Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχρεώσεις υπευθύνων για τα φυτικά απορρίμματα.

 Μια βόλτα στους δρόμους της Ανθούσας και σε πιάνει απελπισία με τα κλαδιά που είναι στους δρόμους.

 


Δημοσιεύουμε το άρθρο 10 του κανονισμού Καθαριότητας, Υγιεινής- Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης, με την ελπίδα να ενημερωθούν και τηρήσουν οι κάτοικοι τις υποχρεώσεις τους αλλά και από την πλευρά του Δήμου ,αφού έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες εφαρμογής, να καθοριστούν σημεία απόθεσης συγκέντρωσης των κλαδιών σε κάθε γειτονιά, καθότι τα πεζοδρόμια της Ανθούσας είναι της μιάς (1) ΄΄πλάκας΄΄ και δεν μπορούν να αποθηκευτούν μπροστά από τις ιδιοκτησίες, έστω και αν τα δέματα πληρούν τις προβλεπόμενες διαστάσεις.

 Επί πλέον στα σημεία να υπάρχουν πινακίδες με οδηγίες και την ημέρα του δρομολογίου περισυλλογής.

ΑΡΘΡΟ 10 Υποχρεώσεις υπευθύνων για τα φυτικά απορρίμματα

Οι υπεύθυνοι για τα απορρίμματα του παρόντος άρθρου υποχρεούνται να γνωρίζουν το πρόγραμμα αποκομιδής των φυτικών απορριμμάτων που έχει καταρτίσει ο Δήμος για τη γειτονιά τους και να τα τοποθετούν στα πεζοδρόμια μπροστά από τις ιδιοκτησίες που παρήχθησαν την προηγούμενη ημέρα του δρομολογίου περισυλλογής.

Ας σημειωθεί ότι:

• Τα κλαδιά πρέπει να είναι δεμένα σε δεμάτια μήκους έως 1.20 μ. και να τοποθετούνται κατά μήκος των πεζοδρομίων έτσι ώστε να μην προκαλούν κίνδυνο ή δυσχέρεια στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων

• Τα φύλλα και τα μικρά κλαδιά συσκευάζονται σε ειδικούς, ανθεκτικούς σάκους απορριμμάτων το βάρος των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30κιλά/τεμάχιο.

• Υλοτομίες σε κοινόχρηστους χώρους γίνονται μετά από άδεια που χορηγείται από τη Δασική Υπηρεσία.

• Υλοτομίες σε ιδιωτικούς χώρους γίνονται μετά από άδεια της Πολεοδομίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου