Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανθουσιώτικα 2013

Κάντε κλικ στη
φωτογραφία για
περισσότερες
Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Οσίας Ανθούσας που διήρκεσαν από την Τετάρτη 10 Ιουλίου έως την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Οι κάτοικοι, που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν

► τη Θεατρική Ομάδα «Παντός Καιρού», του Εκπολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Ανθούσας σε μια βραδιά θεάτρου
τις «Μποέμισες» σε μια βραδιά Έντεχνου - Λαϊκού όπου όλοι σιγοτραγούδησαν και διασκέδασαν με γνωστά ελληνικά τραγούδια
► τον Ηλία Ζούτσο και το συγκρότημα του σε μια βραδιά παραδοσιακού έντεχνου τραγουδιού
► και τον Βαγγέλη Κακουλάκη σε μια βραδιά Ελληνικού πόπ – ροκ όπου οι νέοι, κάθε ηλικίας, χόρεψαν και διασκέδασαν.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου τελέστη Μέγας Εσπερινός και περιφορά της εικόνας της Οσίας Ανθούσας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

Τα Ανθουσιώτικα αποτελούν μια παράδοση για την πόλη μας την οποία ο Δήμος Παλλήνης φροντίζει να βελτιώνει ποιοτικά, με εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους.

Ο Δήμος Παλλήνης ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους καθώς και τις επιχειρήσεις που προσέφεραν για την επιτυχία της διοργάνωσης: «Το παντοπωλείο της γειτονιάς μας», το «Πατητήρι», τον «Μαραθώνιο γύρο» και την «πίτσα SONIC».
Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Καραγιάννης ο οποίος αφού καλωσόρισε παρευρισκόμενους και καλλιτέχνες αναφέρθηκε ακόμα και στο κόστος των εκδηλώσεων.
"Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρίσκεται κοντά μας. Συγκεκριμένα αυτή την ώρα διεξάγεται δημόσια διαβούλευση που αφορά την Δ.Ε Γέρακα, η οποία είναι μια από τις εδώ και καιρό προγραμματισμένες συναντήσεις κατά τόπους έτσι ώστε όλοι μαζί να συζητάμε για την πόλη μας από κοντά σύμφωνα και με το μήνυμα της πρόσκλησης του Δημάρχου. 
Ξεκινάμε λοιπόν τα Ανθουσιωτικα 2013. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν με τη συμμετοχή ενός συλλόγου από την Ανθούσα τόπου που φιλοξενεί από μεριάς του Δήμου αυτές τις εκδηλώσεις, και συγκεκριμένα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού συλλόγου Ανθούσας. Είμαι δε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ενώ είναι μια μέρα δύσκολη για τη λειτουργία του Δήμου (ο δήμος τελεί υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους και αυτό δεν είναι μομφή καθένας έχει δικαίωμα στους αγώνες) προκειμένου μα πραγματοποιηθεί η σημερινή θεατρική βραδιά τα μέλη του θιάσου και του συλλόγου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να μεταφερθούν πράγματα και να στηθούν σκηνικά και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό. 
Αποδεικνύεται ότι όποιος τολμά κατορθώνει, έτσι και εμείς τολμήσαμε να διοργανώσουμε τα Ανθουσιώτικα παρά το γεγονός ότι κάποιοι πίστευαν ότι λόγω οικονομικών συγκυριών δεν θα δαπανηθούν χρήματα, ή κάποιοι άλλοι μας υποδείκνυαν να τα δαπανήσουμε σε κοινωνικό έργο , το υποδείκνυαν αλήθεια που; Σε μία δημοτική αρχή που έχει απλώσει τεράστιο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου, την ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου, κοινωνικού φροντιστηρίου, με την οργάνωση τμήματος κοινωνικής υποστήριξης και πολλές άλλες δράσεις και δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης. 
  Tο υποδείκνυαν λοιπόν λες και τα Ανθουσιώτικα αποτελούν θεσμό για το Δήμο Παλλήνης δεν είναι μια νότα χαράς και αισιοδοξίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι τους γεμάτους αβεβαιότητα για το αύριο. Όλα τα παραπάνω εμείς τα προσπερνάμε και σε πείσμα των καιρών σας καλούμε να διασκεδάσουμε και να γνωρίζετε πως το μόνο έξοδο που προκύπτει για την διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι μόνο 3.500 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ
Σε τούτο το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα ΔΣ των συλλόγων της Ανθούσας που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην διοργάνωση αλλά και τον σύλλογο Κρητών η Μεγαλόνησος που για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει και θα είναι κοντά μας την Παρασκευή. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς που και αυτοί συμβάλουν με τον τρόπο τους στην διοργάνωση όπως «το παντοπωλείο της γειτονιάς μας» του κ. Μακρή στην Ανθούσα, το «Πατητήρι» του κ. Παπαγιάννη, τον «Μαραθώνιο γύρο» από την Παλλήνη του κ. Ζηρογιάννη και την πίτσα sonic που μετέχει ακόμα μια χρονιά από το Γέρακα. Ευχαριστώ τον θεατρικό σύλλογο «Παντός Καιρού» για την αποψινή θεατρική παράσταση, αλλά και τους παρακάτω καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στα Ανθουσιώτικα 2013. Σας τους παρουσιάζω με σειρά εμφανίσεως: τις Μποέμισες αύριο το βράδυ Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Ανθούσας, τον Ηλία Ζούτσο και το συγκρότημα του που θα συντροφέυση την Παρασκευή στο ίδιο σημείο με κρητικούς και νησιώτικους ρυθμούς και τέλος τον Βαγγέλη Κακκουλάκη το Σάββατο σε μια βραδιά νεολαίας που ελληνικούς ρυθμούς pop-rock. 
Ολοκληρώνοντας και παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάνω αναφορά στον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας της οσίας Ανθούσας το Σάββατο στις 8:30 το απόγευμα όπου θα συμμετέχει και η φιλαρμονική του δήμου Παλλήνης. Ολοκληρώνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις την Κυριακή το πρωί με την εορταστική λειτουργία της Οσίας Ανθούσας. Να αναφερθώ και στο πανηγύρι που διοργανώνει με πρωτοβουλία του ο σύλλογος Γαλήνης « Ατλαντίς» στο Parking του πρώην expo την Παρασκευή –Σάββατο και Κυριακή και συνηθίζουμε να το συμπεριλαμβάνουμε στο εορταστικό πρόγραμμα Ανθουσιώτικα του δήμου Παλλήνης. Καιρός είναι λοιπόν να απεκδυθούμε από το στενό κουστούμι της μιζέριας που μας έχουν ενδύσει να αφήσουμε στην άκρη έγνοιες και στεναχώριες να ευχαριστήσουμε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την με πλειοψηφία θετική του απόφαση για διοργάνωση των Ανθουσιώτικων 2013 και να διασκεδάσουμε. 
Καλή διασκέδαση σε όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου