Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα στους κατοίκους της Ανθούσας για ενημέρωση και αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς

Για προληπτικούς λόγους και για αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς στην Ανθούσα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας κ Δρακόπουλος Π. καλεί σήμερα το βράδυ 20:00 στα γραφεία της Δ.Ε όλους τους κατοίκους και εθελοντές προκειμένου να ενημερωθούν για τα διατιθέμενα μέσα πυρασφάλειας και να δημιουργηθούν ομάδες επιτήρησης και άμεσης επέμβασης.

Επισημαίνουμε ότι ο κίνδυνος είναι δίπλα μας και έστω και την τελευταία στιγμή να λάβουμε τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.(περιμετρικός καθαρισμός γύρω από τις κατοικίες μας, πυροσβεστήρες, λάστιχα ποτίσματος και προπάντων επαγρύπνηση, ψυχραιμία και εθελοντισμός)

Σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Οι μεγαλύτερες εστίες βρίσκονται στη περιοχή Νεάπολη της Λακωνίας και στον Υμηττό από Καρέα προς Ηλιούπολη- Αργυρούπολη 
Εστίες στην Αργολίδα ,στη Μαλακάσα, στην Εύβοια στην περιοχή Πισσώνα κοντά στη Χαλκίδα και άλλες περιοχές της χώρας
Υπεράνθρωπες προσπάθειες  καταβάλλονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, χερσαίες , εναέριες και εθελοντές ,αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.


Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για όλη την ημέρα σήμερα και το Σάββατοκύριακο,σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου