυτό, απαιτείται να τηρηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να είναι βέβαιο ότι πράγματι εξοφλήθηκαν τα οφειλόμενα.

Τι πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες:
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δήλωση αναβολής των ανείσπρακτων ενοικίων πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του εισοδήματός τους ΜΕΤΑ τη λήξη του οικονομικού έτους το οποίο αφορά η αναβολή και ΠΡΙΝ από την εμπρόθεσμη υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης εισοδήματος, δηλαδή μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών τους δηλώσεων.

Σύμφωνα με τη μεταγενέστερη σχετική εγκύκλιο και τις οδηγίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2017, «η στήλη 16 του Ε2 συμπληρώνεται με τα ποσά των ανείσπρακτων εισοδημάτων από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων (παρ. 4 του αρθ. 39 ν. 4172/2013). Εξαιρετικά και προκειμένου να δηλωθούν ανείσπρακτα εισοδήματα για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την έκδοση της απόφασης αποβολής ή της διαταγής απόδοσης χρήσης μισθίου μέχρι την εκτέλεση αυτής, ή οποία έλαβε χώρα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αρκεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και έκθεσης αποβολής και εγκατάστασης που έχει συνταχθεί από το δικαστικό επιμελητή, ότι για το ανωτέρω διάστημα τα μισθώματα δεν έχουν εισπραχθεί.

Επισημαίνεται ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά προσκομίζονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ όπου ελέγχονται και καταχωρούνται πριν από την υποβολή της δήλωσης.» Εννοείται ότι ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει να έχει παραιτηθεί με οποιοδήποτε τρόπο από την είσπραξη των μισθωμάτων αυτών, ή να τα έχει συμψηφίσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Η ανοχή και κατανόηση των εκμισθωτών προς τους ενοικιαστές που είναι θύματα της οικονομικής κρίσης είναι επιβεβλημένη, και την διαπιστώνουμε καθημερινά. Όμως οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν καλά τους τρόπους δραστικής αντιμετώπισης μιας άλλης κατηγορίας, εκείνων που υποδύονται τους «ενοικιαστές», δηλαδή που εγκαθίστανται σε ένα ακίνητο με το αρχικό σχέδιο να παραμείνουν σ΄αυτό όσο γίνεται περισσότερο χωρίς να πληρώσουν απολύτως τίποτε!

Τι πρέπει να ξέρουν όλοι
Οι ενοικιαστές πρέπει να καταλάβουν πλέον πως η μη πληρωμή των ενοικίων δεν πλέον είναι μια πράξη χωρίς συνέπειες, και ότι οφείλουν να είναι συνεπείς στην καταβολή των υποχρεώσεών τους, ώστε και οι ιδιοκτήτες με τη σειρά τους να μπορούν να ανταποκριθούν στις βαρύτατες σημερινές φορολογικές υποχρεώσεις τους. Και οι εκμισθωτές πρέπει να είναι ενήμεροι για όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις, διαδικασίες και προθεσμίες. Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΜΙΔΑ πάγια συνιστά στα μέλη της, πριν προβούν σε δικαστικές ενέργειες περί οφειλομένων μισθωμάτων, να εξαντλούν κάθε περιθώριο συνεννόησης με τον ενοικιαστή τους για την καταβολή των οφειλομένων, έστω και συμβιβαστικά

in.gr

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Επίσκεψη Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά στην Ανθούσα!


Μια ευχάριστη έκπληξη σήμερα το πρωί στην Εκκλησία μας που εκκλησιάστηκε μαζί μας ο Ευρωβουλευτής κ Νότης Μαριάς και στη συνέχεια στο Αρχονταρίκι με τον καφέ , έγινε μια πολύ καλή συζήτηση/ενημέρωση για τα τοπικά αλλά και Εθνικά θέματα. Τέτοιες απρογραμμάτιστες επισκέψεις ,άμεσης επαφής με το κοινό , δίνουν τη δυνατότητα ήρεμης εποικοδομητικής συζήτησης και αλληλοενημέρωσης για όλα τα θέματα και μακάρι να έχει συνέχεια.