Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

Την πρώτη, ιστορικής σημασίας, συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, “ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ”, η οποία ανέλαβε την κατασκευή του μεγάλου έργου της Αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, είχε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλλήνης και συζητήθηκαν θέματα τεχνικής φύσεως. Με τον τρόπο αυτό, ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία Δήμου και αναδόχου, για την υλοποίηση του έργου, για το οποίο ο Δήμος Παλλήνης, εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους 55.000.000 ευρώ.

«Πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Νωρίτερα, την προηγούμενη ημέρα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκλήρωσε τον έλεγχο και ενέκρινε το κείμενο της Σύμβασης, που θα υπογράψει, ο Ανάδοχος με την ΕΥΔΑΠ.

Στο επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει η σταδιακή εγκατάσταση και ανάπτυξη των εργοταξίων, έτσι ώστε, το αργότερο εντός τριμήνου, να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το έργο θα ολοκληρωθεί, εντός χρονοδιαγράμματος 48 μηνών και αφορά στην  κατασκευή 19,5 χλμ. πρωτεύοντος, και 152,5 χλμ. δευτερεύοντος δικτύου, δεκατριών (13) συνολικά αντλιοστασίων, καθώς και την κατασκευή των συνδέσεων με τα ακίνητα.

Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος: «Περίμενα δέκα χρόνια για αυτή  τη συνάντηση.»

«Αισθάνομαι σήμερα, μεγάλη χαρά. Είναι μια στιγμή δικαίωσης, για τον συνεχή, επίμονο και επίπονο αγώνα που δώσαμε, από το 2011, για να αποκτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας, για να γίνει το έργο της αποχέτευσης. Καταφέραμε, μάλιστα, να εξασφαλίσουμε δυο φορές, χρηματοδότηση από την ΕΕ, αφού η πρώτη, τελικά εν μέρει χάθηκε, με ευθύνη της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και μικροπολιτικών συμφερόντων, που συνεχώς ύψωναν εμπόδια και μας καθυστερούσαν. Περίμενα δέκα χρόνια για αυτή τη συνάντηση, που σηματοδοτεί την έναρξη κατασκευής του έργου της αποχέτευσης. Μια μεγάλη κατάκτηση για όλους μας. Επιτέλους, όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης, δικαιωθήκαμε. Επόμενο βήμα, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και των συνδέσεων με τα ακίνητα ώστε αυτό το τεράστιο έργο να πραγματοποιηθεί με μηδενική επιβάρυνση για τους κατοίκους της πόλης μας». 

                                                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα στο:http://www.pallini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου