Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ



Έγιναν σήμερα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του νέου Σχολικού και Αθλητικού συγκροτήματος του Δήμου Πεντέλης , στη Νότια περιοχή του οικισμού Καλλιθέας Πεντέλης επί της οδού Ιάσονος στα όρια με την  Δ.Ε Ανθούσας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που τέλεσε τον Αγιασμό , του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα,  Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής  Γ.Καραμέρου Βουλευτών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,των Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος ως και εκατοντάδων πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Το σχολικό και αθλητικό συγκρότημα ανεγέρθηκε σε κτήμα 13 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Δημοτικής Κοινότητας που περιήλθε σε αυτή από την εισφορά σε γη της περιοχής με την ένταξή της στο Σχέδιο.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης και αναφέρθηκε  στην Ιστορία της Πεντέλης, της περιοχής του σχολικού συγκροτήματος και τη δημιουργία του Σχολικού Συγκροτήματος τονίζοντας ότι:
 ‘’με αγώνα εικοσαετίας ως Προέδρου της Κοινότητας Πεντέλης Δημάρχου Πεντέλης και Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης κατορθώσαμε η ιδιοκτησία των 13 στρεμμάτων του Δήμου να απαλλαγεί και των άλλων χρήσεων γης και το υπέροχο αυτό μπαλκόνι της Αττικής να δοθεί για Σχολικές και Αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο εικοσαετής αγώνας μας για τα αυτονόητα βρήκε λύση με την εφαρμογή του μοντέλου Σ.Δ.Ι.Τ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα) με τη στήριξη κατά βάση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Την 28η Σεπτεμβρίου 2014 θεμελιώσαμε την εγκατάσταση και σε στενή συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία ΑΤΕΣΕ και τον ΟΣΚ, καταφέραμε ώστε σήμερα, σε χρόνο λιγότερο από δύο (2) χρόνια το έργο ολοκληρωμένο και με τις κυκλοφοριακές και άλλες παρεμβάσεις που ο Δήμος με ίδιες δαπάνες έκανε στο Ο.Τ γύρω από το Σχολείο, να παραδίνεται το Σχολικό Αθλητικό Συγκρότημα στους νέους του Δήμου Πεντέλης και της ευρύτερης περιοχής.
Θα δώσει σε όλους αλλά κυρίως στους νέους της περιοχής κλειστό αλλά και ανοιχτούς σύγχρονους αθλητικούς χώρους που θα λειτουργήσουν υπό τον έλεγχο ενός ντόπιου Αθλητικού Συλλόγου του Καλλισιακού που δημιουργήσαμε.
Θα δώσει εν κατακλείδι στα παιδιά μας σύγχρονες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και αθλητισμού που και η ιδιωτική εκπαίδευση και η ευρωπαϊκή δεν διαθέτουν σε αυτό το επίπεδο ‘’
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος έκανε επισήμως την έναρξη λειτουργίας του νέου συγκροτήματος, χαρακτήρισε ''σταθμό για την παιδεία'' το συγκεκριμένο έργο, επισημαίνοντας ότι ''Στόχος όλων πρέπει να είναι η παιδεία''.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Υπουργός Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων κ Νίκος  Φίλης  και έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι των Κτιριακών Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας. Ακολούθησε μπουφές και ξενάγηση σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου