Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Στο....κράτος του καταυλισμού των ΡΟΜΑ στο ΓΕΡΑΚΑ κατέφυγαν οι ληστές της ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Στον καταυλισμό των Ρομά του Γέρακα, που βρίσκεται πίσω από το νεκροταφείο της πόλης, κατέφυγαν οι ληστές που ενεπλάκησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε μάχη με αστυνομικούς, αποδεικνύοντας για μιαν ακόμη φορά ότι στον συγκεκριμένο χώρο βασιλεύει η ανομία και αυτός αποτελεί και άντρο εγκληματιών.

Οι κάτοικοι σε πολλές γειτονιές της Παλλήνης και του Γέρακα στη διάρκεια της νύχτας έγιναν μάρτυρες της καταδίωξης ληστών από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και μάλιστα με πυροβολισμούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δράστες λίγο μετά τα μεσάνυχτα μπήκαν στις εγκαταστάσεις εταιρείας στην Παλλήνη και πήραν ένα βαν αλλά έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή.

Ακολούθησε καταδίωξη μέσω των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Καβάλας στην Παλλήνη ενώ οι αστυνομικοί «στρίμωξαν» τους ληστές στην οδό Σολωμού στον Γέρακα όταν οι έξι ληστές έριξαν το κλεμμένο όχημα σε έναν μαντρότοιχο.

Τη στιγμή εκείνη οι αστυνομικοί άκουσαν πυροβολισμούς, σήκωσαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν στον αέρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι ληστές όμως κατάφεραν να ξεφύγουν και να κατευθυνθούν στον καταυλισμό των Ρομά στον Γέρακα.

Εκεί πλέον τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν μπορούσαν να μπουν σε αυτόν αφού «λειτουργεί» ως κράτος εν κράτει!

Το περιστατικό αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατεί με τον συγκεκριμένο καταυλισμό στην περιοχή και ο οποίος αποτελεί γάγγραινα για τους κατοίκους της!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εποχή του 2014 που είχαν γίνει κάποιες σοβαρές προσπάθειες από τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Γρηγόρη Καραγιάννη να μπει μία τάξη στην περιοχή και να μην συνεχίζει να εξαπλώνεται ο συγκεκριμένος καταυλισμός, ο δήμος δεν ενδιαφέρθηκε.

Με αποτέλεσμα τα 12 οικήματα – παραπήγματα που υπήρχαν τότε να έχουν ξεπεράσει σήμερα τα 30 και σε αυτόν να μπαινοβγαίνουν άνθρωποι για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Σημειωτέον ότι στον καταυλισμό ζουν περίπου 12 οικογένειες οι οποίες έχουν τίτλους ιδιοκτησίας όμως και αυτές πέφτουν θύματα ατόμων του υποκόσμου τα οποία καταφεύγουν εκεί όταν σφίγγει ο αστυνομικός κλοιός.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι ο Δήμος Παλλήνης πρέπει και πάλι να κινήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία και με την Περιφέρεια προκειμένου να μπει μαχαίρι στο συγκεκριμένο απόστημα της περιοχής.
πηγή:http://www.notioanatolika.gr/news/10271-sto-kratos-tou-katavlismoy-ton-roma-ston-geraka-katefygan-oi-listes-tis-pallinis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου