Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Άργησαν αλλά δεν μας ξέχασαν!

Πέρασαν  5 μήνες, από την 23 Ιουνίου που η περιοχή Πηγάδια της Ανθούσας παραμένει χωρίς συγκοινωνία ,αφού μετά από τροχαίο που συνέβη στην οδό Αιγίου  καταργήθηκε η διέλευση της Λεωφ. Γραμμής 301, που εξυπηρετούσε μόνο στην κάθοδο την περιοχή.
Συνοπτικά έγιναν τα παρακάτω: Οι κάτοικοι ενεργοποιήθηκαν και την ίδια ημέρα συγκροτήθηκε προσωρινή επιτροπή που συγκέντρωσε 200 υπογραφές με πρόταση να συνεχιστεί το δρομολόγιο του 301 όπως 20 και πλέον χρόνια και  η Λ. γραμμή 324 που περνούσε  μόνο επί της Λ Ανθούσας, να καλύπτει και την περιοχή στα Πηγάδια με δρομολόγηση από τους δρόμους  Ανθέων-Ιάσονος- Θήρας-Τυρνάβου- Μεσσήνης- Κερκύρας- Ιάσονος-Ανθέων-Λ . Ανθούσας κτλ με μεταφορά της αφετηρίας στα Πηγάδια.(Δρόμοι βατοί χωρίς καμιά δυσκολία ).
Οι προτάσεις  υποβλήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα, στον Αντιδήμαρχο Ανθούσας ,στον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τις συγκοινωνίες και στο Δήμαρχο.  Σχετική επιστολή  έστειλε ο Δήμος την 28/6 στον ΟΑΣΑ για συνέχιση του δρομολογίου του 301 ως έχει.
Συζητήθηκε το θέμα σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις υποβλήθηκαν και ο καιρός περνούσε  χωρίς κανένα αποτέλεσμα, εκτός της επίσημης κατάργησης από 1 Οκτωβρίου  της διέλευσης του 301  από τα πηγάδια , αλλά προέκτασης της γραμμής μέχρι τη Δουκ. Πλακεντίας , προφανώς για εξυπηρέτηση  άλλων  πολιτών και όχι των αποκλεισμένων  που  ταλαιπωρούνταν  όλο το καλοκαίρι.
Οι κάτοικοι απελπισμένοι με την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος και με το φόβο ότι έρχεται χειμώνας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν την 13/10  ειρηνικά ,με πανό και μαύρες σημαίες στο Αμαξοστάσιο, όπου υπέβαλαν το αίτημά τους. Παράλληλες ενέργειες έγιναν και από τη Δημοτική αρχή αλλά οι κάτοικοι και η προσωρινή επιτροπή δεν ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα.

Σήμερα από πληροφορίες και επαφές που είχαμε με τον ΟΑΣΑ , είμαστε σε θέση να γράψουμε ότι  ο αποκλεισμός των κατοίκων σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν αφού  η Λ.Γραμμή 324 θα διέρχεται από τα πηγάδια κατά την κάθοδο και άνοδο, ακολουθώντας τη διαδρομή: ΑΦΕΤΗΡΙΑ :Καλισσίων-Ιάσονος –Θήρας – Τυρνάβου- Μεσσήνης- Κερκύρας –Ιάσονος – Ανθέων- Λ. Ανθούσας κ.ο.κ , κατά την άνοδο  Λ.Ανθούσας – Ανθέων-Ιάσονος - Θήρας – Τυρνάβου- Μεσσήνης- Κερκύρας- Ιάσονος μέχρι αφετηρία Καλισσίων. Εξετάζεται και η περίπτωση κάλυψης και της περιοχής ΛΑΚΚΑ σε άνοδο και κάθοδο ,γιατί μέχρι σήμερα, από 20ετίας,  εξυπηρετείται από τη Λ.  γραμμή 301 μόνο στην κάθοδο.

Τελικά μπορεί  να  ΄΄άργησαν αλλά δεν μας ξέχασαν ΄΄. Ας είναι καλά όσοι κατάλαβαν το δίκαιο αίτημά μας και επιτέλους μετά από 20 και πλέον χρόνια συγκοινωνία, μόνο στη κάθοδο και 5μηνη δοκιμασία αποκλεισμού, θα μπορούμε να έχουμε κανονική συγκοινωνία στην κάθοδο και άνοδο και δεν ξεχνάμε…………περισσότερα θα τα πούμε μετά την εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου