Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Επιδείνωση καιρού – Μέτρα προστασίας.


 Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογίας  σήμερα και αύριο θα  έχουμε στην περιοχή μας  άσχημο καιρό με χιονοπτώσεις, παγετό και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας , (ήδη αυτή την ώρα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες και το κρύο τσουχτερό), κατόπιν τούτου αύριο  τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο μας, όπως και στους περισσότερους Δήμους της Ανατολικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά.

 Επιπρόσθετα όλοι μας ΠΡΕΠΕΙ να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως:
    
·         Περιορισμός των μετακινήσεων και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που οι δρόμοι είναι παγωμένοι, με ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΑΙΓΙΟΥ και ΣΥΡΟΥ που έχουν μεγάλη κλίση. 

·         Έλεγχος αντιψυκτικού στο αυτοκίνητο και αλυσίδες για τοποθέτηση αν απαιτηθεί.

·         Ιδιαίτερη προσοχή , εάν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας έχει πιάσει πάγο, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην προσπαθήσετε να ρίξετε ζεστό νερό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να σπάσει ή να ραγίσει το γυαλί.
 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 

Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπρος και αφού περιμένετε λίγο να δουλέψει η μηχανή ανοίξτε τη θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα.  Επιλέξτε την θέση του διακόπτη που στέλνει τον αέρα στο παρμπρίζ.
Στη συνέχεια ρίξτε στο παράθυρο αντιψυκτικό υγρό που έχετε φτιάξει μόνοι σας από νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ξύδι.( ή αυτό που έχετε αγοράσει)

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 

Μην χρησιμοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τζάμι έχει ξεπαγώσει εντελώς καθώς τα κομμάτια πάγου μπορούν να κόψουν τα πλαστικά κομμάτια και να χρειαστείτε καινούργιους υαλοκαθαριστήρες.

Βεβαιωθείτε πως το τζάμι έχει στεγνώσει καλά πριν ξεκινήσετε καθώς με την κίνηση στο κρύο η υγρασία θα ξαναπαγώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου