Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μία τραγωδία με θύματα τους Έλληνες



Τόμσεν, Στουρνάρας, βουλευτές και τηλεθεατές
Πηγή:www.paratiritis.gr  11/19/2013 - 12:11
Τελικά αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες ΔΕΝ είναι διαπραγμάτευση. Είναι μία τραγωδία με θύματα τους έλληνες οι οποίοι  (ξανα)ζούν  μία παράσταση με κακής ποιότητας ηθοποιούς , ένα βαριεστημένο σκηνοθέτη και έναν αδίστακτο παραγωγό.
Η περίφημη «διαπραγμάτευση» με την τρόικα αποδεικνύεται κάλπικη, που αποκλειστικό σκοπό έχει να ελαχιστοποιήσει το πολιτικό κόστος. Μετά από τις μεγαλοστομίες των δύο πολιτικών αρχηγών, τους «παλληκαρισμούς» πληρεξουσίων του ελληνικού λαού,  τις θριαμβολογίες περί ανάκαμψης και πρωτογενούς ελλείμματος,  ήλθαν τα …αφεντικά και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους : Η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει –και-σε οριζόντια μέτρα καθώς τα 500 εκατ. της «μαύρης τρύπας» έγιναν 1,3 δισ. ευρώ και θα ανέβουν ακόμα περισσότερο.
Χθες  οι ελεγκτές «αγνόησαν» τους «γενναίους» βουλευτές που έβγαιναν  στα τηλεοπτικά κανάλια και απειλούσαν ότι «θα ρίξουν την Κυβέρνηση» και  ζήτησαν το «ξήλωμα» του νέου νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Για το νομοσχέδιο του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, εξέφρασαν τη διαφωνία τους και ζήτησαν να τροποποιηθεί σε πολλά σημεία, προκειμένου να διασφαλίσει το στόχο της άντλησης εσόδων που έχουν ζητήσει: 2,9 δισ. εάν μειωθούν οι φόροι μεταβίβασης ή 2,7 δισ. εάν παραμείνουν αμετάβλητοι.
Επίσης  οι ελεγκτές επέβαλλαν τις ομαδικές απολύσεις και την επέκταση του θεσμού της προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω εταιρειών ενοικίασης, για θέσεις και πέραν των ειδικοτήτων security και υπηρεσιών καθαριότητας. Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2014 ο αριθμός των «ενοικιαζόμενων» που θα απασχολείται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να ξεπεράσει τις 30.000. Σήμερα, με βάση στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστό των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 0,02%, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ανέρχεται στο 2%-3%.
Για τις απολύσεις  η τρόικα ζήτησε άμεσα να υλοποιηθεί , όχι μόνο το πρώτο κύμα των απολύσεων, αλλά και το δεύτερο των 11.000 που θα πρέπει να γίνουν το 2014, καθώς το πρώτο κύμα παρουσιάζει «κενό» 1.300 υπαλλήλων.
Φυσικά  οι εκπρόσωποι της τρόικα είναι ανυποχώρητοι στο θέμα των πλειστηριασμών. Επίσης, είναι «επί θύραις» η μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ.
Και το πιο σημαντικό: Οι κ.κ  Στουρνάρας, Βρούτσης δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Τους πιστεύτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου