Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αμαρτίες ‘’γονέων’’ παιδεύουν τέκνα



Κακός σχεδιασμός , κακή μελέτη και κατασκευή, αδυναμία ή εγκατάλειψη καθώς και η  αδιαφορία είχαν σαν αποτέλεσμα την Πέμπτη το απόγευμα 27/3  να δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ των γειτόνων στην  παιδική χαρά της περιοχής Πηγάδια , να κληθεί η Αστυνομία  και να γίνουν μηνύσεις.
Συγκεκριμένα επιλέχθηκε από την τότε Κοινοτική αρχή  να γίνει παιδική χαρά σε μια μικρή έκταση  που απέχει 100 μέτρα περίπου, από λειτουργούσα από το 1984 παιδική χαρά στον περίβολο του Εξωραϊστικού Συλλόγου. ( περιφραγμένο χώρο με φως, νερό, τουαλέτες και προπάντων φροντίδα για την καθαριότητα).
Άρχισαν τα πρώτα έργα και συνεχίστηκαν από την επόμενη Κοινοτική αρχή , με πέτρινη μάντρα στην οποία εντοίχισε το 2010  σχετική μαρμάρινη πλάκα. Έγινε μια παιδική χαρά με σύγχρονα μέσα, αλλά δεν έγινε πρόβλεψη να μπορούν αφενός να μπαίνουν τα παιδικά καροτσάκια και αφετέρου να είναι ασφαλής και όχι ανοιχτή από παντού ,προς μεγάλη χαρά των αδέσποτων σκύλων που βρήκαν χώρο για τις ανάγκες τους.
Δεν φτάνει που τα περιττώματα των  σκύλων δυσκολεύουν τα παιδιά να παίξουν ,είναι και τα χόρτα που έχουν μεγαλώσει  και με τις γνωστές δυσκολίες/δυσλειτουργίες του Καλλικράτη δεν γίνεται ο εν χρόνο καθαρισμός από την παρούσα Δημοτική αρχή.
Τελευταία ‘’αμαρτία’’, αφού όλοι οι γονείς παραπονούνται ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις  καθαριότητας και ασφάλειας γιατί  ‘’αδιαφορούν ‘’ και δεν καθαρίζουν σε πρώτη φάση τα χόρτα  και στη συνέχεια να απαιτήσουν την πρόσβαση και ασφάλεια;
Θα είχε αποφευχθεί το επεισόδιο , αν δεν βρίσκονταν στην παιδική χαρά παιδιά και αδέσποτα σκυλιά και λόγο στο λόγο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις μεταξύ των γειτόνων με κατάληξη τα Δικαστήρια.
Παρακαλούμε την παρούσα Δημοτική αρχή να εξετάσει το θέμα της ασφάλειας (περίφραξη) και  άμεσου καθαρισμού των χόρτων, πριν την εμφάνιση ερπετών και τουςκατοίκους να λύνουν τις διαφορές τους με ηρεμία και όχι με Αστυνομία και Δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου