Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης αρχηγός κόμματος…υπό προϋποθέσεις.

                                       Τέλος Μαΐου η οριστική απόφαση
 Ο κ. Στεργίου απασφάλισε βόμβα μεγατόνων -από αλλού το περιμέναμε κατά το “αλλού τα κακαρίσματα”- δηλώνοντας ότι ενδεχομένως και υπό προϋποθέσεις θα ηγηθεί κόμματος που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης την Πέμπτη 4.05.2017.
 Αποδείχθηκε ότι η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά σύμφωνη κυρίως, με την αντίληψη και τον τρόπο σκέψης του Δημάρχου Πεντέλης ο οποίος έχει δηλώσει ρητά δια βίου μάχιμος.
Ο Δήμαρχος επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι “θα με πάνε από το Δημαρχείο στο Κοιμητήριο”, υποστηρίζοντας μέχρι τέλους το μάχιμο και της πολιτικής του σταδιοδρομίας από θέση ευθύνης. Η ζωή βέβαια είναι απρόβλεπτη και δημιουργεί απρόοπτα, πόσο μάλλον η πολιτική. Έτσι ο ΥΠΕΣ κ. Σκουρλέτης επιδιώκει να διαταράξει τα ύδατα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την αναμενόμενη μεταξύ άλλων πρότασή του στο Πολυνομοσχέδιο για περιορισμό-όριο της θητείας των Δημάρχων-Περιφερειαρχών...
Ο δια βίου μάχιμος κ. Δ. Στεργίου δεν θα αφήσει αναπάντητο αυτό το ενδεχόμενο με βάση την 20ετή θητεία του ως Δημάρχου, εξ' ου και η σκέψη του να ηγηθεί υπό προϋποθέσεις του κόμματος ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ύστερα από πρόταση που του έγινε.
Ο Δήμαρχος προκλήθηκε και απάντησε και για θέματα που απασχολούν γενικότερα την ελληνική κοινωνία και την τρέχουσα επικαιρότητα και που χρήζουν ιδιαίτερων σχολίων, όμως εμείς παραθέτουμε τώρα το κομμάτι που αφορά το ενδεχόμενο να ηγηθεί του κόμματος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.
Ο ίδιος έκοψε... το βήχα των απανταχού δημοσιογράφων, αφού δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και το κανάλι θα έχει και την αποκλειστικότητα της οριστικής απόφασής του περί το τέλος του παρόντος μηνός.
Παραθέτουμε το σχετικό κομμάτι της συνέντευξής του.
ΕΡ.: Κυκλοφορεί ευρέως ως πληροφορία ότι σκέφτεστε να δημιουργήσετε κόμμα. Ένα νέο κόμμα με μη πολιτικά στελέχη, όχι φθαρμένα πολιτικά προϊόντα δηλ., πρώην βουλευτές, αποτυχημένους πολιτευτές, εν ενεργεία βουλευτές, αλλά ένα πιο αυτοδιοικητικό κόμμα με ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών. Αληθεύει;
ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Θα σας πω το περίγραμμα αυτής μου της σκέψης με την έννοια ότι αυτό το σύστημα που μας κυβερνά εδώ και αρκετά χρόνια είναι ένα σύστημα που μας οδήγησε σε αδιέξοδα γιατί όλοι καταλάβαμε ότι αυτοί (του συστήματος) μπορούν να χαλάνε περισσότερα απ' όσα βγάζουν. Και δεν φαίνεται ότι το αύριο μπορεί να συμμαζευτεί γιατί η ίδια τακτική συνεχίζεται. Σας είπα για το μισθό του Δημάρχου και σας λέω ότι ο Βουλευτής παίρνει 8.000 ευρώ. Είναι δυνατόν; Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αυτή γιατί μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι μιλώ λαϊκιστικά αλλά θέλω να πω ότι τα έξοδα και οι λειτουργίες των υπουργείων είναι τέτοια που μπορούν αν συμμαζευτούν να γλυτώσουμε αυτή την κατάντια των συνταξιούχων. Σε αυτή τη διαδικασία και κοιτώντας τη διαδρομή της ζωής μου που είναι μια διαδρομή σε 3 Υπουργεία, Αμύνης, Εξωτερικών και τώρα Εσωτερικών, βλέπω καθημερινά την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη δολοπλοκία και είμαι σε μια φάση τέτοια που έχω φθάσει σε μια κατάσταση σιχαμάρας. Και επειδή δεν πρέπει να κρυφτώ θεωρώντας ότι η κοινωνία με ανέδειξε και με αναδεικνύει καθημερινά με τη στήριξή της, μετά από μία κρούση που (μου) έγινε από το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, ένα κόμμα που συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές μου έχει γίνει μια πρόταση να τεθώ επικεφαλής και να αναλάβω την ηγεσία του.
Είναι κάτι που το σκέφτομαι, αλλά επειδή για μένα τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, αν θέλει κάποιος να επιτύχει, υπάρχουν ομάδες και διαδικασίες ανθρώπων με τους οποίους δια βίου συνδέθηκα και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν άποψη βασική και κυρίαρχη αν πρέπει να γίνει αυτό το βήμα. Και είμαι τώρα σε μια φάση διερεύνησης των διαδικασιών σε όλους αυτούς τους τομείς, ώστε στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος του μηνός Μαΐου, εφόσον τελικά αποφασίσω να είμαι υποψήφιος, να τύχω της ψήφισης αυτού του εκλογικού σώματος για να πάω παραπέρα.
ΕΡ: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με την έννοια ότι είστε εν ενεργεία Δήμαρχος και θα πρέπει να παραιτηθείτε αρκετό χρόνο πριν για να μπορέσετε να εκλεγείτε βουλευτής;
ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Όχι, παραιτείσαι και μπαίνεις υποψήφιος αρχηγός κόμματος και από την ώρα που εκλεγείς φεύγεις. Αν δεν εκλεγείς ξαναγυρνάς υποψήφιος στο Δήμο και συνεχίζεις...
ΕΡ: Ο κόσμος θέλει νέα πράγματα. Φαίνεται αυτό σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη, αναζητά νέες λύσεις. Εσείς όμως είσαστε 20 χρόνια μέσα στο πολιτικό σύστημα, όχι το κομματικό πολιτικό σύστημα, είστε ανεξάρτητος υποψήφιος και σας τιμά αυτό και το έχετε αποδείξει ότι είσαστε ανεξάρτητος υποψήφιος για όποιον ξέρει την πορεία σας ως Δημάρχου, όμως είστε και εσείς ένα πολιτικό προϊόν το οποίο είναι φθαρμένο μέσα στα χρόνια. Άσχετα αν διοικήσατε με επιτυχία, αν είστε έντιμος άνθρωπος, αν το ένα, αν το άλλο. Δηλ. θέλω να πω ο κόσμος δεν θέλει κάτι τελείως άφθαρτο; Κάτι τελείως καινούργιο;
ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Θέλω να σας απαντήσω σε αυτό ως εξής: Είναι μεγάλη δουλειά να μπαίνει στο βούρκο ένας άνθρωπος και να καταφέρνει μετά από 20 χρόνια να παραμένει αμόλυντος. Δηλ. αυτή τη στιγμή μετά μια 20ετία το ερώτημα που κάνω στην τελευταία ομιλία μου πριν τις εκλογές, ξέρετε ποιό είναι; Παρακαλώ πολύ όποιος μου έδωσε 1 ευρώ να μου απαντήσει. Αφήνω ένα λεπτό σιωπή και όλοι δακρύζουν... Την 20ετή μου διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση την παίρνω ως επένδυση για αυτό μου το άλμα και δεν την παίρνω ως αδυναμία. Γιατί σήμερα που φθάσαμε να λέμε κάποιος “ααα, είναι νέος” και να τον τοποθετούμε χωρίς να εξετάσουμε το φάκελο αυτοδημιουργίας του, το φάκελο διαδικασίας διαδρομής της ζωής του και να τον εκτιμάμε...
ΕΡ: Πότε υπολογίζετε ότι θα πάρετε την τελική σας απόφαση;
ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Τέλος Μαΐου, πιστεύω ότι αφού έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες με τον κόσμο, γιατί εγώ έχω ένα αυτοδιοικητικό κύκλωμα, έχω ένα στρατιωτικό κύκλωμα, έχω το κύκλωμα των σαρακατσαναίων δια βίου από μάνα-πατέρα στο οποίο θέλω να απευθυνθώ.
Τέλος, ο κ. Στεργίου απάντησε σε σχετική επιθυμία του δημοσιογράφου, ότι θα έχει και την αποκλειστικότητα της απόφασής του για την ηγεσία ή όχι του κόμματος.
Γιάννης Μπολέτης
πηγή:http://ermispress.gr/index.php/2012-03-14-19-05-19/164-penteli/8038-o-d-stergiou-arxigos-kommatos-ypo-proypotheseis
..................................................................................................................................................
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας είναι ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από ε.α. στρατιωτικούς της τάξεως 1981 της Σ.Σ.Ε. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, είναι πολιτική ένωση Ελλήνων πολιτών, όσων διακατέχονται από κοινές εθνικές πεποιθήσεις και επιδιώκει να ανασυνθέσει και να αναδείξει την εθνική δράση των Ελλήνων και Ελληνίδων ως συλλογική δύναμη δημιουργίας.
Η λέξη «σύνδεσμος» σύμφωνα με τους ιδρυτές παραπέμπει στην προσπάθεια συνένωσης όλων των Ελλήνων σε μια εθνική ενότητα.
Ο ΣΕΕ συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του Μαϊου 2012, όπου απέσπασε ποσοστό 0,61% και 38.193 ψήφους και στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, όπου έλαβε 17.110 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 0,30%.

Πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου