Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Σε εξέλιξη η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων Δ. Ε Ανθούσας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη περιοχή Λάκα της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας, του Δήμου Παλλήνης.

Βασικός στόχος του έργου, είναι η στράγγιση των ομβρίων υδάτων και η διάθεσή τους με ασφάλεια σε υφιστάμενο αποδέκτη. Η απορροή των υδάτων προβλέπεται με ολοκληρωμένο δίκτυο που αποτελείται από φρεάτια δικτύου ομβρίων που οδηγούν τα ύδατα σε υπόγειο σωληνωτό δίκτυο αποχέτευσης.

Το δίκτυο αποτελείται από τους κεντρικούς συλλεκτήρες και από τους δευτερεύοντες αγωγούς, καθώς και από τους αγωγούς που ενώνουν τα φρεάτια υδροσυλλογής.

Οι συλλεκτήρες διατρέχουν τους εξής κεντρικούς δρόμους:
Ξάνθης, Βορ. Ηπείρου, Μυστρά, Αιδηψού, Αγ. Μηνά, Κοιμήσεως Θεοτόκου, Καλαμάτας, Καλαβρύτων, Ζακύνθου, Σερρών, Ορφέως, Μεσολογγίου και στην Λεωφόρο Ανθούσας. Οι συμβάλλοντες αγωγοί διατρέχουν τους υπόλοιπους δρόμους για να καταλήξουν κάθετα στους συλλεκτήρες.

Τα όμβρια οδηγούνται με ασφάλεια στους αποδέκτες, που είναι τα ρέματα της περιοχής. Στην εκβολή των σωληνωτών αγωγών διαμορφώνονται ειδικά τεχνικά έργα εξόδου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες, κατασκευές από σκυρόδεμα, μεταλλικά στοιχεία και κατασκευές, σωληνώσεις.
πηγή:Δελτίο τύπου Δήμου Παλλήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου