Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ



Ο αύλειος χώρος του Δημοτικού σχολείου μας πλημμύρισε , σήμερα στις 08:300 το πρωί για τον καθιερωμένο Αγιασμό , από τα ΄΄πουλάκια΄΄ που επέστρεψαν  στη φωλιά τους μαζί με τα πρωτάκια και προνήπια που με τις χαρούμενες φατσούλες  και  τις φωνούλες τους μας γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδες για το μέλλον.  

Το καλωσόρισμα έγινε από  τη νέα Διευθύντρια κ Αιμιλία Ριμπά και ο Αγιασμός τελέστηκε από τον π. Ιωάννη που εκτός από τις ευχές του διάβασε και τις ευχές του Μητροπολίτη μας Νικολάου(παρατίθενται στο τέλος), παρουσία του Αντιδημάρχου  Μπάρπα Ι  που μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου, του προέδρου της  Δ.Ε  Δρακόπουλου Π,  των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών.


Στη συνέχεια στις 09:30 έγινε ο Αγιασμός και στο Γυμνάσιο παρουσία των παραπάνω εκπροσώπων και του συμπολίτη μας Δημοτικού Συμβούλου ,πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Λιακόπουλου Αγγ.

Το καλωσόρισμα έγινε από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου  κ Χριστίνα Αναστασίου , ο Αγιασμός τελέστηκε από τον π. Ιωάννη που διάβασε τις ευχές του Μητροπολίτη μας και ευχές απεύθυναν οι παρόντες τοπικοί άρχοντες


Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους Καθηγητές τους δασκάλους τους γονείς και ειδικά στα παιδιά. ..τα παιδιά μας το μέλλον μας!!! 
----------------------------------------------------------------------------
Παρατίθεται το ΜΗΝΥΜΑ του Μητροπολίτη μας.

Σπάτα, 11 Σεπτεμβρίου 2017
Μ Η Ν Υ Μ Α
Προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων τους γονείς και καθηγητές
των Μεσογείων & της Λαυρεωτικής με την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων,
Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους και τον καθιερωμένο αγιασμό, εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια καλή και ευλογημένη χρονιά.
Σήμερα, καθώς αρχίζουν τα μαθήματα, όλων τα μάτια είναι καρφωμένα επάνω σας. Οι γονείς σας στηρίζουν τις ελπίδες τους στο σχολείο, οι δάσκαλοί σας χαίρονται που σας ξανασυναντούν, οι εκπρόσωποι της πολιτείας αναλογίζονται τις ευθύνες τους απέναντί σας, η Εκκλησία τέλεσε τον αγιασμό, θέλοντας να έχετε τον φωτισμό του Θεού στον αγώνα σας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μιλούν για σας, στη Βουλή διεξάγονται έντονες συζητήσεις για σας. Όλοι φαίνεται πως θέλουν το καλό σας. Λίγοι όμως το υπηρετούν.
Είναι τόσο σημαντικό θέμα η μόρφωσή σας που θα έπρεπε το Υπουργείο Παιδείας να είναι το πρώτο υπουργείο από όλα. Όπως καταλαβαίνετε, από την επιτυχία σας στο σχολείο καθορίζεται το μέλλον σας. Από το είδος όμως της εκπαίδευσής σας καθορίζεται και το μέλλον της πατρίδας μας και η ευημερία της κοινωνίας μας. Γι’  αυτό και θέλουμε στο σχολείο όχι μόνο να γεμίσετε το μυαλό σας με γνώσεις, αλλά κυρίως την καρδιά σας με αγάπη, πίστη, αρετές και ιερές αξίες.
Εγώ σαν ο Επίσκοπος της περιοχής μας, ένα πράγμα έχω να σας πω∙ αν μάθετε όλα τα μαθήματά σας και λύνετε όλες τις ασκήσεις σας, και είστε πρώτοι στα ηλεκτρονικά παιγνίδια, αλλά δεν μάθετε τί είναι ο Θεός και πώς κανείς τον πλησιάζει, τότε έχετε αποτύχει. Για τον λόγο αυτόν, το πιο σημαντικό μάθημα στο σχολείο σας είναι τα θρησκευτικά και η πιο σπουδαία ώρα είναι η ώρα της προσευχής. Αν αυτά δεν γίνονται σωστά, τότε δεν είναι καλό το σχολείο. Αν αυτά γίνονται όπως πρέπει τότε το σχολείο σας αξίζει.
Προσωπικά, είμαι πάντα στη διάθεσή σας. Αν με καλέσετε ευχαρίστως να σας επισκεφθώ∙ αν πάλι θέλετε να έρθετε εσείς κοντά μου, σας περιμένω με ανοιχτή την αγκαλιά είτε στα Σπάτα, είτε στο Επισκοπείο του Λαυρίου, είτε σε κάποιο από τα όμορφα μοναστηράκια μας είτε σε ένα από τα πανέμορφα ξωκλήσια της περιοχής μας ή όπου αλλού νομίζετε.
Να έχετε την ευλογία του Θεού, παιδιά, και ο Θεός να φωτίζει τους γονείς και τους δασκάλους σας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ὁ Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου