Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα» του Γεωργίου Ι. Σούρλα.



Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ι. Σούρλα «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.
Ο Δήμαρχος χαιρέτισε την έκδοση του βιβλίου λέγοντας πως «…φως και ηλιαχτίδα σε όλη αυτή τη σκοτεινιά αποτέλεσε μια μένα το βιβλίο αυτό και όπως είπε και ο Ισοκράτης, από τις δημόσιες φροντίδες να αποχωρίσεις όχι πιο πλούσιος αλλά με μεγαλύτερη φήμη, γιατί ο έπαινος του λαού είναι ανώτερος από τα χρήματα…».
Για το βιβλίο και την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος μίλησαν επίσης ο Δικηγόρος και πρ. Υπουργός κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Δημοσιογράφος και πρ. Υπουργός κος Ιωάννης Μιχελάκης και ο Συγγραφέας του βιβλίου και πρ. Υπουργός κος Γεώργιος Σούρλας.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος κος Κώστας Χαρδαβέλας.
Την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν επίσης πρ. Πρόεδρος της Βουλής κος Νικόλαος Κατσαρός, ο πρ. Υπουργός κος Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο πρ. Υπουργός κος Αντώνης Φούσας, ο Πρόεδρος Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος κος Νικόλαος Νόκας, ο Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α. κος Αθανάσιος Λυμπέρης, ο Ταξίαρχος κος Δημήτριος Τσοκάνας, ο Σμήναρχος ε. ε. κος Γεώργιος Τριάντης, ο πρ. Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Παναγιώτης Τζανίκος, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Σεβαστός Βορέας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Ελευθέριος Κιτσούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Ζώης και Παναγιώτης Μούστρης-Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ., ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Βασίλης Λάζος, το Μέλος Δ.Σ. του Ο.Π.ΑΘ. κα Γιώτα Τσινού, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Αποφασίστηκε ομόφωνα από το πάνελ και το ακροατήριο η έκδοση της συνημμένης «Ανακοίνωσης – Ψήφισμα» και κοινοποίησή της στο στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των κομμάτων και στα Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
Ώρα ευθύνης για την εθνική συνεργασία και την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος
Στην κρίσιμη περίοδο, που διέρχεται η χώρα μας επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να συμπτύξουμε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο:

ü  Για να ανακτήσουμε ως χώρα την ανεξαρτησία μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια.
ü  Για να απαλλαγούμε από μια πρωτόγνωρη κατοχή των, κατά τα άλλα, φιλικών δυνάμεων των δανειστών.
ü Για να προλάβουμε τον εθνικό διχασμό, τον εδαφικό ακρωτηριασμό και τις κοινωνικές εκρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Καμία πολιτική δύναμη μόνη της δεν θα μπορέσει να σταματήσει τον κατήφορο, να ανατάξει την βαριά κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και να εξασφαλίσει προοπτικές ανάπτυξης ευημερίας και εθνικής αξιοπρέπειας.

Ήρθε η ώρα ευθύνης για όλους μας, πολίτες και πολιτικούς.

 Πρέπει επιτέλους να στηρίξουμε τις προσπάθειές μας, πάνω σε ένα νέο πολιτικό σύστημα, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά  και με τομές και ρυθμίσεις που δεν απαιτούν  συνταγματική αναθεώρηση, όπως: 1) Μείωση του αριθμού των Βουλευτών 2) Ασυμβίβαστο Βουλευτών – Υπουργών 3) Κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών 4) Έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών και των οικονομικών των κομμάτων, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
πηγή:Γραφείο τύπου Δήμου Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου