Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ


Απογευματινό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος-Πεντέλης

Την περασμένη Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, η ενορία μας πραγματοποίησε, με υπεύθυνη οργάνωση-εκτέλεση από τον αιδεσιμώτατο Πατέρα Ιωάννη, προσκυνηματικό περίπατο στο Μοναστήρι του Παντοκράτορα.
Με την άφιξη στη Μονή και εντός του Ναού, έγινε από μοναχή της Μονής αναφορά στο μαρτυρικό ιστορικό της, που σαν επόμενο είχε να προκαλέσει τη βαθειά συγκίνηση των προσκυνητών και την εκδήλωση των θρησκευτικών τους συναισθημάτων στο χώρο των τάφων των μαρτυρησάντων Πατέρων, όπου και προσκύνησαν.
Μετά ακολούθησε το καθιερωμένο «κέρασμα» με καφέ και παξιμάδι και ακριβώς στις 5.00΄ ήχησαν οι καμπάνες του όντως κατανυκτικού εσπερινού μέσα σε μια εκκλησία κατάμεστη από προσκυνητές.
Μετά το πέρας του εσπερινού η παρέα κατέβηκε στη Ραφήνα. Ομοτράπεζοι καθώς ήταν σε ένα παραλιακό κέντρο όπου κατέλυσαν ,τους δόθηκε μια θαυμάσια ευκαιρία  για επικοινωνία και χαρούμενες συζητήσεις. 
Με την επιστροφή προσφέρθηκε από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανθούσας γλυκό και σε μια ιδιότυπη κλήρωση 5 τυχεροί πήραν μαζί τους από ένα βιβλίο για ευλογία και συντροφιά με το λόγο του Θεού.
Σχεδόν κάθε μήνα η εκκλησία μας πραγματοποιεί τέτοιου είδους αποδράσεις για χώρους πνευματικής τροφοδοσίας αλλά και κοινωνικής προσέγγισης

ΦΩΤΟ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου