Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΑΡΙΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ


Η αρίθμηση των δρόμων συνήθως αρχίζει από το άκρο που βρίσκεται σε πιό κεντρικό σημείο δλδ. πλατεία, εκκλησία ή άλλο γνωστό δρόμο.
Η αρίθμηση ξεκινά από το αριστερό χέρι με το 1 και συνεχίζει 2 στο δεξί κοκ. Δηλαδή οι μονοί αριστερά και οι ζυγοί δεξιά όπως αυξάνουν οι αριθμοί και αντίθετα όπως ελαττώνονται.
Επίσης παράλληλοι δρόμοι έχουν την ίδια αφετηρία μέτρησης.
Παραδείγματα
1)Αν βρεθείτε σε ένα δρόμο που στο αριστερό σας χέρι έχει π.χ. τον αριθμό 45 και δεξιά τον 46, ενώ εσείς ψάχνετε τον 78 τότε θα προχωρήσετε εμπρός (γιατί η διάταξη των αριθμών -μονοί αριστερά ζυγοί δεξιά- δείχνει ότι οι αριθμοί αυξάνουν προς τα εμπρός)
2)Αν βρεθείτε σε ένα δρόμο που στο αριστερό σας χέρι έχει π.χ. τον αριθμό 45 και δεξιά τον 46, ενώ εσείς ψάχνετε τον 30 τότε θα πάτε πίσω (γιατί η διάταξη των αριθμών -μονοί αριστερά ζυγοί δεξιά- δείχνει ότι οι αριθμοί αυξάνουν προς τα εμπρός)
3)Αν βρεθείτε σε ένα δρόμο που στο αριστερό σας χέρι έχει π.χ. τον αριθμό 46 και δεξιά τον 45, ενώ εσείς ψάχνετε τον 78 τότε θα προχωρήσετε πίσω (γιατί η διάταξη των αριθμών -μονοί δεξιά ζυγοί αριστερά- δείχνει ότι οι αριθμοί ελαττώνονται προς τα εμπρός)
4)Αν βρεθείτε σε ένα δρόμο που στο αριστερό σας χέρι έχει π.χ. τον αριθμό 46 και δεξιά τον 45, ενώ εσείς ψάχνετε τον 30 τότε θα προχωρήσετε εμπρός (γιατί η διάταξη των αριθμών-μονοί δεξιά ζυγοί αριστερά- δείχνει ότι οι αριθμοί ελαττώνονται προς τα εμπρός)
Βέβαια αν τα παραπάνω σας φαίνονται κουραστικά υπάρχει και η απλή λύση να πάμε ένα – δυο σπίτια πιο κάτω και να δούμε τα νούμερα ώστε να καταλάβουμε τι γίνεται
Αυτά σε πόλεις και χωριά που σέβονται τους κατοίκους. Εδώ στην Ανθούσα ότι αριθμό θέλει βάζει ο κάθε ένας ιδιοκτήτης μια βόλτα στους δρόμους ,αρχίζοντας από τη κεντρική λεωφόρο, θα το διαπιστώσετε. Είχαμε κάνει το ερώτημα παλαιότερα και μας απάντησαν προφορικά ότι δεν έχει τελειώσει το σχέδιο πόλης
Δεν είμαστε καλά, αφού από τον ΑΎΓΟΥΣΤΟ του 2016 έχει εγκριθεί και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η ένταξη στο σχέδιο, πρέπει να περιμένουμε την πράξη εφαρμογής για να βάλουμε τους αριθμούς στα οικόπεδα;;;
Υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστούν τα οικόπεδα ?
γιατί σε περίπτωση σύμπτυξης μπορούν να διατηρήσουν τους 2 αριθμούς και σε διάσπαση υπάρχει το Α και το Β  
Λίγος σεβασμός στον Πολίτη χρειάζεται για να καθίσει η αρμόδια υπηρεσία και επί των σχεδίων της ένταξης να βάλει τους αριθμούς και να τους κοινοποιήσει στους κατοίκους με οδηγίες για εφαρμογή 

Απορία πως μας βρίσκουν ο ταχυδρόμος και οι ντελιβεράδες γιατί οι διαρρήκτες έχουν βρει τον τρόπο…

Περιμένουμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να μη μας ξαναγράψουν.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου