Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΘΟΥΣΑ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (Τελευταία ανάρτηση από το βιβλίο ΑΝΘΟΥΣΑ Μαρτυρίες)



Γράφει η Συντοπίτισσα συγγραφέας  κ Μαρίτσα Σαριντζιώτου Σπύρου

Ο Δήμος Στεφανής υπηρέτησε την Κοινότητα της Ανθούσας από το 1982 έως το 1998. Το 1990 εμφανίστηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος με τη σημαία της Ν . Δημοκρατίας. Ο Δ. Στεφανής είχε δικό του τρόπο συναναστροφής. Εκεί που διαπληκτιζόταν μαζί σου, εκεί σε αγκάλιαζε και είχε τον τρόπο να σε κάνει να τα ξεχνάς όλα. 

ΤΟ 1999 αναλαμβάνει την κοινότητα Ανθούσας, ο Θωμάς Μπακαλάκος, μαθηματικός και μουσικοσυνθέτης, έργα του οποίου ερμήνευσαν γνωστοί μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές. Ο ίδιος μελοποίησε τον όρκο του Ιπποκράτη που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2004 με μεγάλη επιτυχία. Μέσα στις δύο θητείες του, αν και αισθανόταν όπως ο ίδιος έλεγε, «ελεύθερος πολιορκημένος» έκανε πολλά σημαντικά έργα. Από την πρώτη του κοινοτική θητεία άρχισε να νοικοκυρεύει το προάστιό μας, μεριμνώντας πρώτ’ απ’ όλα για την πολεοδόμηση της Ανθούσας.

 Το κεφάλαιο αυτό είναι μεγάλο και καταγεγραμμένο στο βιβλίο της  ΑΝΘΟΎΣΑΣ.    Γιαυτό ,αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, είναι προτιμότερο  φίλες και φίλοι , αν ενδιαφέρεστε, να πάρετε το βιβλίο, το οποίο δίδεται δωρεά από τη φωνή της Ανθούσας ή από την εκκλησία της Ανθούσας τις Κυριακές, μετά τη θεία λειτουργία θα υπάρχει στην είσοδο, μόνο που εκεί, θα έχει ένα κόστος 3 ευρώ για την ενίσχυση του φιλοπτώχου ταμείου της!

 Μετά τον Θωμά Μπακαλάκο, την κοινότητα ανέλαβε – και ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος- Ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης όπως όλοι οι Πρόεδροι από τον πρώτο ως τον τελευταίο, έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι»  στο συγύρισμα αυτού του τόπου στην πρόοδο και την ανάπτυξη του ΩΡΑΙΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΑΣ!

Εδώ τελειώνει και η περιδιάβασή μας από τα χρόνια εκείνα τα παλιά! Ευχαριστώ πολύ τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ που φιλοξένησε τις αναρτήσεις μου , ευχαριστώ πολύ εσάς, που τις διαβάζατε και επικοινωνούσαμε  όλοι μαζί συγκινημένοι!!!

Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις για να μη ξεχνάμε.......





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου