Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ


Σοβαρό τροχαίο σήμερα Τετάρτη στις 1910 περίπου στην περιοχή Πηγάδια της Ανθούσας. Συγκεκριμένα λεωφορείο της γραμμής 301 ανερχόμενο επί της οδού Αιγίου  ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης. Ο οδηγός του  έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες ακινητοποίησης αλλά δυστυχώς το λεωφορείο λόγω της μεγάλης κλίσης του δρόμου ολίσθησε στην κατηφόρα και διανύοντας μια απόσταση, ακυβέρνητο, περίπου 60-70 μέτρων έπεσε στη μάντρα του Εξωραϊστικού Συλλόγου και  ξερίζωσε τον εκεί ευκάλυπτο, χτυπώντας στην ξέφρενη πορεία του και κινούμενο ΙΧ αυτοκίνητο προξενώντας σοβαρές υλικές ζημίες, καταλήγοντας στο ανάχωμα της συμβολής οδών Μεσσήνης και Σουλιωτών στους 20 πόντους από κολόνα της ΔΕΗ.
Τραυματίστηκε επιβάτης του λεωφορείου που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ  και η συνεπιβάτης του ΙΧ αυτοκινήτου αισθανόμενη πόνο στο στήθος την μετέφεραν οι οικείοι της στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.
Στον τόπο του ατυχήματος άμεσα προσήλθαν το ΕΚΑΒ ,η Αστυνομία και η Πυροσβεστική όπου επελήφθησαν έκαστος των αρμοδιοτήτων του και ο απεγκλωβισμός του κόμβου Αιγίου –Μεσσήνης -Γρεβενών και μεταφορά με γερανό του λεωφορείου έγινε περί ώρα 21:40 . Ανακρίσεις διεξάγει η αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας.
Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε ότι η οδός Αιγίου είναι πολύ επικίνδυνος ,λόγω της μεγάλης κλίσης, και συχνά δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και ιδιαίτερα το χειμώνα με τον πάγο και τα χιόνια. Από το 2011 έχουμε αναφέρει τη δυσκολία κίνησης των οχημάτων ,λόγω της μεγάλης κλίσης των οδών Αιγίου και Γρεβενών με αποτέλεσμα  η περιοχή πηγάδια  τους χειμερινούς μήνες να είναι αποκλεισμένη σε κάθε χιονόπτωση ή παγετό. Έχουμε προτείνει και είναι η μοναδική λύση να διανοιχτεί η οδός Πεντέλης και να διεξάγεται ομαλώς από εκεί η κυκλοφορία (Ως δικαιολογία μας έχουν πει ότι είναι εκτός σχεδίου και γεννάται το ερώτημα οι άλλοι δρόμοι είναι στο σχέδιο που τους συντηρούμε και κινούμαστε; Εξάλλου ο δρόμος αυτός είναι χρόνια χαραγμένος και ελεύθερος ιδιοκτησιών ,το μόνο που πρέπει αρχικά να γίνει, έστω και για λόγους πυρόσβεσης, να καθαριστεί και να γίνει γεφυράκι στη συμβολή Αιγίου-Πεντέλης και γιατί όχι εφόσον στο εγκεκριμένο πλέον σχέδιο είναι δρόμος να προχωρήσουν οι εργασίες από τώρα.) Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου