Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πολιτιστική Άνοιξη 1 & 2 Ιουνίου



Όπως ήταν προγραμματισμένο, στα πλαίσια της «Πολιτιστικής Άνοιξης 2013», το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των εικαστικών εργαστηρίων του Δήμου Παλλήνης στο Κ.Ε.Ε.Τ. (πρώην αποθήκες Καμπά). Στην μία εκ των δύο αιθουσών και για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκαν από κοινού τα έργα των τμημάτων ζωγραφικής ενηλίκων των δημοτικών ενοτήτων Γέρακα και Παλλήνης, καθώς και του τμήματος γλυπτικής ενηλίκων του Γέρακα, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δεξιότητες των συμμετεχόντων και την εικαστική παραγωγή της φετινής χρονιάς.
Οι εκθεσιακοί χώροι του ΚΕΕΤ γέμισαν με τις δημιουργίες των μικρών και των ενήλικων μαθητών των εικαστικών εργαστηρίων του Δήμου μας.
Στην δεύτερη αίθουσα, εκτέθηκαν τα έργα του παιδικού εργαστηρίου εικαστικών. Οι μικροί μας φίλοι εξέπληξαν το κοινό, με τις ευφάνταστες δημιουργίες και την προχωρημένη δεξιοτεχνία τους, γεγονός που μας κάνει όλους να ελπίζουμε και να πιστεύουμε όλο και περισσότερο στην αναγκαιότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας αυτών δραστηριοτήτων.
Με μεγάλη χαρά αναμένουμε να φιλοξενήσουμε μικρούς και μεγάλους φίλους των εικαστικών τεχνών στα προγράμματά μας την επόμενη χρονιά.

 Στις 21:00 ακολούθησε η εκδήλωση «Χορεύοντας για το διαμάντι» από τα τμήματα μοντέρνων χορών της δημοτικής ενότητας Παλλήνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΚΕ.Ε.Τ. έναντι του προαύλιου χώρου όπως έχει αρχικά προγραμματιστεί λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών. Μουσική και χορός δημιούργησαν ένα σκηνικό γεμάτο ενέργεια που απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που θέλουν τους μοντέρνους χορούς να πρωτοστατούν στον χορό της διασκέδασης.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρες 19:00 έως 22:00 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη «19η Χορευτική Συνάντηση» στον προάυλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης. Πλήθος γονέων, φίλων και παιδιών, παρακολούθησε, χόρεψε και χειροκρότησε τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, ξυπνώντας στο κοινό μνήμες παράδοσης και πολιτισμού.

Οι εκδηλώσεις της «Πολιτιστικής Άνοιξης» θα συνεχιστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στις 19:00 με τα εγκαίνια της Έκθεσης Παιδικών Εικαστικών Εργαστηρίων της δημοτικής ενότητας Γέρακα. Την ίδια ημέρα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο νηπίων από το εργαστήρι παιχνιδιού και αυτοσχέδιου παραμυθιού της δημοτικής ενότητας Γέρακα ενώ στις 20:30 σας περιμένουμε στη συναυλία κιθάρας, πιάνου, βιολιού και μαντολίνου από τους μαθητές των αντίστοιχων τμημάτων του Δήμου Παλλήνης με την συμμετοχή της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «ΑΤΤΙΚΑ» και του Μουσικού Συνόλου «ΚΙΘΑΡΙΣ».

Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους, που για ακόμα μία χρονιά συνετέλεσαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς μας για την συνεχή αναβάθμιση του τόπου μας και ευχόμαστε το έργο μας να συνεχιστεί στο μέλλον με την συμπαράσταση όλων.
Πηγή: Δελτίο τύπου Δήμου Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου