Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά εφέτος  η έκθεση Βυζαντινής ζωγραφικής και Αγιογραφίας του παιδικού τμήματος της ενορίας μας, το Σάββατο 14 και την Κυριακή  15 Μαΐου στην αίθουσα δίπλα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούσας, με τίτλο:
«Οι εικόνες των Αγίων μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Ο Ιερέας μας π. Ιωάννης Βασιλακόπουλος μαζί με την ευλογία και τις ευχές του, έδωσε στο κάθε  παιδί και το αναμνηστικό δίπλωμα για την παρακολούθηση των μαθημάτων και την συμμετοχή του στην έκθεση.
Τα παιδιά ηλικίας από 8 έως 14 ετών, κατά τη διάρκεια της χρονιάς και υπό την καθοδήγηση της αγιογράφου Χρυσάνθης Χαραλαμπίου-Σπύρου δημιούργησαν εικόνες της Παναγίας, των Αγγέλων, αλλά και θέματα εμπνευσμένα από Βυζαντινές μικρογραφίες, Βυζαντινά χειρόγραφα και ψηφιδωτά, αλλά και ελεύθερα θέματα όπως αντικείμενα και τοπία που αναφέρονται στους ψαλμούς του Δαυίδ και σε χωρία του Ευαγγελίου. Παράλληλα κάθε παιδί αγιογράφησε την εικόνα του δικού του Αγίου, αλλά και ολόκληρες συνθέσεις, κάτι απαιτητικό για τα παιδιά αφού η τεχνική δυσκολία δημιουργίας τής κάθε εικόνας δεν συνάδει πάντα με την ηλικία του κάθε παιδιού.
Τα παιδιά δημιούργησαν τις εικόνες με μια πρωτότυπη τεχνική κατά την οποία ακολούθησαν όλα τα βήματα που ακολουθεί ένας Αγιογράφος αλλά με υλικά κατάλληλα για παιδιά τα οποία προσέφερε στα παιδιά η ενορία.
Ας ευχηθούμε να δώσει ο Θεός να γίνουμε κι εμείς σαν αυτά τα ξεχωριστά παιδιά, ώστε να αξιωθούμε να δούμε τους Αγίους όπως εκείνα: με καθαρή ματιά και καθαρή καρδιά!

Ένα μικρό δείγμα των αγιογραφιών των παιδιών μας
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά , τους γονείς τους που τους δίνουν τις σωστές κατευθύνσεις και προπάντων στον ιερέα μας π.Ιωάννη και την αγιογράφο κ Χρυσάνθη....
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου