Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ενοποίηση Λεωφορειακών γραμμών 306 και 324



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ                            Γέρακας 18/07/2013

 Θέμα: Ενοποίηση Λεωφορειακών γραμμών 306 και 324

Μετά από συνεχείς προσπάθειες δύο και πλέον ετών και σε συνέχεια των προσφάτων αλλαγών στις Λεωφορειακές γραμμές του Δήμου μας, η ενοποίηση των γραμμών 306 και 324 είναι πια γεγονός

Στα δύο αυτά έτη ανταλλάχθηκαν πολλές επιστολές, επισκέψεις αρμοδίων, προβληματισμοί και συζητήσεις πάνω στο θέμα.

Το τελευταίο έγγραφο του ΟΑΣΑ στις 12 Ιουλίου2013 έφερε το θετικό αποτέλεσμα.  Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η νέα γραμμή, η οποία θα έχει αμφίδρομη κίνηση, θα διατηρεί την υπάρχουσα διαδρομή της γραμμής 306 και μέσω της οδού Ολυμπιονικών θα εξυπηρετεί την περιοχή της Κάντζας - Προαστιακού - Εργατικές Κατοικίες Παλλήνης - Κέντρο Παλλήνης - Ανθούσα (οδ. Ατλαντίδος), σύμφωνα με την υπάρχουσα διαδρομή της γραμμής 324.

Η ενοποίηση των λεωφορειακών γραμμών 306 και 324, ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο, κ Αθανάσιο Ζούτσο, στην πρόσφατη διαβούλευση του με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κάντζας.  

Τα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν από αρχές Σεπτεμβρίου, συνδέουν μεταξύ τους τις τρείς Δημοτικές Ενότητες (Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνης) και θα εξυπηρετούν καθημερινά πλήθος επιβατών προς κεντρικές υπηρεσίες όπως: Δημαρχείο Παλλήνης, εμπορικά κέντρα Γέρακα και Παλλήνης, Ταχυδρομεία Γέρακα και Παλλήνης, ΔΟΥ Παλλήνης, καταστήματα τραπεζών, Δημοτικά Ιατρεία, ενώ θα συνδέει Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Πολιτιστικά και Πνευματικά Κέντρα.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να προσεγγίζει εύκολα και γρήγορα κεντρικούς σταθμούς Προαστιακού Σιδηροδρόμου και Μετρό (Παλλήνη, Κάντζα και Δουκίσσης Πλακεντίας) δίνοντας τη δυνατότητα άμεσων μετεπιβιβάσεων με άλλες λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από τη λεωφόρο Μαραθώνος. 

Στην ουσία, πρόκειται για μία περιμετρική κάλυψη του Δήμου Παλλήνης η οποία θα μπορεί να ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων η  συχνότητα των δρομολογίων θα είναι κάθε 30 με 35 λεπτά σε ώρες αιχμής.

Σημαντικότατος αρωγός στην επιτυχή αυτή προσπάθεια του Δήμου Παλλήνης στάθηκε η αμέριστη συμπαράσταση των Συλλόγων της Κάντζας και των Εργατικών Κατοικιών, οι οποίοι συνέλεξαν 800 περίπου υπογραφές υποστήριξης του εν λόγω αιτήματος, και τους οποίους ο Δήμος Παλλήνης ευχαριστεί θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου