Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Νέα δρομολόγια των λεωφορείων από 8 Οκτωβρίου



Από την 8 Οκτωβρίου τίθενται σε εφαρμογή τα νέα δρομολόγια των Λεωφορειακών γραμμών στο Δήμο Παλλήνης
Με τον σχεδιασμό που πρότεινε, ο Δήμος Παλλήνης, στον ΟΑΣΑ πέτυχε την αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών με στόχο να συνενώσει τις τρεις δημοτικές ενότητες και σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την εύκολη πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, τοπικές αγορές αλλά και προς όλα τα σημεία του λεκανοπεδίου.

Η όλη φιλοσοφία του σχεδιασμού και της αναδιάρθρωσης της δημόσιας συγκοινωνίας στο Δήμο στοχεύει:
α) στις ελάχιστες μετεπιβιβάσεις του επιβατικού κοινού στα κοινά σημεία των διερχόμενων γραμμών εντός του Δήμου
β) στις άμεσες μετεπιβιβάσεις με τις κεντρικές γραμμές (κορμούς) του ΟΣΥ όπως:
  • 305 – Παλλήνη – Λεωφ. Μαραθώνος – Νομισματοκοπείο
  • 304 – Λεωφ. Σπάτων – Γέρακας – Νομισματοκοπείο
  • 314 – Γέρακας – Λεωφ. Μαραθώνος – Παλλήνη – Πικέρμι
  • 319 – Γέρακας – Λεωφ. Μαραθώνος – Παλλήνη – Λεωφ. Μαραθώνος – Εκπτωτικό Χωριό – Σπάτα
  • Α5 – Ανθούσα - Λεωφ. Μαραθώνος – Ακαδημίας
γ) στις άμεσες ανταποκρίσεις με γραμμές σταθερής τροχιάς (σταθμοί μετρό και προαστιακού Δουκίσσης Πλακεντίας, Κάντζας και Παλλήνης)

Την  ακριβή διαδρομή όλων των λεωφορειακών γραμμών της περιοχής μπορείτε να βρείτε  στην ιστοσελίδα www.oasa.gr  ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την τηλεφωνική γραμμή 185.

Παραθέτουμε τις γραμμές που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Ανθούσας:

► Η γραμμή 301 (τοπικό Ανθούσας) μετατρέπεται σε βασική λεωφορειακή γραμμή με συχνότητα 20-25 λεπτών. Με αφετηρία το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας διέρχεται μέσα από το Γέρακα, από βασικές οδικές αρτηρίες, από την Λεωφ. Μαραθώνος, και διαμέσου της Ανθούσας καταλήγει στην Παλαιά Πεντέλη.

Ανταποκρίσεις: με μέσα σταθερής τροχιάς στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας με το μετρό & τον Προαστιακό.

Ανταποκρίσεις: με τις ακόλουθες λεωφορειακές γραμμές:
  • 307 – Γλυκά Νερά – Παιανία – Κορωπί – Προαστιακός Κορωπίου
  • 405 – Μελίσσια – Νοσοκομείο Παπαδημητρίου – Αμαλία Φλέμιγκ
  • 406 – Κοντόπευκο – Αγία Παρασκευή (Πλατεία Αγ. Ιωάννου) – Νομισματοκοπείο
  • 407 – Αγία Παρασκευή – Δημόκριτος – Νομισματοκοπείο
  • 411 – Βριλήσσια – Σισμανόγλειο –Χαλάνδρι 
Μετεπιβιβάσεις: κατά τη διαδρομή της με τις εξής λεωφορειακές γραμμές :
  • 302 – Γέρακας – Δουκίσσης Πλακεντίας
  • 305 – Νομισματοκοπείο – Λεωφ. Μαραθώνος – Εθν. Αντιστάσεως Παλλήνη – ΔΟΥ Παλλήνης – ΙΚΑ – Λεωφ. Σπάτων – Αρτέμιδα
  • 306 – Γέρακας – Δημαρχείο – Μπαλάνα
  • 314 – Γέρακας – Λεωφ. Μαραθώνος – Πανόραμα – Πικέρμι
  • 319 – Γέρακας – Λεωφ. Μαραθώνος – Παλλήνη – Λεωφ. Μαραθώνος – Κάτω Βακαλόπουλο – Εκπτωτικό Χωριό – Αττικό Πάρκο - Χριστούπολη – Σπάτα
  • 324 – Ανθούσα – Παλλήνη – Κάντζα – Προαστιακός Κάντζας
  • Α5 – Ανθούσα – Λεωφ. Μαραθώνος - Ακαδημίας
Μετεπιβίβαση: με μέσο σταθερής τροχιάς με Προαστιακό – Μετρό στο σταθμό Παλλήνης επί της Λεωφ. Μαραθώνος.              ( ώρες ΧΧ:15΄, ΧΧ: 24΄,   ΧΧ:39΄,   ΧΧ:45΄,   ΧΧ:57΄)

Στο Τέρμα της διαδρομής στην Παλαιά Πεντέλη έχει ανταπόκριση με το 451Α , 451Β που καταλήγουν στο Χαλάνδρι.

Η γραμμή 324 παραμένει ως έχει στη χάραξή της και επεκτείνεται το τέρμα της όπου διαμέσου της Ανθούσας καταλήγει στο νέο τέρμα στο Δημοτικό Στάδιο Ανθούσας. Ακολουθεί εντός της Ανθούσας το παλαιό δρομολόγιο του τοπικού και με προοπτική, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καραγιάννης, κάποια δρομολόγια να διέρχονται από την οδό Σύρου του ΟΣΑΜ.

Ανταποκρίσεις: με μέσα σταθερής τροχιάς στο σταθμό Κάντζας Παλλήνης με το Μετρό & τον Προαστιακό  και δυνατότητα μετεπιβίβασης στο σταθμό Παλλήνης στη Λ. Μαραθώνος.

Μετεπιβιβάσεις: κατά τη διαδρομή της με τις εξής λεωφορειακές γραμμές :
  • 301 – Δουκίσσης Πλακεντίας – Γέρακα – Προαστιακό Παλλήνης – Ανθούσα – Παλαιά Πεντέλη
  • 304 – Νομισματοκοπείο – Λεωφ. Σπάτων – Εργ. Κατοικίες Κάντζας – Σπάτα - Αρτέμιδα
  • 305 – Νομισματοκοπείο – Λεωφ. Μαραθώνος – Εθν. Αντιστάσεως Παλλήνη – ΔΟΥ Παλλήνης – ΙΚΑ – Λεωφ. Σπάτων – Αρτέμιδα
  • 307 – Γλυκά Νερά – Παιανία – Κορωπί – Προαστιακός Κορωπίου
  • 308 – Νομισματοκοπείο – Λεωφ. Λαυρίου – Κορωπί
  • 314 – Γέρακας – Λεωφ. Μαραθώνος – Πανόραμα – Πικέρμι
  • 319 – Γέρακας – Λεωφ. Μαραθώνος – Παλλήνη – Λεωφ. Μαραθώνος – Κάτω Βακαλόπουλο – Εκπτωτικό Χωριό – Αττικό Πάρκο - Χριστούπολη – Σπάτα
  • 125 – Νομισματοκοπείο - Βάρκιζα
  • Α5 – Ανθούσα – Ακαδημίας
Η γραμμή Α5 Ανθούσα – Λεωφ. Μαραθώνος – Μεσογείων – Ακαδημία παραμένει κορμός με μόνη αλλαγή την τροποποίηση τέρματος που αντί της οδού Ατλαντίδος της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας το νέο τέρμα θα είναι το Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στην Ανθούσα. 

Ο Δήμος Παλλήνης με τις αλλαγές στη σχεδίαση που πρότεινε και πέτυχε από τον ΟΑΣΑ βγαίνει από τη συγκοινωνιακή απομόνωση εξασφαλίζοντας στον κάθε κάτοικο εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του Δήμου αλλά και του λεκανοπεδίου.


Οι αλλαγές στα δρομολόγια τελούν υπό τη στενή παρακολούθηση του Δήμου Παλλήνης, ο οποίος θα παρέμβει αμέσως προκειμένου να γίνουν οι όποιες βελτιώσεις κριθούν απαραίτητες.

5 σχόλια:

  1. Μετά 3ετή περίπου εφαρμογή διαπιστώθηκε ότι η γραμμή 301 δεν εξυπηρετεί τους Ανθουσιώτες και για το λόγω αυτό έχουν υποβληθεί προτάσεις για επανεξέταση της διαδρομής ώστε να περιοριστεί στα όρια της Ανθούσας και με ανταπόκριση με τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ- ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ) και τις γραμμές που κινούνται στη Μαραθώνος.Ελπίζουμε να ληφθούν υπόψη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εισηγήσεις λήφθηκαν υπόψη και βελτιώθηκαν, έτσι ώστε να υπάρχει σύνδεση με τα μέσα σταθερής τροχιάς, με το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στο ΓΕΡΑΚΑ με τη γραμμή 301 και με την Παλλήνη με τα σχολεία και λοιπές υπηρεσίες με τη νέα γραμμή 324. Η συνεργασία του Δήμου με τους πολίτες πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις πρώτες μέρες λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει συντονισμός των 2 γραμμών με αποτέλεσμα να κατέρχονται τη Λ.Ανθούσας σχεδόν ταυτόχρονα, επίσης δεν το δρομολόγιο εντός του Γέρακα δεν εξυπηρετεί ως και η στάση στο σταθμό Παλλήνης πρέπει να καθιερωθεί.Σχετικές προτάσεις έγιναν στην ενημέρωση που έγινε από τον Αντιδήμαρχο Θ. Σταματίου και αναμένουμε υλοποίηση.Πάγιο αίτημα σταθερή ανταπόκριση με τα Μ.Σ.Τ

      Διαγραφή
  3. ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΝΘΟΥΣΑ Η ΠΕΝΤΕΛΗ Η ΤΟ 301 ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ Σ/ΚΥΡΙΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ.ΕΠΙΣΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η εισήγησή σας για Τοπική Δημοτική συγκοινωνία ,έχει γίνει πρόταση στο παρελθόν για να βάζει ο Δήμος λεωφορεία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά δεν καρποφόρησε .Θα επανέλθουμε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή