Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΠΗΓΑΔΙΑ» Δ.Ε. ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

.Δημοσιεύουμε την ανάρτηση του Δήμου για το φλέγον θέμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης περιοχής ΠΗΓΑΔΙΑ για ενημέρωση αναγνωστών μας

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018
Μετά από συνεχείς προσπάθειες και συντονισμένες παρεμβάσεις στον ΟΑΣΑ, η Δημοτική Αρχή της Παλλήνης, κατάφερε να οριστικοποιηθούν αρχικά, οι αλλαγές στην Λεωφορειακή Γραμμή 301 " ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΑΝΘΟΥΣΑ - ΠΕΝΤΕΛΗ ", για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Παλλήνης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις παρατηρήσεις του επιβατικού κοινού, και εργαζομένων στον Ο.ΣΥ. ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες).

Αποτέλεσμα των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, ήταν η έκδοση της συνημμένης απόφασης από τον ΟΑΣΑ :

 ΑΔΑ: Ψ4Δ546ΨΧΕ3-ΠΗΤ - Τροποποίηση διαδρομής, ίδρυση και μεταφορά στάσεων στη γραμμή 301 “ΠΕΝΤΕΛΗ-ΣΤ.ΠΑΛΛΗΝΗ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ” στο Δήμο Παλλήνης Γέρακα

Επειδή έπαυσε να λειτουργεί από 23-6-2017 λόγω τροχαίου ατυχήματος, η διέλευση της Λεωφορειακής Γραμμής 301 στην οδό Αιγίου, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής «Πηγάδια» της Δ.Ε. Ανθούσας αποστέλλοντας αρχικά στον ΟΑΣΑ  τις σχετικές επιστολές.

Η Δημοτική Αρχή δεν αρκέστηκε μόνο στην αποστολή επιστολών,  αλλά οργανώθηκαν  με εντολή του Δημάρχου και ευθύνη του Αρμόδιου Αντιδημάρχου συναντήσεις (σε σημεία της διαδρομής της Λεωφορειακής Γραμμής 324) με στελέχη του ΟΑΣΑ και συνάντηση στις 18-10-2017 με τον Διευθύνοντα Σύμβολο στο γραφείο του, για την επίλυση του προβλήματος. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών  ήταν να εκδοθεί από τον ΟΑΣΑ η συνημμένη απόφαση :

 ΑΔΑ: 6ΨΩΙ46ΨΧΕ3-7ΓΩ - Τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 324 στον δήμο Παλλήνης,

με την οποία δόθηκε λύση όχι μόνο στην συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής «Πηγάδια» Ανθούσας (Λεωφ. Ανθούσας, δεξιά Ανθέων, αριστερά Ιάσονος, Θήρας, αριστερά Τυρνάβου, αριστερά Μεσσηνης, αριστερά Κερκύρας, δεξιά Ιάσονος, δεξιά Ανθέων, δεξιά Λεωφ. Ανθούσας – διπλή κατεύθυνση) αλλά και στην περιοχή Αγίου Νικολάου(Λεονταρίου, δεξιά Ιππάρχου, αριστερά Αγαρίστης, αριστερά Ιππία, δεξιά Λεονταρίου) και του Κέντρου της Κάντζας(Λεονταρίου, αριστερά Λεωφ. Λαυρίου, αριστερά Εσπερίδων, αριστερά Αιόλου, αριστερά Αφανών Ηρώων, δεξιά Γαλήνης, δεξιά Λεονταρίου) της Δ.Ε. Παλλήνης, μετά από συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

O Δήμος Παλλήνης την Παρασκευή 8-12-2017  ολοκλήρωσε  τις απαραίτητες εργασίες τοποθέτησης σήμανσης ΚΟΚ και βελτίωσης του οδοστρώματος ως επιστολή με αριθ. πρωτ. 15488/29-9-2017/ΟΑΣΑ.

Tην Δευτέρα 11-12-2017 στις στάσεις της διαδρομής,  Λεωφ. Ανθούσας, Ανθέων,  Ιάσονος, Θήρας, Τυρνάβου, Μεσσηνης, Κερκύρας (Πηγάδια – Ανθούσας), είχε τοποθετηθεί ειδοποίηση που ενημέρωνε τους επιβάτες ότι η «Η Λ/Γ ΓΡΑΜΜΗ 324 ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ  ΔΙΑΔΡΟΜΗ (ΛΕΩΦ. ΑΝΘΟΥΣΑΣ)» .

Στην ιστοσελίδα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ στις 13-12-2017 έχει αναρτηθεί η συνημμένη επιστολή (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Σ.Α «ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ & ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 324).


Η Δημοτική Αρχή σ’ αυτή την εξέλιξη ενήργησε άμεσα, στέλνοντας ταυτόχρονα και τις συνημμένες επιστολές προς τον ΟΑΣΑ  Α.Ε,  απαιτώντας την άμεση εφαρμογή της απόφασης με αριθ. πρωτ. 11278/ΓΕΔΣΕ/ΔΙΣΛ/28-11-2017, (Τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 324 στον Δήμο Παλλήνης και ειδικότερα στο τμήμα της διαδρομής που αφορά την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής Πηγάδια - Ανθούσας ) με δεδομένο το γεγονός ότι ο Δήμος, από 8-12-2017 είχε ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στα σημεία που είχαν επισημανθεί (από τον ΟΑΣΑ Α.Ε).

Σημειώνουμε ότι περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στις από 23 Ιουνίου αναρτήσεις της ΦτΑ για το θέμα αυτό με τις προτάσεις και ενέργειες των κατοίκων που υπέγραψαν και υπέβαλαν αρμοδίως τις ανησυχίες και προτάσεις τους.(πρόταση που τελικά εγκρίθηκε με την ΑΔΑ: 6ΨΩΙ46ΨΧΕ3-7ΓΩ, μετά 5μηνο περίπου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου