Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ανθούσα βγαίνει από την απομόνωση


Δεν πέρασαν μόλις 2 μέρες  που, με αφορμή τα Πολιτιστικά Προγράμματα, γράψαμε στη σελίδα μας ότι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ πρέπει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα στους Ανθουσιώτες να έχουν πρόσβαση στα Πολιτιστικά κέντρα του Γέρακα και της Παλλήνης και ήδη σερφάροντας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ διαβάσαμε ότι:

Με αποφάσεις του ΟΑΣΑ, που είναι αναρτημένες στη ’’ Διαύγεια’’, η Ανθούσα θα έχει σύντομα δύο γραμμές  και συγκεκριμένα:

·         Η υπάρχουσα γραμμή 301 επεκτείνεται μέχρι το σταθμό Δούκισσας Πλακεντίας .

·         Η γραμμή 324 της Δ.Ε Παλλήνης, μέσω της Λ. Ανθούσας  θα έχει τέρμα στο γήπεδο ΑΝΘΟΎΣΑΣ και αφετηρία το σταθμό προαστιακού ΚΑΝΤΖΑΣ .

·         Η γραμμή 319 επεκτείνεται μέχρι το εκπτωτικό χωριό.

Αναζητήσαμε τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για τις συγκοινωνίες του Δήμου κ. Καραγιάννη Γρ. για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, ο οποίος μας δέχτηκε στο γραφείο του και περιχαρής μας δήλωσε  ότι ΄΄ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που μετά από συνεχείς προσπάθειες, σχεδόν ενός χρόνου δικές μου και του Δημάρχου κ. Ζούτσου Αθ., καταφέραμε να δώσουμε λύση και σε ένα ακόμα χρόνιο αίτημα των Ανθουσιωτών΄΄.

Αποτελούσε κύρια επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, μας τόνισε ο κ. Καραγιάννης, να ενώσουμε όλο το Δήμο Παλλήνης και οι κάτοικοι των Δημοτικών διαμερισμάτων να έχουν τη δυνατότητα  να μεταβαίνουν με τις αστικές συγκοινωνίες , στο Δήμο, στα Πολιτιστικά κέντρα, στη Δ.Ο.Υ, στα ΕΛΤΑ, στην Αστυνομία, στα Γήπεδα ,τα Γυμναστήρια, τις αγορές  κ.τ.λ, αλλά προπάντων στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς ΜΕΤΡΟ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ.

Πράγματι η ρύθμιση αυτή βγάζει την Ανθούσα από την απομόνωση και θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να πάμε παντού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πρέπει όμως όλοι μας να συνηθίσουμε πλέον να χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία διότι αφενός μπορούμε πλέον να πάμε παντού και αφετέρου αν η γραμμή δεν είναι βιώσιμη υπάρχει κίνδυνος να την καταργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου