Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε Ανθούσας της 21/4/2016, προσήλθε και ο Δήμαρχος κ Ζούτσος Αθ. ο οποίος  έκανε και την επίσημη ενημέρωση για την ευχάριστη εξέλιξη της πορείας του Σχεδίου πόλεως της Ανθούσας και την έγκρισή του από το ΣτΕ.
Έκανε μια αναδρομή  για τα 60  και πλέον  χρόνια  αγώνων   και προσφοράς , επώνυμων και ανώνυμων Ανθουσιωτών ,που με θυσίες και   αγώνες   σε δύσκολους καιρούς  οργάνωσαν ένα χωριό  και προσπάθησαν για την ένταξή του στο Σχέδιο. Είναι, τόνισε, συλλογική δουλειά πολλών ετών και πολλών φορέων και τους ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως για τις όποιες προσπάθειες .
 Ιδιαίτερη αναφορά  έκανε :
·         Στον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Μπακαλάκο Θ χαρακτηρίζοντάς τον Πρόδρομο της ένταξης στο Σχέδιο αφού σε κρίσιμο σημείο με ενέργειές του ιδίου και των συνεργατών του βγήκε ο Νόμος για τα Δασικά και εντάχτηκαν στο σχέδιο 3 τμήματα της περιοχής.          
·          Στον  εν συνεχεία επόμενο πρόεδρο Κουτσικούρη Τρ. που συνέχισε   τις ενέργειες με την κτηματογράφηση και την ανάθεση της πολεοδομικής  μελέτης και πράξης εφαρμογής σε μελετητικό γραφείο.
·         Τον επί της Δημαρχίας του Αντιδήμαρχο Καραγιάννη Γρ.  που ολοκλήρωσε πλήρως  το  φάκελο  της μελέτης ένταξης στο σχέδιο πόλης , η οποία  τον Ιούλιο του 2014 εγκρίθηκε από το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ του ΥΠΕΚΑ.

. Στη συνέχεια  τη διαδικασία υποβολής στο ΣτΕ  για την έγκρισή του, αναφέρθηκε ότι " ως νομικός παρακολούθησα πλέον  προσωπικά  το θέμα" , με τη βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και σε συνεργασία με τον εισηγητή  φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα της 4 Απριλίου ,όπου  από το Ε  τμήμα του ΣτΕ κρίθηκαν όλα νόμιμα και η Πολεοδομική Μελέτη Ένταξης της Ανθούσας στο Σχέδιο Πόλης επέστρεψε στο ΥΠΕΚΑ για ορισμένες διορθώσεις ήσσονος σημασίας στο σχέδιο Νόμου.
Θα παρακολουθούμε , τόνισε, την εξέλιξη των διαδικασιών και θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο  ώστε το συντομότερο δυνατό να γίνει ΦΕΚ και να προχωρήσουμε στην ανάθεση της πράξης εφαρμογής ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αποχέτευσης ,ότι ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζει για την Ψυτάλλεια και με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 θα υποβληθεί αίτηση. Αναφορικά με την ανέγερση  Πολιτιστικού Κέντρου στην Ανθούσα το θέμα βρίσκεται στην έκδοση οικοδομικής άδειας και ένταξης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
Για το ΣΜΑ –Πράσινο σημείο δεν θέλησε επί του παρόντος να κάνει καμιά δήλωση, τονίζοντας ότι κάποιοι πρέπει να ντρέπονται διαδίδοντας ότι καθυστερώ το Σχέδιο για το ΣΜΑ και ότι τα συμφέροντα της πόλης είναι πάνω από τα μικροσυμφέροντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου