Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτικά και Εθνικά συναισθήματα γιορτάστηκε στο προάστιό μας η Εθνική Επέτειος της 25 Μαρτίου 1821, με λιτές αλλά ουσιαστικές εκδηλώσεις.
Μας άγγιξε ο λόγος του π.Ιωάννη και ο Πανηγυρικός  της ημέρας για την Εθνική επέτειο που εκφώνησε η φιλόλογος του Γυμνασίου κ. Βεληζιώτη


Ιδιαίτερα αναπτέρωσαν το ηθικό μας τα παιδιά των σχολείων μας που προσήλθαν με τις Σημαίες τους, συνοδεία των Δασκάλων και καθηγητών τους στην Εκκλησία παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία - Δοξολογία και στη συνέχεια μας εντυπωσίασαν με την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς. Φαίνεται ότι γίνεται καλή και αθόρυβη δουλειά στα Σχολεία μας και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές ( Δασκάλους – Καθηγητές – γονείς..)


Βοηθούσης της ανοιξιάτικης μέρας οι Ανθουσιώτες από το πρωί προσήλθαν στην Εκκλησία όπου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία παρουσία του Αντιδημάρχου κ Μπάρπα Ιωάννη , του πρώην Προέδρου του Δ.Σ και Δημοτικού συμβούλου Παλλήνης κ Λιακόπουλου Άγγελου, του προέδρου της Δ.Ε  Ανθούσας Δρακόπουλου Πέτρου .λοιπών τοπικών συμβούλων ,των μαθητών με τις σημαίες των σχολείων τους, εκπροσώπους των διαφόρων συλλόγων και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια στην πλατεία Ηρώων ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση ,στη μνήμη των νεκρών των Εθνικών μας αγώνων. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων , η τήρηση 1 λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος που ψάλθηκε  από όλους τους μαθητές.



Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τις μαθήτριες του Γυμνασίου .


 Στη συνέχεια η παρέλαση όπου όλο καμάρι τα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου παρέλασαν προ των επισήμων  καταχειροκροτούμενα.     
Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν η συμπολίτης μας και υπάλληλος του Δήμου κ Δήμητρα Γελαδάρη               ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ    !!!!!

Ακολουθούν λίγες φωτογραφίες και video με το χορό των μαθητριών του Γυμνασίου.

VIDEO:https://www.youtube.com/watch?v=KCoeGa9HZ9s&t=28s    

ΑΝΘΟΥΣΑ 25η Μαρτίου 2018























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου