Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΝΤΕΛΗ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΙΑ 2018


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  τίμησε χθες (6-10-2018) η Πεντέλη,τον ΄΄Ποιητή του Βουνού και της Στάνης΄΄ ΚΩΣΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ , με τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννησή του (1868-1894). Τον ποιητή που όλο τον καιρό που έμεινε στην Αθήνα, η Πεντέλη στάλαζε βάλσαμο στις ανοΙχτές πληγές του, θυμίζοντάς του την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ήπειρο.
 Αγάπησε ο Κρυστάλλης την Πεντέλη σαν δεύτερη πατρίδα του και τιμήθηκε από τους Πεντελιώτες  με τη μαρμάρινη προτομή του στην πλατεία Αγ. Τριάδας.
Στην πλατεία αυτή  και στη μαρμάρινη προτομή του ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις το απόγευμα 17:30.με επιμνημόσυνο δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτριο Στεργίου  Καψάλη , και τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού- Επιμορφωτικού Συλλόγου Πεντέλης κ. Βασίλη Δουκάκο


Στη συνέχεια, στις 18:30 , οι εκδηλώσεις  συνεχίστηκαν στο ΚΡΥΣΤΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  με τελετάρχη τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Κολλιό:

·         Χαιρετισμός Δημάρχου Πεντέλης.κ.Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη


·         Χαιρετισμός Προέδρου Ο.Π.ΑΘ , κ.Μούστρη Παναγιώτη.

·         Χαιρετισμός Προέδρου Ιδρύματος Ζήση κ. Περικλή Κώτση

·         Απαγγελία ποιήματος ΄΄ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ από τον Ηθοποιό κ Τάσο Αντωνιάδη

·         Ομιλία ΄΄Ο ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ΄΄ από τον Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Νικόλαο Α.Ε.Καλοσπύρο  ( VIDEO)       https://youtu.be/kMH_rk7F5Jc

·         Απαγγελία ποιήματος ΄΄ΠΕΝΤΕΛΗ ΄΄από τον Ηθοποιό . Τάσο Αντωνιάδη.

·         ΄΄ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΡΥΣΤΆΛΗ΄΄ Ποίημα του κ. Ευάγγελου Αυδίκου, Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,που διάβασε ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου, που επί πλέον αναφέρθηκε στις από το 1977 εκδηλώσεις του συλλόγου  ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΙΑ στη μνήμη του ποιητή και την ονομασία το 1998 από την Κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΙΟ.


Ακολούθησαν :
·         Χαιρετισμός της Δ/ντριας του Δημοτικού Σχολείου κ Ελένης Πλέστη  και απαγγελίες των μαθητών
Χοροί  της Ηπείρου (ΣΥΡΡΑΚΟ) από το ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ   Δείτε VIDEO:  https://youtu.be/9n7TXJj6z0g

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Εκδήλωση







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου