Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Στη μνήμη του Μιχάλη Σπύρου

                     Στη μνήμη του Μιχάλη Σπύρου
                (κατάθεση ψυχής από τη σύζυγό του)

10 Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής!
Έφυγε ο Μιχάλης μου. 53 χρόνια μαζί. Τώρα, τίποτα ̇  τίποτα;  Όχι τίποτα ̇
οι αναμνήσεις, η δυναμική του,  η περιουσία που με τα δυό του χέρια έφτιαξε  και την σεβάστηκε, τα εξαίρετα παιδιά του, τα υπέροχα εγγόνια του, ο κόσμος που τον γνώρισε, τον αγάπησε, τον σεβάστηκε και τον τίμησε. Η ευλογημένη φωνή του στο ψαλτήρι και η συγχώρηση που τον διακατείχε. Η καρδιά του ανοικτή σαν τους κάμπους του χωριού του , χωρούσε μέσα και αυτούς που ήταν απέναντί του και όταν  έρχονταν πλάι του, τους δεχόταν  σαν να μην είχαν φύγει ποτέ !
Δεν ήταν μόνο το διαχρονικό «πολυεργαλείο» της Ανθούσας όπως έγραψε τοπική εφημερίδα ̇ ήταν το ευλογημένο «εργαλείο» του Θεού. Με τη συμπεριφορά του, έπλασε ανθρώπους, σμίλευσε ανθρώπους  που θα τον αγαπούν και θα τον ευγνωμονούν για πάντα! Η μετάβασή του στην αιωνιότητα ήταν η επιτυχημένη απόδραση από τη φυλακή της ύλης!
 Έφυγε με αξιοπρέπεια και με σχετικά μικρή ταλαιπωρία, όση χρειαζόταν ίσως για να κάνει η ψυχή, τις διεργασίες που χρειάζεται  στο αντάμωμά της με τον πλάστη της.
 Το τελευταίο γεγονός της παραμονής του στη γη ήταν ο αποχαιρετισμός. Ένας αποχαιρετισμός που ξεκίνησε από την Κύπρο την πατρίδα του, όταν το Πάσχα όλη η οικογένεια   αντάμα,  τον περιέβαλε με πολλή  αγάπη κι εκείνος χαιρόταν τη θάλασσά του και τα περβόλια σαν μικρό παιδί!  ΠΟΣΟ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΓΥΡΝΟΥΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ…..Λίγες μέρες μετά στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου,  η θλίψη είχε μιά γλυκεία γεύση. Η χάρις του Θεού ήταν διάχυτη! Τι να πρωτοθυμηθώ……
Και τέλος στην Εκκλησία της Παναγιάς μας στην Ανθούσα,το αποκορύφωμα.
 Πολύς ο κόσμος ̇ ένας Παράδεισος η εκκλησία. Αναστάσιμα όλα. 
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!
( Σήμερα 18 Ιουνίου έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο, στην Ανθούσα και την Κύπρο,
λίγες ώρες πριν η ψυχή του, μας πει το τελικό αντίο για να φθάσει στο κατώφλι
του Θεού , εκεί που θα γίνει το μεγάλο αντάμωμα με τον Πλάστη της).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου