Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κώστας Μπάκας Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης

Αναδημοσίευση: By Pallini Press on Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 | 8:53 π.μ.
kostas
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σε προηγούμενη επιστολή μου με θλίψη και απογοήτευση για τα τεκταινόμενα στα δημοτικά θέματα, είχα εκδηλώσει την επιθυμία μου να απέχω από τα κοινά της πόλης μας στις ερχόμενες εκλογές.
Μετά από την παρακίνηση, την αγάπη και την παραίνεση κινήσεων πολιτών της περιοχής μας, φίλων και απλών δημοτών, αλλά και τη συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης που έχουμε όλοι μας απέναντι στον τόπο μας και στο μέλλον του τόπου μας, αποφάσισα να αναθεωρήσω την αρχική μου θέση και δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης
στις εκλογές του Μαίου.
Το μέλλον είναι ήδη εδώ, το αύριο δεν μπορεί πλέον να περιμένει.
· Σήμερα χρειάζονται άνθρωποι με νέα κουλτούρα και αποτελεσματικότητα, μακριά από τις πρακτικές που έχουν οδηγήσει τη δημόσια διοίκηση και διαχείριση στην απαξιώση.
· Χρειάζεται διαφάνεια και καθαρότητα, όχι όμως ως λόγια αλλά ως δέσμευση.
· Χρειάζεται διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία, αλλιώς απλά θα λέμε "δεν μπορούμε..."
· Χρειάζεται δημοκρατικότητα στο μοντέλο διοίκησης, με έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, κάτι που ούτως ή άλλως χρειάζεται και η πατρίδα μας.
· Χρειάζεται ο Δήμος να γίνει το στήριγμα του κάθε δημότη που έχει γονατίσει από την οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση που ζούμε.
· Χρειάζεται οι τρεις πόλεις μας να αποκτήσουν ταυτότητα.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποτελεί τη συνέχεια μιας διοίκησης πολλών ετών. Είναι συνεπώς λογικό, μετά από τόσα χρόνια να έχει κουραστεί και να μην μπορεί πια να παράγει νέες - χρήσιμες για τον τόπο ιδέες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους
θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου
και ζητώ την ευρεία στήριξη όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας.
Αγαπητοί Συμπολίτες,
αν αυτό που ζούμε στην καθημερινότητα της πόλης μας μας αρέσει, τότε δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτε.
Αν όμως αυτό που ζούμε μας πονάει ή μας στεναχωρεί τότε είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα.
Ο Λ Ο Ι  Μ Α Ζ Ι  Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε
Ανθούσα - Γέρακας - Παλλήνη
Κώστας Μπάκας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης
--------------------------------------------------------
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΚΑ
Ο Κωνσταντίνος Μπάκας γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο της Παλλήνης. Σπούδασε Φυσικός στην Πάτρα και στη συνέχεια σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Πολιτικός Μηχανικός, όπου ειδικεύτηκε στη Δομοστατική Ανάλυση Κατασκευών.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία παραδίδοντας μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών, ενώ παράλληλα σπούδαζε στο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετές μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως πολιτικός μηχανικός, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στις μεταλλικές κατασκευές στη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Παλλήνη όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα στον τομέα των ιδιωτικών έργων.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και του Ελληνικού Τμήματος Σκυροδέματος (Ε.Τ.Σ), μέλους της σημερινής Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκυροδέματος (FIB) και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Έχει κάνει εργασίες και μελέτες πάνω στη βιοκλιματική μελέτη κτιρίων.
Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε επιδείξει κοινωνική δράση, ήταν πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Νέοι Ορίζοντες" με πανελλαδική πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική δράση.
Η πρώτη επαφή με τα δημοτικά θέματα της Παλλήνης έγινε όταν διετέλεσε πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου "Η Βίγλα" τη διετία 2007-2008.
Στις εκλογές του 2010 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά όπου εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης. Τη διετία 2011-2012 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παλλήνης με αρμοδιότητα το σχέδιο πόλης της Δημ.Ενότητας Παλλήνης και την Πολεοδομία. Εργάστηκε ακαταπόνητα για την ολοκλήρωση των σχεδίων και επί θητείας του ολοκληρώθηκε η πράξη εφαρμογής της ΠΕ Άνω Μπαλάνας, έγινε σχέδιο τμήμα της ΠΕ Νοτίως Έδρας, προωθήθηκε η οριοθέτηση των τριών ρεμάτων νοτίως της Λ.Μαραθώνος, αλλά και του ρέματος του Αγ. Αθανασίου, ολοκληρώθηκαν οι ενστάσεις και υπεβλήθησαν στο ΥΠΕΚΑ και στην Περιφέρεια η ΠΕ Λεβίδη-Τμήμα Νοτίου Έδρας, η ΠΕ Λόφος-Αγ.Αθανάσιος, και ολοκληρώθηκε η ΠΕ Κάτω Μπαλάνα. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν οι τέσσερις πολεοδομικές ενότητες Καραούζι - Παπαχωράφι -Μάριζα - Νέα Παλλήνη, οι οποίες υπεβλήθησαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας - ένα βήμα πριν το τελικό σχέδιο - όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα αναμένοντας την τελική υπογραφή. Επίσης, διευθέτησε πλήθος άλλων πολεοδομικών εκκρεμοτήτων, ολοκληρώνοντας με - κοινώς ομολογούμενη - επιτυχία τη διετία της αντιδημαρχίας του.
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μήτση και έχουν ένα γιο το Θοδωρή δέκα ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου