Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Εορταστικοί Μποναμάδες



Μαζεμένοι τέσσερις φόροι πρέπει να πληρωθούν μέχρι την επόμενη Τρίτη
- Τριπλό χαράτσι στα
ακίνητα, αυτοκίνητο και φόρος εισοδήματος αδειάζουν την τσέπη
- Ουρές δίχως τέλος στις
τράπεζες
Τα σπασμένα τριών χρόνων καλούνται να πληρώσουν μέσα σε τέσσερις εργάσιμες μέρες οι Έλληνες πολίτες.

Όπως υπολογίζει το υπουργείο οικονομικών στα κρατικά ταμεία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που είναι και η τελευταία ημέρα πληρωμών για το έτος θα έχουν μπει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στις τελευταίες ημέρες του 2013 οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013, αλλά και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των οποίων η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Οι ουρές και η ταλαιπωρία στις τράπεζες είναι άνευ προηγουμένου τις τελευταίες ημέρες, ειδικά λόγω των τελών κυκλοφορίας καθώς το μεγάλο μέρος των φορολογουμένων περίμεναν το δώρο( όσοι ακόμη λαμβάνουν) για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην κινδυνεύουν με πρόστιμα ή ακόμη και κατασχέσεις.

Αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Εσόδων όπου περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ και μοτοσυκλετών έχουν πληρώσει τα τέλη σε τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα σπεύσουν στα γκισέ περίπου 3,5 εκατομμύρια που δεν έχουν περάσει από το ταμείο.

Την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα δείχνει το γεγονός ότι από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα περισσότερα από 70.000 αυτοκίνητα τέθηκαν σε ακινησία με τους ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ.

πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου