Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ξεκινά η Δημόσια Διαβούλευση για την προμήθεια 800 νέων λεωφορείων

 Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά τις εκλογές του 2019 αποφάσισε να κινηθεί στην προσπάθεια ανανέωσης των αστικών λεωφορείων, καθώς ο στόλος ήταν γηρασμένος. Μέχρι σήμερα αξιοποιήθηκε κάθε δυνατότητα ανάταξης και εφαρμόστηκαν οι καλύτερες και πιο άμεσες λύσεις περαιτέρω ενίσχυσης του στόλου.

Και τώρα, το Υπουργείο μετά από δεκατρία χρόνια προχωρά στη διαδικασία ανανέωσης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των αστικών λεωφορείων. Προχωρά στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Ανανέωση του στόλου αστικών λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης».

H διαβούλευση αφορά διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372 εκ. Ευρώ (με ΦΠΑ) για την προμήθεια:

-        200 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI,

-        200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,

-        100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ και

-        300 απλών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων 12m και των παρελκόμενων αυτών (φορτιστών βραδείας φόρτισης).

Η διαβούλευση, που θα διαρκέσει 20 ημέρες, έχει στόχο την διαμόρφωση δημόσιας σύμβασης που θα είναι ρεαλιστική με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες και παράλληλα θα ικανοποιεί την στρατηγική για τις αστικές συγκοινωνίες στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα 800 λεωφορεία εντάσσονται στην Α’ Φάση ενίσχυσης του στόλου. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, εντός του έτους, άλλων 500 λεωφορείων.

 

 

(Δείτε πιο κάτω τo σχετικό link)

http://www.eprocurement.gov.gr/eproc-deliberation/unprotected/searchDeliberations.htm?execution=e1s2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου