Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Μια ξεχωριστή  μέρα, σήμερα Κυριακή 11/6 ,για τους Σαρακατσάνους της Πεντέλης και τους φίλους τους που ΄΄αντάμωσαν΄΄  ψηλά στη Πεντέλη στα παλιά λημέρια τους ,στο εξωκλήσι των Αγίων Ασωμάτων , που έχτισαν το 1937 οι παλιοί λατόμοι.

Πρωί  πρωί άρχισε η προσέλευση των μελών και φίλων που με κατάνυξη παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία ,στη συνέχεια  ξεκίνησε η παραδοσιακή κομπανία με τα παραδοσιακά σαρακατσάνικα δημοτικά τραγούδια  που αντιλάλησαν οι ρεματιές και άρχισε το γλέντι.

Το περιβάλλον  , η υπέροχη θέα, η άψογη εξυπηρέτηση και προ πάντων τα εκλεκτά καλοψημένα κρέατα, τα ποτά και λοιπά εδέσματα, προσφορά του συλλόγου και των χορηγών ,δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για καλή διασκέδαση. Αναταράχτηκαν οι μνήμες μας και κινηματογραφικά ξύπνησαν σκηνές της ποιμενικής ζωής, βοσκή, άρμεγμα ,τυροκόμηση, σκάρος , κουρά κ.τ.λ.

Ο καιρός όμως είχε άλλες διαθέσεις και με το ψιλόβροχο και τον δυνατό αέρα δημιούργησε συνθήκες γνωστές στους Σαρακατσάνους από τη ζωή τους τα παλαιότερα χρόνια στα βουνά, δεν πτοήθηκαν όμως και βρήκαν γωνιές να προστατευτούν και να συνεχίσουν το γλέντι μέχρι  τις μεταμεσημβρινές ώρες.

Ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων και Δήμαρχος Πεντέλης κ Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης  με το γνωστό του χαμόγελο καλωσόρισε όλους τους Σαρακατσάνους και φίλους αυτών και έκανε προσκλητήριο  και αναφορά όλων των σιναφιών. Έκανε επίσης αναφορά της φιλίας με τους άλλους συλλόγους της περιοχής και ιδιαίτερα με το Σύλλογο Μικρασιατών,  Γκιούλ Μπαξέ των Μελισσίων που με το χορευτικό τους έδωσε μια άλλη νότα στο αντάμωμα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων διακρίναμε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, τους Σαρακατσάνους , πρώην υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ κ Γεώργιο Σούρλα και τον  Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου