Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Άλλο ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή μας

  
Το πλέον σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, κλιμάκιο Ευρωβουλευτών και
 εκπροσώπων της Ειδικής γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ.

«Μακάρι να πηγαίναμε πάλι στην πρώτη τάξη του Δημοτικού και να χαιρόμασταν όλες τις τάξεις σ’ αυτό το σχολείο. Μακάρι όλα τα παιδιά να είχαν ένα σχολείο σαν το δικό μας».
Μ’ αυτά τα αυθόρμητα λόγια μιας μαθήτριας της πέμπτης τάξης του ολοκαίνουργιου 7ου Δημοτικού Σχολείο Γέρακα, εκφράστηκε η ικανοποίηση των παιδιών για την υπερσύγχρονη κτιριακή υποδομή, που μετρά μόλις μιας εβδομάδα λειτουργίας.
Η μικρή μαθήτρια καταχειροκροτήθηκε από τα συγκινημένα μέλη του κλιμακίου Ευρωβουλευτών και εκπροσώπων της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ, που επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.
Άπαντες εντυπωσιάστηκαν από το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην σχολική υποδομή.
Υπό την τιμητική παρουσία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Δημήτρη Παπαδημούλη, του Αναπληρωτή Γεν.Δ/ντη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα κ.Nickolas Jennet, του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.Νίκου Μουντζούφα και των μελών του ευρωκοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος Ζούτσος, εξήρε τη μοναδικότητα του έργου που προσφέρει στα παιδιά τόσο υψηλών προδιαγραφών ποιοτικές κτιριακές υποδομές, όσο και υψηλής αισθητικής σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
Το σχολικό συγκρότημα του 6ου Νηπιαγωγείου και του 7ου Δημοτικού  Σχολείο Γέρακα καλύπτει μία έκταση 3.100 τ.μ. κλειστών χώρων και 850 τ.μ. υπόγειων χώρων, διαθέτει φυτεύσεις σε περίπου 2.000 τ.μ., ένα ανοιχτό γήπεδο, φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του κτιρίου που επιφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, συστήματα εκμετάλλευσης βρόχινου νερού(για την άρδευση και τα καζανάκια στα μπάνια), τριπλής ενέργειας μπόϊλερ.
Επίσης το σχολείο καλύπτει  υψηλού επιπέδου ηχοακουστικές απαιτήσεις, τζάμια ενεργειακά με σύστημα απορρόφησης, γεννήτρια, σύζευξη φυσικού και τεχνητού φωτισμού, εξωτερικά σκίαστρα βιοκλιματικού τύπου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.λ.π..
πηγή: Δελτίο τύπου 20/9/2016 Δήμου Παλλήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου