Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ



Με μεγάλη συμμετοχή πιστών έγιναν οι 2ήμερες εκδηλώσεις στο παρεκκλήσιο του Αγ, Γεωργίου στην Ανθούσα, την παραμονή και ανήμερα της εορτής.
Την παραμονή 22/4  κατάμεστο  από πιστούς το μικρό εκκλησάκι και ο περίβολος που με κατάνυξη και ευλάβεια παρακολούθησαν τον Εσπερινό. 

Στη συνέχεια έγινε, με απόλυτη τάξη ,η Λιτάνευση της Εικόνας στην περιοχή και  ακολούθησε στο προαύλιο παραδοσιακό πανηγύρι.


 Αρχικά Προσφέρθηκαν αναψυκτικά και εδέσματα και αμέσως  άρχισε  το   γλέντι  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αρχικά από την ομάδα του χορευτικού    Εθνογραφικά Παλλήνης και  συνέχεια από όλους σχεδόν τους πιστούς.



Ανήμερα της εορτής  23/4 , οι πιστοί παρακολούθησαν τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία  μαγεμένοι από το χώρο και τους ύμνους από τη χορωδία των ψαλτών ,  που έψαλλαν χωρίς μεγάφωνα ,θυμίζοντας σε όλους τα εξωκκλήσια του χωριού τους. Έγινε αρτοκλασία και μοιράστηκαν οι άρτοι στον περίβολο ,όπου ανταλλάχτηκαν ευχές σε χαρούμενο κλίμα.      Οι εκδηλώσεις περατώθηκαν το απόγευμα με την Παράκληση      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Παρακολουθείστε και τα video :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου