Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

1η Συναυλία Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανθούσας



Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης (https://www.romfea.gr/)
Σε ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο κατάμεστο αμφιθέατρο από κόσμο πραγματοποιήθηκε απόψε 8 Δεκεμβρίου 2019 βράδυ η πρώτη μεικτή συναυλία των δύο χορωδιών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανθούσας με την συμμετοχή της παιδική χορωδίας της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.
Στην συναυλία ακούστηκαν τραγούδια και ύμνοι όπως: Δόξα Δεκέμβρη Μήνα,Κάλαντα πρωτοχρονιάς Δωδεκανήσου-Ικαρίας-Κεφαλονιάς-Πελοποννήσου-Πόντου κ.α. ,Τρίγωνα Κάλαντα,Τα Χριστούγεννα του Φοίβου Δεληβοριά, Χριστούγεννα Αγκαλιά ,Αθηναϊκά Κάλαντα επίσης Το απολυτίκιο και το κοντάκιο της Εορτής των Χριστουγέννων,τα καθίσματα Δεύτε Ίδωμεν Πιστοί - Τι Θαυμάζεις Μαριάμ,Άγιος Βασίλης Έρχεται κ.α.
Την συναυλία άνοιξε ο κ.Νικόλαος Μιγλάκης ενώ κατά την διάρκεια της συναυλίας τους ύμνους προλόγισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούσας π.Ιωάννης Βασιλακόπουλο και όπου τυγχάνει και ιδρυτής του χορωδιακού συνόλου.
Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος πριν από την λήξη της απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε όλους ενώ έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π.Ιωάννη Βασιλακόπουλο για την πρωτοβουλία, για την πρώτη αυτή συναυλία των χορωδιών.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.Άγγελος Λιακόπουλος,ο κ.Δημήτριος Μπαξεβάνης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σμέρος Κωστής, ο κ.Μουτζιάπης Γιώργος,η κ.Μελισσά Βασιλική, Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, ο ιδιοκτήτης της Ελληνογερμανικής Αγωγής κ.Σταύρος Σάββας, οι Πρόεδροι των Συνοικιακών Συμβουλίων Ανθούσας κ.Γιώργος Μαρκουλής και Παλλήνης κ.Νικόλαος Κούτρας κα.
Να αναφερθεί ότι η διεύθυνση από των χορωδιών που τραγουδούσαν και έψαλλαν ήταν από την Μουσικό και Καθηγήτρια κ.Ιουλία Τζανετακοπούλου και των Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούσας και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ.Θεοχάρη Σβορώνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Παλλήνης "Οινοποιείο Πέτρου" και είχε αντί εισόδου την συγκέντρωση αγαθών για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας ώστε με την συμμετοχή του κόσμου και το υπόλοιπο των χρημάτων που θα δώσει η ενορία να πραγματοποιηθεί η αγορά βασικών ειδών όπου θα διανεμηθούν πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε όλους όσους έχουν ανάγκη.
Τέλος, ο π.Ιωάννης κλείνοντας την ζεστή αυτή μουσική εκδήλωση αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τον Δήμαρχο Παλλήνης σημείωσε "Αυτή η γιορτινή ατμόσφαιρα με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τους Εκκλησιαστικούς μας Ύμνους είναι μία πορεία προς την Βηθλεέμ και την Γέννηση του Θεανθρώπου. Αυτή η πορεία ας φωτίσει όλους μας, Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου