Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018  http://www.pallini.gr/

Ο Δήμος Παλλήνης, διευρύνει την διαδικτυακή του παρουσία με την εφαρμογή “ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ”. Πρόκειται για διαδικτυακή εφαρμογή που ανέπτυξε και προσέφερε στο Δήμο μας ο συμπολίτης μας κ. Ηλίας Καταπόδης, η οποία επιτρέπει σε όσους ζουν, εργάζονται ή και επισκέπτονται το Δήμο μας να αναφέρουν μέσω του διαδικτύου προβλήματα καθημερινότητας όπως:

Σκουπίδια,
Καμμένες λάμπες δημοτικού φωτισμού,
Κατεστραμμένο αστικό εξοπλισμό, (παγκάκια, παιδικές χαρές, πινακίδες ονοματοθεσίας κ.λ.π).
Λακούβες –οδόστρωμα
Τοποθέτηση / αντικατάσταση κάδου
Αποκομιδή απορριμμάτων
Περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων
Καθαρισμός οδών και κοινοχρήστων χώρων
Κλάδεμα δέντρων
Αδέσποτα ζώα
Παιδικές χαρές με πρόβλημα
Κοιμητήρια

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα αυτόματου ακριβούς προσδιορισμού της θέσης του προβλήματος πάνω στο χάρτη, ενώ οι δημότες μπορούν να επισυνάψουν και σχετικές φωτογραφίες. Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος ενημερώνεται μέσω email και αναθέτει αυτόματα στις αρμόδιες υπηρεσίες τις αντίστοιχες εργασίες.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω σχετικού εικονιδίου με τίτλο "ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" από σταθερό υπολογιστή, tablet ή και κινητό τηλέφωνο (Smartphone) πληκτρολογόντας την διεύθυνση: https:www.energos-politis.gr.

 Ο Δημότης σημειώνει τον κωδικό της μορφής "Rpt491" που παράγει αυτόματα το σύστημα και μέσω αυτού αναζητά πληροφορίες από το Δήμο για την πορεία του αιτήματος του.

Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Παλλήνης υπάρχει σχετικό εικονίδιο που οδηγεί στην εφαρμογή, ενώ αναμένονται και οι αντίστοιχες εφαρμογές για κινητά (για android kai i-phone).

Η εφαρμογή δεν απαιτεί e-mail, τηλέφωνο ή άλλα στοιχεία σας. Όμως εφόσον επιθυμείτε να έχετε κάποια ενημέρωση από το Δήμο για την πορεία της επισήμανσης σας θα πρέπει να μας δώσετε ένα τρόπο επικοινωνίας καταχωρώντας μαζί της και κάποιο τηλέφωνο ή e-mail.

Για περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις πάνω στην εφαρμογή, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2106604725 (Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Δημητριάδη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου