Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συμμετοχή Δήμου Παλλήνης στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών


Ο Δήμος Παλλήνης, στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών(ΠΟΣΕΑ), υποδέχτηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου τη Φλόγα της Αγάπης. 
Η γιορτή του εθελοντισμού ξεκίνησε από το Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης(πρώην Δημαρχείο Παλλήνης), όπου ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος  Ζούτσος, παρέλαβε από το Δήμαρχο Ιλίου κ.Νίκο Ζενέτο και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Παλλήνης, τη φλόγα της 14ης Λαμπαδηδρομίας,.
Εκατέρωθεν οι δύο Δήμαρχοι απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, εξυμνώντας το πανανθρώπινο έργο του εθελοντισμού και δη της εθελοντικής αιμοδοσίας, που αποτελεί το μόνο δώρο που χαρίζει ζωή και δεν αγοράζεται. Ακλούθησε ο χαιρετισμός της εκδήλωσης από την εκπρόσωπο της ΠΟΣΕΑ κα Έλενα Λεοντή.
Πλήθος κόσμου, σχολεία , σύλλογοι, το 1o Σύστημα Προσκόπων Παλλήνης συμμετείχαν σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερου συμβολισμού τελετή, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η αφή της φλόγας και όλοι μαζί απόλαυσαν τις χορωδίες Δ.Ε. Παλλήνης & Δ.Ε. Γέρακα και παραδοσιακούς χορούς από τη Διασχολική Ομάδα.
Η φλόγα κατέληξε στο αθλητικό Κέντρο Παλλήνης, με μια δυναμική λαμπαδηδρομία, που σαν στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία.  
Τον συντονισμό  και την  οργάνωση της εκδήλωσης είχε το τμήμα Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα η φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε στον Δήμο Αγ. Παρασκευής από την αρμόδια  εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κα Πόπη  Ζινέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου