Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Παράταση προθεσμίας έκδοσης αδειών δόμησης

Την παράταση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015, της προθεσμίας έκδοσης αδειών δόμησης, για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και προ της δημοσίευσης του νόμου 4030/2011, αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, ύστερα από αιτήματα πολιτών και επιστημονικών φορέων του κλάδου, το ΥΠΕΚΑ προωθεί άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση αφενός για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για την έκδοση άδειας οικοδομικών εργασιών σύμφωνα με τον ΓΟΚ προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 4067/2012 και αφετέρου για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για την έκδοση άδειας οικοδομικών εργασιών προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 4030/2011, με τον οποίο προβλέπεται διαφορετική διαδικασία έκδοσης αδειών και άλλα δικαιολογητικά.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει υποχρεώσει αρκετούς συμπολίτες μας να καθυστερήσουν την υλοποίηση των οικοδομικών έργων που είχαν προγραμματίσει», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος τόνισε ότι με την παράταση δίνεται τη δυνατότητα στους πολίτες να ολοκληρώσουν την οικοδομική τους άδεια μέχρι τον Φλεβάρη του 2015, χωρίς να αλλάξουν τόσο η διαδικασία όσο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στον συμβολικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ημερομηνίας, καθώς συμπίπτει με την προθεσμία του νέου νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, συμβολίζοντας έτσι «το οριστικό πέρασμα από την "παλαιά" στη "νέα εποχή" στα θέματα πολεοδομίας», όπως είπε.
πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου