Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Υποβολή Ε9, έως 15 Σεπτεμβρίου, γιά ακίνητα και αγροτεμάχια.

Δημοσιεύθηκε:http://www.sofokleousin.gr/ 07 Αυγούστου 2013, 09:23 , 
Υποβολή Ε9 για ακίνητα και αγροτεμάχια-Τι πρέπει να ξέρετε
Εως τις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποχρεωτικής υποβολής για το νέο έντυπο Ε9 μόνο από όσους έχουν αγροτεμάχια, καθώς και από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπήρξε μεταβολή των περιουσιακών τους στοιχείων το 2012.
Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν εφόσον το επιθυμούν και μόνο να συμπληρώσουν τα 8 πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο έντυπο Ε9. Σ
Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι δε θα δοθεί παράταση πέραν του Σεπτεμβρίου, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση ο Φόρος Ακίνητης περιουσίας του 2013 δεν θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 και κατά συνέπεια δεν θα εισπραχθεί εγκαίρως το σύνολο των εσόδων που έχουν προϋπολογισθεί.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα πρόσθετα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο έντυπο Ε9 είναι τα εξής:
1. Ο 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει.
2. Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.
3. Η επιφάνεια των κατοικιών - μονοκατοικιών που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
4. Η επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου.
5. Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο.
6. Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης.
7. Το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου.
8. Το πλήθος των προσόψεων που έχει κάθε ακίνητο.
Στο έντυπο Ε9 και συγκεκριμένα στις «Σημειώσεις φορολογούμενου» του Ε9 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν τα εξής στοιχεία:
• Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υποχρέου, ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο και η έδρα του συμβολαιογράφου.
• Σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομιαίων ακινήτων αναγράφεται ο ΑΦΜ ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.
• Σε περίπτωση μεταβολής που επήλθε σε ακίνητο εντός του έτους 2012, αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου